34 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25610 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 1308 gange.
Ballonhaler til ende grej. 
Indsendt Fredag d. 3 juni 2016 - af  Per Karlsen

Ballonhaler til ende grej.

Vis man over tid har fulgt lidt med i, hvad man har lavet af tiltag, for at få mere liv i sit ende grej, er der ingen tvivl om, at i disse år, kommer flere og flere dele, til at sætte på ens ende grej.

I tidernes morgen fik krogene et kroghackel, det var især ens spindere, der var dekoret med en lille fjer hackel, men nogle geddefiskere brugte det også på woblere og blink.

Kent Andersens fluewobler, er vel den type agn, som har sat mest i gang i tanken om, at noget skulle flagre efter ens agn, og især fluewobleren, var uhyggelig effektiv.

I de senere år, er Kondom spinderne blomstret op, og i de sidste åringer er Wiggle Tail, blevet meget populære, både hos spinne fiskeren og ikke mindst fluefiskerne.

Personlig har jeg siden Kent Andersens første Fluewoblere kom frem, lavet en hel del af mit ende grej, så især dele fra balloner bliver skåret ud til haler, og brugt på blink – wobler – spinner, og mange typer fluer, også til kystens bombardo, er haler af ballon effektive.

I de sidste mange år har jeg været så heldig, at have adgang til de originale haler til Fluewobleren, og ejer også de originale stanseværktøj, så jeg kan lave de haler, når jeg vil, og jeg bruger halen, til mange ting udover Fluewobleren.

Normalt montere man fluewoblerens hale fladt, men jeg har i mange år brugt halen, så ballon dugen står op, og får herved en sideværts ålende bevægelse, og veksler man imellem vandret og sideværts indbinding af ballon halen, så får man en meget fin atractor, som oftest kan udløse hugget, og det gælder alle steder, også P&T.

Nu er det sådan, at binder man eller limer sine haler på krogene, så vil man opdage, at især fluedelen, så kan halen være meget svær at binde ind, uden at den krøller, men gør jeg noget helt andet, for at udgå at ballondugen krøller.

Jeg gør flg.:

1: Jeg tager en stiv nylonsnøre – ca. ø0,45mm. tyk – brænder snøren i enden, og klemmer den flydende kugle flad!

2: Så har jeg en original Fluewobler hale, her i stikkes et lille hul med en nål, ca. 6mm. inde i den afrundede ende.

3: Den brændte / klemte snøre trækkes igennem hullet i ballon dugen, og der smøres en lille klat sekund lim på den fladklemte snøre. Snøren trækkes forsigtig op til ballondelen, og der limes på indersiden, og ballon dugen foldes henover den klemte snøre.

Herved får man lukket den klemte snøre inde mellem 2 vægge ballon, og snøren sidder midt i ballon halens ende.

4: Nu bindes den stump snøre, der rager ud af ballon halen, på en krog. Lav en vikling på ca. 5mm.s længde og giv den en klat sekund lim, og skjul nedbindingen med en blød fluoriserende perle på små ø4mm., enten rund eller oval.

Man kan selv vælge om halen skal vende den ene eller den anden vej. Jeg har altid enkelt krog på mit ende grej, og jeg laver min montage, så kroggabet vender opad, og modhageren er klemt ind.

Når kroggabet vender opad, vil ballon delen vende nedad, det virker fint, og fisken krogens oftest i overmunden.

6: Montagen med krog og ballon tilpasses i krogstørrelser til de agn, og de fisk man vil fange.

Fordelen ved den her montage er, er man kan skrælle krog og perle af, vis ballon går i stykker, og så binde en ny hale på.

Ud over den måde her at tackle opbygninger på, ja så bruger jeg også den metode, som man bruger til montage af de moderne Wiggle Tail, men ved fast montage, er jeg sikker på, at halen ikke drejer rundt om sin egen akse + at jeg ikke behøver, at investere i løsdele til at holde halerne.

Til mit gedde fiskeri, laver jeg halerne af badehætter, de holde noget længere, da dugen er tykkere, men disse stanse også i det originale værktøj. Dog laver jeg tit halen dobbelt så lang / bred, når jeg sætter det på gedde grejet.

De bløde dele her, er kanon effektive, og kan laves ud af mange bløde plasttyper, og så er især ballon altid noget man kan komme til, dog er der en ulempe ved ballon, det mørner, og vil man undgå det, så er badehætterne yderst effektive og holdbare, da de er lavet af silicone.

Bade hætter: http://vandklar.dk/shop/frontpage.html

Wiggle Tail og montage tilbehør: Søg på Wiggle Tail.

XXXL Balloner er fremragende til at lave større / længere haler med:

se linket HER

Fluewobler: Søg på fluewobler.

Nu kan ballon bruges til andet end haler, idet fluebinderen igennem mange år har brugt ballon til sine fluekroppe.

De første hobby udgaver af fluewobleren, havde en underkrop af kork / flamingo med en strimmel ballon over, og så blev kroppen dekoreret med maling tape og andet halløj.

I dag laver jeg en del af mine Wiggle Tail i ballon, og bruger så de løsdele, som skal til, for at få halerne tøjret på krogen, og er man lidt fingernem, og evt. bruger en wire bænk, så kan de fleste løsdele laves, blot man har wirebænken og lidt håndværktøj.

Selve Wiggle halen, laver jeg med lidt fotobearbejdning på computeren. Her kan foto og andet overføres til labels, hvorefter det blot er at klippe halen ud, og montere den på ens kroge. De helt store haler laver jeg af badehætter, da ægte ballon i de størrelser, meget gerne hægter op.

Jeg håber, at ovenstående har givet et lille indblik i, hvordan man kan bruge ballon til sit ende grej.

Mvh
Per Karlsen.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard