114 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Fishing Gear Aarhus
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1371
i dag: 0
23749 skribenter.


GrejOnline.dk


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne
Scierra Salis fluestang
Før 1799,- nu KUN 1000,- kr.

Ice Dubbing A.jensen KUN 12,50,- kr
Kun 12,50 kr.

HARDY PROAXIS SINTRIX
 2900,00 kr.

NY HARDY JET SINTRIX
 1800,00 kr.


flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fluebinding
  Læst 686 gange.
Sprutte fluer a la P.K. 
Indsendt Søndag d. 30 juli 2017 - af  Per Karlsen

Sprutte fluer a la P.K.

For nu mange år siden, bandt jeg en del rørfluer med gummiben, til havørred fiskeri i Karup å. Det viste sig, at være rigtig effektivt til nattens havørreder, men jeg fandt at bindeteknikkerne, var lidt omstændigt, men jeg gjorde ikke noget ved bindestilen, i de første mange år.

I de senere år, er der kommet rigtig mange forskellige gummiben, og rigtig flotte farver, og ikke mindst i god kvalitet, og flere tykkelser, både kantede og runde, så der er masser af muligheder, for at ”pynte” sine fluer.

Vis man kigger på det link her, så kan man se mulighederne med gummi ben, både udvalg og teknik ved binding:

https://se linket HER-ab..0.5.865...0i24k1.70COdeXUEZg


Den mest almindelige måde er at binde gummiben på fluens krop, normalt ovenpå i flere sektioner, og hvor lange benene skal være, afhænger vel af, hvad bindere synes.

Nu er det jo muligt, at ens flue ville opfører sig på en anden måde, vis man bandt gummibenene på fluen på en anden måde, og ja hvad med at placere benene under kroppen?, jo der er mange muligheder, og jeg og min omgangskreds, har op gennem årene forsøgt flere muligheder, hvor på man kan binde sine gummiben ind på.

Da vi begyndte at lave vinger med skum, så syede vi gummibenene i vingen i stedet, og det kunne så være på langs af den flade vinge, eller på tværs af en oprejst vinge, og den form for isætning af gummiben, udenfor kroppen, var akkurat lige så effektiv, som den standard indbind, som foregår på flue kroppen.

se linket HER=

http://123nu.dk/lystfiskeri/artikler2.asp?placering=artikler&menu=Laesestof&Id=16303&kategori=


Til DFRS, er der så andre muligheder, og i nogle år, har jeg leget med den tanke, at binder sine gummiben på kroppene, i en standard udgave, så synes jeg, at det lidt bøvlet, at skulle binde 4 sæt ben ind, enten dobbelt eller enkelt, og jeg spekulerede, i at det måske kunne laves lettere, måske helt uden at bruge bindetråden, og ja jeg fandt en måde, at gøre det på, nemlig, som i før omtalte artikler, nemlig at bruge krympeflex til at muliggøre, at gummiben ikke behøvedes, at indbindes på traditionel vis.

Hvordan arbejdes der med den metode?

Jeg bruger et helt rørflue rør, normalt er det 22 cm. langt. Hertil kan der bruges forskellige tiltag, på illustrationen er der brugt DFM Orange large flashrør, som et ambulancefarvet rørflue rør placeres i.

På ryggen af flashrøret placeres en strimmel Mos gummi, ca. 4 mm. høj, det vil danne grundlagt for, at gummibenene kan trækkes igennem flexrøret, og Mosgummi kanten.

Jeg limer Mos gummi strimlen 4 steder med 10 sekund lim, så kan står op på rørets midte. Limningen, låser også flashrøret til rørflue røret, og til sidst sættes et ø 12 mm. klart flashrør hen over Mos gummi listen, og flashrøret. Det krympes, og vis alt er gået vel, så har man en profil på røret, der har flashrør inderst, og en ryg af Mos gummi, med flexrør over.

Tanken med Mos gummi listen er, at man kan stikke en nål igennem Mos gummi / flexrøret, og så tråde et sæt gummiben med en bødenål med lås. Bødenålen kan bedst sættes i, når der er lavet et hul forvejen med en nål, og gummibenene er let, at trække igennem hullet. Man kan så bestemme, om benene skal være enkelt eller dobbelt.

Illustrationen viser et komplet rørfluerør med kant af mos gummi, og en flue bundet med delene.

Da fluen er bundet i DFRS, så er meningen, at kroppen er løs med isat gummiben, og røret skåret skråt af i 30 grader, så rejser røret vingedelen. Kroppen er låst med et siliconestyr, det kan også gøres med en gummiperle, så kan fluen fiskes med en løst ophængt krog. Gummibenene er låst, med en ganske lille klat 10 sekund lim på begge sider af Mos kanten.

Som altid med DFRS, så er meningen, at vingedelen er løs, og kroppens sættes på det tynde rør. Vinge og krop kan laves i alverdens udførsler, som man bedst kan lide, men ideen med Mos gummiet, som kant til at sætte gummibenene fast, er også at få en stribe på kroppens overside, og da Mosgummi kan fås i mange farver, så kan der laves mange farver ryg, på ens løse rør flue kroppe.

Nu er det ikke kun plast rørene, som kan få den her opsætning, også Us tuber og alurør / messingrør kan få en farvet overkrop, og låses med flexrøret + at den metode gør, at også metal tilbehøret, kan få tilført gummiben, uden at skulle bruge bindetråden.

Jeg vil som sædvanlig gøre opmærksom på, at ovenstående måde, at tilsætte gummiben, selvfølgelig kan laves anderledes, og er der nogen, der finder guldægget, men et andet setup, så lad os udveksle erfaringer, der er altid noget at lære, i fluebindingens verden.

Knæk og bræk fra
Per Karlsen.
Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

GrejOnline
Effektlageret
worklightpro.com
Northwest Fishing guides
Fangfisk.nu
GEOFF ANDERSON
Fiskerejser.dk
BEST FISHING
Altid mange tilbud
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard