103 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Effektlageret
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1361
i dag: 0
23451 skribenter.


GrejOnline.dk


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne
Savage Gear Line Thru Sandeel
Super pris 400 kr.

Original viking-herring Blink
Pris fra kun 25 kr.

SAGE ONE FLUESTANG
 3500,00 kr.

A JENSEN TARGET FLUEHJUL
 1350,00 kr.


flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Nyhed
  Læst 1370 gange.
CLAUS VERNER er død ! 
Indsendt Mandag d. 27 marts 2017 - af  Heinz Gerhard
CLAUS VERNER NIELSEN
(1943-2017)

Det var med sorg at vi for kort tid siden modtog meddelelse om Claus ikke mere er blandt os, og han blev bisat i stilhed fra Hjortdal Kirke 26. marts.

Claus var Frederiksberg-dreng – gik i Skolen på Duevej i Fuglebakke-kvarteret, hvor familien også boede. Allerede fra barnsben blev der fisket bl.a. i den nærliggende Ladegårds Å og i ferierne hos bedsteforældrene i Slettestrand i det nordjyske, hvor forældrene også byggede deres sommerhus.

Nær hjemmet boede Vald. P. Haugaard – en af dansk lystfiskeris koryfæer, som Claus kom i kontakt med, og det har givet ikke dæmpet interessen for fiskeriet. Han blev selv et kendt ansigt i det danske lystfiskeri, og han fiskede laks og havørred i Norge, Sverige, Rusland og i USA, og kom der igennem til at kende personligheder fra ind- og udland.

’Brandmanden’ blev han tit omtalt i mange år pga. af hans tilknytning til Frederiksberg Brandvæsen, hvor han arbejde i en årrække, bla. som brandinspektør, understøttet af hans byggetekniske uddannelse.

Efter sin pensionering flyttede Claus til familiens sommerhus i Slettestrand, som blev udbygget og moderniseret, så der var plads til hans interesser. Dels ’værktøjet’ til lystfiskeriet, som han i mange år havde samlet, hvor ikke mindst de klassiske hjul fra Hardy, Bogdan, Edward vom Hofe m.fl. prydede den flotte samling. Men også hans æstetiske evner til at lave de utrolig flotte indramninger af fluer – ikke sjældent kombineret med tegninger, fotos og lign. Sidst nævnte evner har mange af vennerne nydt godt af, og også her hos mig hænger en halv snes flotte kompositioner fra kælderen på Drosselvej.

I Dansk Grejsamler Klub var Claus også aktiv, og han blev hurtigt et fast medlem af bemandingen på klubbens stande i Odense og ved FFFD’s Fly Festivals i Kolding, og mange nød godt af hans store viden om de gamle ting.

Han boede nogle få hundrede meter fra mig, og vi gik i skole sammen - ganske vist på forskellige klassetrin, så Claus kan fint have haft fat i min ører, når de ’store’ måtte ’opdrage’ purkene lidt i skolegården. Senere fik vi kontakt omkring lystfiskeri og grejssamling, og vi har tilbragt rigtigt mange fornøjelige timer sammen om vore fælles interesser, og vi har fisket sammen både i ind- og udland.

Claus var kendt og afholdt af mange, han gik ikke af vejen for lidt hyggeligt selskab og han var ikke den der gik først i seng, når hyggesnakken strakte sig ud på de små timer. Det er også fra sådanne stunder jeg og mange vil huske ham – og savne ham – for det bliver altså svært at undvære denne herlige ven og personlighed!

Æret være Claus Verner Nielsen minde !
Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

Lystfisk.dk
Hvidovre Sport
Stefs Lystfiskergrej
Northwest Fishing guides
Fangfisk.nu
Idyl midt mellem to klassiske havørredpladser!
Fiskerejser.dk
BEST FISHING
Altid mange tilbud
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard