53 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1431
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 1148 gange.
Rørflue vinge – skøre ideer. 
Indsendt Tirsdag d. 23 august 2016 - af  Per Karlsen

Rørflue vinge – skøre ideer.

For nu mange år siden, lavede vi nogle forsøg med nogle blink, vis overflade, var dækket med noget, der i dag ligner Astro Foil:

http://astrofoil.dk/

Jeg mener at huske, at det var noget vi fik fingre i, på min arbejdsplads, hvor det blev brugt til at isolere køle aggregater med, og stumperne herfra, passede nøjagtig til vores blink, når det blev limet på, med kontakt lim.

Det var alu farvet – meget blankt og perforeret i små firkanter på vel små 3x3 mm, og gav et fantastisk skær / glimt i vandet. Det viste sig, at det kunne males med neglelak og spraymaling, og så forseglet med skibslak, ja så havde vi uanede muligheder, med dekoration af vores blink. Disse blink gav nogle gode havørred fangster, men det hele gik i sig selv igen, da der kom Flektolite, som var lige så godt.

For nylig lokkede husets frue mig ind i en Tiger butik, og ja, der er altså meget godt i de butikker, især vis man ønsker at eksperimentere lidt med sit endegrej, og jeg var en runde rundt i butikken, og ja hold da op, hvor der er mange ting der lokker, og mit blik faldt på en køletaske, som var utrolig blank, og med fine firkanter, og ja, jeg kunne jo straks se, at det lignede det folie, jeg havde brugt på mine blink. Et hurtigt kig på prisen, og ja herre gud! - 30 kr. for en lille 1m2 folie, var til at overse.

Da jeg kom hjem og fik taskens håndtag af, vise det sig, at folien i alu, kun var på den ene side, og på bagsiden, var der noget, der minder om det, som er i boblekuverter, men finere i strukturen. Foliet var vel små 0,5 mm. tykt, og jeg skulle lige overveje, hvad jeg ville med det, men når håndtaget var taget af folien, og siderne sprættet op, ja så var der adgang til et stykke på godt 1m. x 50 cm., så der var rigeligt at tage af, og så til 30 kr.

Det stod hurtigt klart, at det kunne supplere skumvinger til fluer, og jeg lavede nogle prøver på rør og krog, og kunne se, at her var noget, som kunne bruges til at sætte på fluerne, som vinge, enten alene, eller sammen med hår og skind.

Bagsiden var fin at lime på + at den ville tage mod det lim, som tape har, så gaffa tapen, blev prøvet som bagside, det virker fint, da gaffa tapen, er meget stærk i limen, og mine fortrykte labels og Mos gummiet, var også en mulighed, da konstruktions lim / lim spray, bandt fint på bagsiden også.

Efter nogle malerforsøg, med spray og neglelak, og forsegling med Junkers gulvlak, så var der også den mulighed, at dekorere Astro Foil, med maling, og ja nu var der pludselig hundred vis af muligheder, til at lave vinger til fluerne.

Selve Astro Folien klippes ud, som en 3 kant akkurat, som et vinge strips på skind, og så er det op til mønsteret, om det ene eller andet skal bindes på fluen, og om alu farven skal vende op eller nedad i vingen.

Vis man vi tage chancen, med ens vinge strips, så kan Astro Foilen limes på skindes bagside, og man har så en strip, med skind øverst eller alu farven underst, men laver man den type vinge, som bruges til disse typer fluer:

https://se linket HER

så har man nogle muligheder for, at variere sine mønstre, både på krog og rør, og reelt til fluer, der dækker fiskeriet kompasset rundt, og der er jo ingen begrænsninger for, hvordan tingene bliver parret, der er frit spil, til nogle meget spændende typer fluer.

Jeg binder normalt Astro Foil vingen på som 1. vinge, herover ligger jeg en eller anden type hår, og så noget glimmer i form af holografisk flash. Som vinge 3, er der flere muligheder, såsom almindelig kort / langt hår eller vingestrips, i alverdens typer skind og farver.

Jeg har erfaret, at det er vigtigt, at de forskellige typer materialer til skumvinger, skal limes på krogen, ellers snurre det hele rundt, vis man kun bruger bindetråden. Jeg bruger, som tidlige fortalt fletline, da den er stærkest, og med et par dråber ti sekund lim, ja da er det hele tøjret, og sidder godt fast.

Med Astro Foil i vingen, får fluen et dejligt glimt i vandet, og dekorationen på bagsiden, må man prøve sig frem. Jeg opdagede at sætter man Flektolite på bagsiden, får man et meget fint 2 farvet glimt i fluen + at al flash jo ikke gør juletræ effekten mindre.

Billedet viser tasken, og så lidt af dekorationen på Astro Foliens bagside, og så nogle eksempler på krogfluer og rørfluer, hvor vingen er lavet med typer, der ligner skumvinger.

Fluerne her, er lavet, som bulefluer, og fisker ret højt i vandet, hvad jeg foretrækker til nattens fiskeri, men laver man sine fluer med mindre tøj på, så de går længere ned i vandsøjlen, så kan de bruges til alt muligt fiskeri.

Er man lidt kreativ, så kan Astro Foil også bruges til kysten, især fiske imitationer, er jo oplagt, men der skal nok forskes lidt i sammensætning og længder af vingerne, men jeg synes, at det er et spændende materiale at bruge på fluerne også.

Pt. er jeg i gang med forsøg, til mine gedde fluer, i overstørrelse, når snakken er på vingerne, men bundet på rør, er størrelsen / længden ikke et problem, når der skal kastes, men mine bekymringer går mere på, om gedden flår vingen i stykker, men jeg går ud fra, at er der gaffa tape på bagsiden, så er vingen stærk nok, eller ? - det må tiden vise!

Rørfluerne er bundet i DFRS, og kroppene, bliver belastet med alt det, som hører rørfluer til, så kan man få sine mønstre ned i den vanddybde man ønsker.

Knæk og bræk fra
Per Karlsen.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard