24 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 920 gange.
Nye tider? eller ny vin på gamle flasker! 
Indsendt Tirsdag d. 31 juli 2012 - af  Per Karlsen
x

Nye tider? eller ny vin på gamle flasker!

Jeg har i overskriften reflekteret til vores omfattende hobby, fluebinding, og tænkt over, hvad vi her i det herrens år 2012, vil opnå med tilbehør, og materialer til vores fluebinding.

Jeg har været med på fluebindingsvognen siden 1958, og har op gennem årene været en del af den eksperimenterende skare af fluebindere, som har nok har prøvet det meste af, hvad markedet har budt på, af mærkelige og teknisk fremragende tilbehør, men jeg har samtidig haft en proffessonel tilgang til fluer og fluebinding, og har måttet sortere efter om det var muligt, at afsætte det færdige produkt.

Jeg har på det praktiske haft mulighed for at bruge fluer ude i det virkelige liv, dels ved eget fiskeri, og en meget stor berøringsflade, som så er hoppet på tests, og så har vi opsummeret, gode og dårlige sider, ved nye materialer.

Hvad har så været konklusionerne? Ja det sædvanlige, den kloge narre den mindre kloge, og her tænkes på, at der vel i ca. 80 % af tilfældet af salg af fluebindingsmaterialer, så er det vel nyheden og aktualiteten af et tiltag, som mere fanger fiskeren, end fiskene, og sådan har det vel altid været!

Vi må vel konstatere, at vi kan tildele materialevalget i tidsperioder over år, og vi kan vel konstatere at vi gik fra natur materialer over til kunstmaterialer fra 1975 til 1985, og i årene frem blev de naturlige og kunstige materialer en blanding, som hver især fremelskede mønstre og fluer til.

Hvad grunden er til de mangeartede tiltag indenfor fluebinding er, ja det kan man jo diskutere længe, men der er nok ingen tvilv om, at brug af internettet + rejser rundt om i den frie verden, har givet mange inspirationer til både materialernes brug, og helt nye ukendte tiltag, med moderne materialer.

Giver de nye ting, så mulighed for at fange flere fisk? Ja det spørgsmål tvivler jeg personlig meget på, vi finder heldigvis aldrig det ultimative, i form af et evigt fangende fluemønstre, men er det så sådan, at det hele er ved at kamme over, når talen er på ligegyldige fluematerialer, der på forhånd er døgnfluer.

Jeg ved snart ikke, og dog, det giver i hvert fald noget at snakke om, udveksle, og så er der jo ikke at forklejne, at der er noget af det, som bliver brugt i det praktiske fiskeri.

Jeg har i de sidste 15 år, fulgt især udviklingen indenfor rørfluer, og har kunnet se, at også her sker der nogle tiltag, fra producenterne af tilbehør, som jeg mener, er lige overgearet nok.

Jeg er som uddannet værktøjsmager, og tidligere onkel opfinder, helt klar over de teknikker, som i dag bruges til at lave de mange tusinde smådele, som kan sættes på rørfluerne, og er det så lykken?

Jeg ser det kun, som ren kommercielt, når man hele tiden ligger nye ting ud på markedet, og jeg har svært ved at se, at det giver bedre fangster, og jeg synes, det er lidt billigt, at annoncere nyheder, når stumpen pludselig er rød, i stedet for gul, og så er tilføjet et par huller, som blæses op, som det giver et meget bedre fangst redskab.

Ok, i en hurtig vekslende moderne verden, så kan det vel ikke være anderledes, men jeg undre mig over, at der kommer tilbehør fra forskellige firmaer, som reelt er så tæt på hinanden, at man næsten ikke kan se nogen forskel på stumperne.

Her i 2012, er der vel den mulighed, at satse på ProTube eller Future Fly, ihvetfald her i Danmark, men mange af deres ting er jo reelt ikke nye, men meget dygtigt lavet, af dygtige fagfolk, og jeg er som fagmand, helt på det rene med, at det har kostet knapper, at få tingene bragt frem, men så er det vel også sådan, at tilbehøret koster derefter.

Alternativet til de etablere produkter, er at gå egne veje, det kunne være DFRS (Det Fleksible Rørflue System), som jeg har brugt igennem længere tid, og som mærkelig nok i dag, kan mixes sammen, med de produkter, der kommer fra ProTube og Future Fly, en god ting, for så er der ikke sat prop i udviklingen, de forskellige systemer kan parres, og give et interessant setup, både på bindesiden, men også i praktisk fiskeri.

Til efterårets fluebinding, vil jeg, uden at være gift med noget produkt navn, satse på Future Fly, mest fordi jeg synes, at de har noget spændende, at fortælle med deres tiltag, det passer ind i min fluebindings verden.

Jeg har været omkring Finn Jensens hjemmeside:

se linket HER/

Prøv at tage en rundtur i artiklerne, omkring fluebinding, der er rigtig mange guldkorn, fra meget kompetente bindere, og lystfiskere.

For dem, som ikke er så erfaren ud i kaninstrips vinger, ville jeg tage et kig på:

se linket HER

Det er en fremragende instruktion i binding / brug af Opossum strip, vis af Brian Størup.

Med håb om god inspiration, ved efterårets og vinteren fluebinding.

En lystfisker hilsen
fra
Per Karlsen.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard