15 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Beretninger
  Læst 1015 gange.
Tid til eftertanker. 
Indsendt Søndag d. 6 juli 2014 - af  Per Karlsen
Eftertanker!

Jeg havde i den forgangne uge den tvivlsomme fornøjelse, at skulle rede min PC, som begyndte at lave underlige ting, og redningen blev en fabriks genindstalering, og da de gamle filer skulle lægges ind igen, ja så var der reelt mere end 35 års materiale, som lige blev skimmet, på diverse backup centre.

Jeg har brugt mine PCer, til mange ting, når talen er omkring vores hobby lystfiskeri. Dels er alle artikler og manuskripter i moderne tid lavet her, mange timer er gået med skriverier og udvælgelse af brugbare foto, og ja, der selvfølgelig også tusindvis af flueopskrifter, og andet tilhørende fluebinderiet.

Ud over det, så er der heldigvis også mange link og kontakter til personer og steder, der betyder noget for mig og min familie, og nogle af de link kunne måske være god lære, og læsning for andre.

Det er jo nok ingen hemmelighed, at jeg henover årene, har haft mange specielle indfald til vores hobby, mest i form at de tiltag, som en onkel opfinder nu engang har, men jeg har faktisk levet mit arbejdsliv igennem mere end 40 år, som netop onkel opfinder, så det har været ganske naturligt, at det også rakte ind over lystfiskeriet.

Nu er der heldigvis andre, som er lige så ”tosset”, og ligger man vejen forbi de her link, ja så er der måske nogle ting man kan lære af, det er i hvert fald folk, som er fremme i skoene, når talen er på lystfiskeriet, og de ting man bruger til at fange vores fisk:


se linket HER/

se linket HER


Ud over de specielle grejspecialister, har jeg op gennem årene lært en masse spændende mennesker at kende, og nogen af dem, har en meget stor respekt i min hverdag, dels har der været fisketure og spændende samtaler, men også en del har været fast inventar på messer og foredrag, og har på deres egne måder givet inspiration ofte gensidig.

En af dem var forfatteren Jens Ploug Hansen, som gav mig mulighed for at kickstarte det moderne kystfluefiskeri i Danmark, da jeg fik lov at medvirke i bogen ”SØLVTØJ”.

Jeg fandt Jens Ploug Hansen meget inspirerende, og han besøgte mig i sommerhuset, og på Camping pladsen på Ertebølle, og her havde vi vores første fisketure.

Det er ikke alle, som ved hvem Jens Ploug Hansen var, kig forbi her, og få lidt viden om ham og hans gerninger:

https://se linket HER+

At jeg er tosset med tørflue fiskeriet er vel ikke ukendt, og jeg har i den forbindelse haft den glæde,, at kunne trække på nogle af verdens bedste tørflue fiskere, og som oftest også disse, som nogle af verdens bedste fluebindere, men det danske islæt i form af Preben Torp Jacobsen, har alle dage være inspiratoren, og jeg savner virkelig en god snak med den ”Tovlige dyrlæge”, han var om nogen værd at lytte til, hvem var han?:

https://se linket HER


Kystfluefiskeriet fik en voldsom indflydelse på mig og min families hverdag, efter at bogen ”Sølvtøj” var udgivet, og i årene fremover, blev der virkelig forsket i emnet kystfluefiskeri.

Dels med, at få især fluerne afprøvet, og så ikke mindst få mine foredrag sat på skinner, og det endte så op i, at vi brugte smalfilmen ”Med flue på kysten”, som bræk stang, til at komme ind på livet af de fluefiskere, der viste interesse for denne nye disciplin.

Jeg havde heldigvis det held, at jeg fik nogle gode samarbejdspartnere, omkring informationen af kystfluefiskeriet, nemlig Orla Grell fra Høng på Sjælland, og forfatteren Mogens Espersen.

Orla Grell var koblet på allerede i 1978, og han kom også med i bogen ”Sølvtøj”, men han var vigtig, fordi han reelt testede mine fluer på Sjælland, og hold særskilte foredrag her, og på Bornholm.

Mogens Espersen stod for tegninger og god tekst i en periode i Sportsfiskeren, så der var 3 grene at spille ud, så de nye kystfluefiskere, kunne få lidt start hjælp.

Hen over årene er der skrevet rigtig mange artikler om kystflue fiskeriet, og modspillet har været en enorm mængde breve / telefonopkald, og senere mails, med spørgsmål omkring kystfluefiskeriet, som jeg personlig har svaret på.

Det har været nogle travle årtier, men rigtig spændende.

Hvem er Orla Grell? Ja de nye kystflue fiskere ved nok ikke hvem han er, men se forbi det link her, så er der lidt info om ham + hans søn Torben, som har lavet nogle meget spændende kystfluer, som var langt forud for deres tid, især hvad angår materialerne.

Under titlen ”Personligheder i det danske kystfluefiskeri” får læseren info om familien Grell, og deres betydning for det danske kystfluefiskeri:

https://se linket HER


Efter mange foredrag og mange artikler, og deltagelse i FFFD fluemesser først i Esbjerg, og senere i Kolding, får jeg den opfordring, at få mine erfaringer omkring det danske kystfluefiskeri, sat i bogform, og der kommer nu 10 år med fuld drøn på ”skrivemaskinen”, og foto apparaterne. Ud over skriveriet, ja så fortsatte vi alle med det praktiske kystfluefiskeri, og fik her nogle helt fantastiske oplevelser – fangster og gode kontakter.

Da ” bogen” var færdig kontakter jeg forlaget Svalebøgen, og får for så vidt den dårlige melding, at forlaget ikke tør binde an med en udgivelse, da det ramler sammen med andre udgivelser, blandt andet med Svend Såbye og Uffe Ellemann Jensens bøger, så ja lidt nedtur, var der vel et kort øjeblik.

Jeg får lige sundet mig, og beslutter så, at jeg selv vil stå for salg af ”Bogen”, som nu bliver en CD, og jeg tager chancen, og får den lagt ud på en hjemmeside, medens jeg selv forestår salget, til foreninger, og udvalgte kontakter.

se linket HER

Det betød så pludselig travlhed, og en enorm interesse på vores foredrag, så alt i alt gik det bog halløj efter omstændighederne godt.

Jeg fik god hjælp fra kollegaer rundt om i landet, blandt andet med denne anmeldelse:

http://123nu.dk/lystfiskeri//artikler2.asp?placering=bog&menu=Laesestof&kategori=Fluem%F8nstre&Id=5618

Da bogen / Cd’en var bundfældet, blev fiskeriet igen førstevalg, og der blev virkelig fisket igennem, men da jeg altid har fisket å – elv, og alt mulig andet blev fiskeriet nu mere nuanceret, og jeg koncentrerede mig mere om fluebindingen, især som medlem af Go Fishings Fluebindings Team, var der masser at se til, med binderiet.

Samtidig har jeg det overskud, der skal til at forske færdig i Det Fleksible Rørflue System, også det henvender sig til kystfluefiskerne, og efter lange overvejelser, siger jeg ja til, at man må lave en artikel i mit hjem, det er bladet Fisk & Fri, der som det første blad, får lov til det.

Jeg havde den aftale med min familie, at vores hjem var journalist frit, og det princip holdt lige til jeg stod for at skulle på efterløn, og familien gav den ene tilladelse, som blev til denne artikel:

se linket HER/

I dag er hverdagen fuldstændig fri, idet jeg efter 40 år, som proffessonel fluebinder, har valgt at stoppe den del af hverdagen. Nu nyder jeg, at kunne lave lige hvad hjertet begære, ingen kunder, der råber efter leveringer, ingen hektisk aktivitet omkring premiere osv., og jeg kan sige den tilværelse nyder jeg i fulde drag, og kan tage mig fuldt ud af min familie, især mine børn og børnebørn, bare herligt.

Ja, og så alligevel er der noget på programmet! Det Fleksible Rørflue System (DFRS) er godt på vej, men kun lige begyndt, jeg tror det er et system, som kunne blive en god del af fluefiskernes ende grej.

Googler man i dag DFRS, så kunne der dukke disse informationer op, kig på dem, det er nok en evig mølle uden ende:

https://se linket HER



Artiklen her, med de forskellige links, er ment, som et input til mere viden, håber at læserne finder samme inspiration, som undertegnede.

Knæk og bræk fra
Per Karlsen en travl efterlønner.



.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Tid til eftertanker.af: Steen Tofte Pedersen
RE: Tid til eftertanker.af: Per Karlsen
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard