78 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Outdoor i Centrum
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1361
i dag: 0
23451 skribenter.


GrejOnline.dk


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne
Savage Gear Line Thru Sandeel
Super pris 400 kr.

Original viking-herring Blink
Pris fra kun 25 kr.

SAGE ONE FLUESTANG
 3500,00 kr.

A JENSEN TARGET FLUEHJUL
 1350,00 kr.


flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 703 gange.
Bloody Butcher med Foils. 
Indsendt Onsdag d. 29 marts 2017 - af  Per Karlsen


Bloody Butcher med Foils.

Igennem de sidste år, er der kommet nogle tiltag til at optimere sine fluer. Det er især fluer, som får tilført et hoved i silhuet, enten i holografisk udførsel, eller printet hjemme på ens personlige printer, på labels, der er gennemsigtige.

Jeg har i de sidste små 10 år, til eget brug, arbejdet med labels til dekoration på fluer og endegrej generelt. Jeg synes, det er et spændende område, og heldigvis kommer der flere og flere professonel lavede dekorations ting, som giver ens ende grejer et fantastisk look, og jeg er vældig imponeret over, hvad der reelt kan laves af forskelligheder, også i 3D print.

https://mortenbundgaard.tumblr.com/post/128854396662/pro-fish-foils-in-anchovy-and-sandeel-design-is

Min indgangs vinkel til at lege med dekorationerne, er ikke så meget, at der evt. kunne fanges flere fisk, det tror jeg ikke, at dekorationerne har bevist, men jeg hygger mig især med fluebindingsdelen, idet der her virkelig, kan laves noget helt anderledes, og som før nævnt, i andre artikler om emnet, så er jeg sikker på, at en anderledes klædt flue, i et stærkt befisket område, i givne situationer, vil kunne trikke fiskene til evt. at hugge.

Kystfluer er jo selvfølgelig en mulighed, især Sild – Tobis, men i mit univers er Hundestejlen og Kutlingen også et emne, der skal blot findes en Foil (FOLIE MED ELLER UDEN KLÆB / LIM), som ligner!

Googlet Sand Tobis - og andre typer tryk:

https://se linket HER:

https://se linket HER

https://se linket HER/

https://outdoors.direct/?s=foil&post_type=product&tags=1&ixwps=1


Nu kan selve omgangen med printer og labels, jo nok laves mere professonelt end undertegnede gør, men den metode jeg bruger virker til mine egne ting, er ikke så kostbar, og så ser jeg stort på om, det er helt teknisk korrekt med 3D og Holografisk udseende, det når fiskene ikke at registrerer, når først, de sidder på krogen.

Jeg har i andre artikler redegjort for, hvordan jeg arbejder med trykte labels, men vil kort resumere mine arbejdsgange:

Label: Her bruges A4 ark Klar – Avery J8567 – findes en masse andre, men netop den her, holder farverne utrolig længe.

Jeg printer med en blækprinter, og man skal huske, at injektprint er ikke vandtæt, men det kan der gøres noget ved:

Jeg ligger ganske enkelt en gang klar tape over den trykte flade, det kan holde, som det er, eller man kan, til sine blink – wobler og andet endegrej, lakere ovenpå tapen, akkurat som man plejer, når overfladerne skal forsegles.

Da de labels der bruges, er gennemsigtige, så skal man være klar over, at nogen farver, bliver lidt uklare / diffuse, når bagbeklædningen, tages at labelen, men den gennemsigtighed, giver nogle andre muligheder.

Jeg bruger tit forskellige folier på labelens lim side, såsom holografisk regnbue tape, og generelt al dekoration til blink, kan også bruges på fluerne.

Når man arbejder med fluer, så vil mange gerne arbejde med med UV resin, og lave sine hoveder færdig med UV lygten, men jeg bruger ikke så meget UV, da jeg synes det er for dyrt + at der kræves de helt nye resiner, for at slutproduktet, ikke er fedtet.

Jeg gør til gengæld tit det på min foils til aftrykte hoveder, at jeg igen giver labelens lim side en omgang tape, så er den side også forseglet.

Hvor finder jeg så, de trykte enheder til at lave labelen med, jo jeg har i mange år fotograferet fiskenes fødedyr, så når talen er på hoveder af bytte fiskene, så har et jeg et Photoshop at arbejde i, og det kan reelt lave akvarel og sort hvid tegning også, vis dette ønskes, og så er det ellers om at kunne bruge sin fantasi, og formindske og forstørre, det som skal bruges.

Når man skal printe silhuetterne, så kan man jo farvelægge / veksle det hele i programmet, og her holder mulighederne aldrig op, så det er klogt at gemme sine print, så man kan lave dem igen.

Jeg har denne gang lavet min egen udgave af mønsteret Bloody Butcher, med et printet hoved på en label.

Billedet viser en 30mm. lang rørflue, lavet i DFRS, det vil sige at krop / vinge kan skiftes.

Mønsteret her er meget simpelt:

Inder rør ø1,8mm. klar
Vinge: Smal sort ræve Zonker.
Gæller – under krogen – rød fiber.
Belastning under krogen, sammen snoet rundt bly, ca. 6mm. lang vikling!
Dubbing: Meget kort hvid Ice Dub Pearl, over belastningen.

Krop: 1 stk. løst rørflue rør fra Pro med glimmer, ca. 6mm. langt – bruges som krogstyr, til en lille karpekrog.

Kinder: 1 stk. højre – 1 stk. venstre Hundestejle silhuet, klippet ud af labels.

Bindetråd: Hvid 0,06 mm. Microfuse spinne line.

Fluens forparti, kan evt. forstærkes / bygges op med UV lim.


Teknisk, er mønster typen her hurtig at binde, og man kan variere sine vingedele, så det bliver ren hår vinge også, her bruges så ræv – egern – kalv, eller hvad man nu bedst kan lide.

Dubbingen kan også laves af forskelligt materiale, eller man kan bruge sit rørflue tilbehør, såsom kugler – Us Tuber – mm., som vægte.

Valget af fluetype, altså DFRS, er en investering i, at mønsteret og fluens opbygning altid kan ændres, og til rørfluer, binder jeg i dag 90% af mine egne fluer i DFRS.

Jeg håber at ovenstående giver en ide’ om, at der endnu engang er nytænkning sat i værk, jeg er pt. i gang med nogle meget store, men lette typer gedde fluer, som også har hovedsilhuetter, bundet på mønsteret, det hele foreløbig i DFRS, på rørfluer.

Knæk og bræk.

Mvh
Per Karlsen
Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

GrejOnline
Fluer.dk
Stefs Lystfiskergrej
Northwest Fishing guides
Fangfisk.nu
GEOFF ANDERSON
Fiskerejser.dk
BEST FISHING
Altid mange tilbud
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard