25 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Lystfisk.dk
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1406
i dag: 0
24320 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne
-30 % i Bededagsferien
 0 kr.


flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 645 gange.
RELEASE-CONNECTOR. 
Indsendt Tirsdag d. 9 oktober 2018 - af  Per Karlsen
I forbindelse med Jens Bursells, i øvrigt meget fine støbte RELEASE-CONNECTOR, fik jeg desværre problemer med min montage, når jeg skal bruge enkelt kroge.

Jeg bruger forskellige karpekroge, men de originale RELEASE-CONNECTOR, har jeg meget svært ved, at få hold i mine enkeltkroge

Desværre skete der så også det, at bruger man Fletliner, så revner / skæres Connectoren i stykker, men det kan være et tilfælde, for vis man kender lidt til plast, så ved man, at der godt kan foregå en for hurtig nedkøling af emnet i formen, så det kan det blive skørt.

Jeg håber, at Jens Bursells finder en blød legering, som ikke kan skades, af den monterede line / snøre.

Jeg har efter, at Release ideen kom frem, afprøvet flere typer setup, og jeg valgte hurtig det system med mange knuder fra, der var alt for bøvlet for mig, men teorien om forskudt krog, tiltaler mig, så tidligt i forløbet, prøvede jeg noget andet, som i mellemtiden er, er overhalet at 2 systemer, Radical Bent Hooks stykker, og RELEASE-CONNECTOR, men jeg har fundet det her frem fra gemmerne, som egentlig virker fint for mig, og min brug af enkelt krog, men ok, om jeg kroger flere fisk, ja jeg ved ikke, jeg fisker ikke nok i dag, til at få data nok.

Det viste system, består af et rørflue rør fra en pipette ø3 mm. / ø 1,8 mm. med en standard ø1,8 mm. / ø0,8 mm. rør, som inderrør, her i gul.

Idéen er så at få vinklet pipetterøret, og det gøres med en 0,38 mm. klar nylon line, som er forfanget, i det her setup.

Der er et lille hul igennem det vandrette pipette rør, og det gule inderør, og et hul i det lodrette pipette rør, og så er fidusen, at man tråder hullerne, og binder en enkeltkrog på, trækker krogen op i det lodrette rør, igennem det vandrette rør, og sætter så en bussemand på linen, trækker til, så pipette rørene danner en vinkel, når bussemanden er trukket til. Man kan lime bussemanden med sekundlim, vis man vil være sikker på, at den låser rørene.

Det setup her får en blød perle sat ned over bussemanden + en ekstra blød perle, som attractor, og som absorbere blinkes stød i kastet.

Jeg laver riggene hjemmefra, enten monteret på de valgte blink, eller klar til montage.

Indtil videre, har det fungeret som tiltænkt, men er der meget ålegræs / fedtemøg, så montere jeg ikke med forsat krog, da der hele tiden hænger grøde på, da kan en almindelig montage, være nemmere at styre, vis der er skidt i vandet.

Krogning? Ja jeg ser den tildens, at den forskudte kroge ofte kroger i mundens sider, men uden modhagere, er det meget let, at få fiskene genudsat, uden alt for mange skader.

Nu gør det setup her jo, at krogen ikke slipper montagen ved hug, men det gør egentlig ikke noget, men vil man have krogen til at slippe montagen, så kan der blot klippes en rille i pipetterøret, ca. ½ længde, men jeg bruger normalt en låst krog, så kan den fixeres /drejes så den står korrekt i forholde til blinket!

Jeg bruger den montage her, til alt mit fiskeri med alle typer gennemløbere, også spinner – wobler osv., men jeg fanger ikke nok til at jeg vil påstå, at det bare dur, men helt tosset, er det ikke, med forskudt krog!

Hvis der nogen, der har andre ideer til RELEASE takler til især enkelt kroge, så lad mig høre, hvad der er af tanker. Der kunne jo være noget materiale til Connectoren, som er bedre end mine setup, jeg har lavet det som forsøg i sin tid, men brugt af nød, da de originale RELEASE-CONNECTOR, ikke kunne holde, men derfor er systemet jo nok brugbart, for andre.

En sportsfisker hilsen fra
Per Karlsen.
Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

Hvidovre Sport
Hvidovre Sport


Fluer.dk


FluePusher.dk


Fiskegrej


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard