43 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1412
i dag: 0
24670 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 915 gange.
Silicone Rejer. 
Indsendt Fredag d. 12 april 2019 - af  Per Karlsen
Jeg har i flere omgange brugt støbte Silicone rejer til mit fiskeri efter kysten fiskearter, såsom Havørred – Regnbueørred – Hornfisk – Torsk – Makrel osv.

I starten, var de støbte efterligninger ikke særlig gode, ej heller holdbare, men de blev brugt, også efter Aborre, og kunne i perioder være ret så velfangne.

I dag er der jo ingen tvivl om, at de efterligninger, der er af fødeemner, og andet lavet i blødt Silicone, er fantastiske i efterligninger.

De første typer, som kom frem var ikke noget at råbe hurra for, men som alternativ til mit fluefiskeri på kysten – fiskeri med op efter hængere, og bombardo, så var der nogle situationer, hvor en Silicone reje, kunne rede dagen.

Man bruger normalt en Silicone reje, ved at isætte en eller anden type krog. Der er støbt en kanal i rejen, som kan bruges til at sætte en krog i, og normalt har man bare den krog monteret, og så fisker man med det setup, enten med krogen vendt nedad eller opad.

Jeg vil gerne have krogen til at vende opad, dels synes jeg at krogning i fiskenes overmund er mest effektiv, men hvis rejen skal fiskes over tang og ålegræs, er der heller ikke så meget møg, der hæfter til krogen, hvis den vender opad.

Nu kan man mene, at en Silicone reje, er der ikke meget liv i, men uanset det, så kan fiskene i perioder hugge meget voldsom, men jeg mente, at Silicone rejen kunne forbedres, og da vi begyndte at fiske med Pat Svinene, kunne jeg jo se at især halen kunne forbedre en Silicone rejes gang / svæv, så jeg montere Silicone rejen, med en løs karpekrog, hvorpå hale sektionen fra en Grisebasse var bundet på.

Det virkede udmærket, og farver / materialer kan man jo selv hekse med, det afhænger af, hvad farver rejerne har, i ens fiskeområde

Selve Silicone rejen, giver i min verden en virkelig fin krop, det bliver ikke meget bedre, alle detaljer er der, både farve / størrelse og gennemsigtighed, det er svært at efterligne i den almindelige fluebinding!


Jeg fandt desuden ud af, at rejen holdt bedre, hvis man forer med et lille ø 1,4 mm. rørflue rør, så ødelægger man ikke siliconen, med forfangs linen. Jeg har længden af røret tilpasset, så krogen er ca. ½ inde på krogskaftet, så kan knuden til krogen, støde af på rørflue røret, inde i Silicone rejen.

Nu til dags er der jo den mulighed, at give sine fluer dufte, i form af forskellige typer essens, og der er sikkert mange muligheder der, men jeg fandt ud af, at Silicone rejens hale, kunne imprægneres, og de steder, hvor jeg fiskede aborre, var det meget effektivt, at tage saften fra frosne rejer, og dryppe lidt på halen, det gjorde i perioder aborrerne helt kulret, og der blev fanget flere fine aborrer på de 700g., med det setup.

Måden at montere hale på en Silicone reje, er noget, som er i ånden, når talen er på DFRS, hvor stumperne kan skiftes, så jeg laver normalt en serie karpe kroge, med forskellige farve set up, så kan jeg skifte halerne efter behov, men ikke kun Silicone rejen, får halen skiftet, der sker også med mine kyst rørfluer – popper, og andet, som kan få en monteret en løs krog.

Det med monteret løs krog, har jeg brugt i mange sammenhænge, og det kan være effektivt, og DFRS er grundideen, at især halen kan skiftes, så en flue som Pattegrisen, har i min verden en hale, som kan bruge mange steder, enten fast bundet på fluerne, eller løs monteret krog, og det giver nogle spændende muligheder.

Billedet illustrerer, hvordan jeg montere en Silicone reje, enten med krogen op eller nedad, og så med en monteret løs kortskaftet karpe krog.

Når jeg binder løse monteret hale, så har jeg normalt 2 stk. Whiting spay hackler, som vikles om krogen + 4 strå flash, det plejer, at være nok, men selvfølgelig, kan man personlig finde sit eget setup, nogen vil nok bruge flere hackler, for få mere volume, men indtil videre, har 2 fjer virket fint.

Håber, at ovenstående kunne bidrage til at Silicone efterligninger, kan indgå i vores normale endegrej. Silicone rejer fås i flere længer / størrelser, jeg bruger de 40 mm., men der findes også i 70 mm., og flere farver, og støbninger, med lange ben / antenner, hvad der bedst, må vel komme an på en prøve.

Mvh
Per Karlsen.
Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

Sommerhus på Langeland
Black Friday


Fluer.dk


Forest & Jagthuset


Emma-Line grej


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard