23 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fiskepladser
  Læst 6271 gange.
Ishøj Havn 
Indsendt Onsdag d. 21 juli 2004 - af  Jari Wiklund
Efter at mange har spurgt efter vejledninger til Ishøj Havn, kommer der her en lille guide.

Jeg vil ikke komme så meget ind på aborrefiskeriet, som primært foregår i St. Vejle Å og derfor er udenfor dette område. MHT Storevejle Å skal man huske at tage hensyn til det generelle fiskeforbud som gælder for alle åudløb. Personligt fisker jeg aldrig længere ind i havnen end til den med 1, markerede halvø.
Ishøj havn kan fiskes på mange måder og heldigvis er der er ideelle pladser til stort set alle former for fiskeri. Jeg fisker altid fra en af de markerede pladser, hvor 2 er den plads de fleste vælger første gang de kommer til Ishøj havn.
Men jeg vil vælge at starte med...

Plads nr. 1.
Den lille spids som peger over mod 2 har lavt vadebart vand et godt stykke ud mod 2. Jeg har tit set måger dykke efter småfisk over dette lavvandede område og har da taget en del aborrer, men er man heldig (og vader forsigtig) kan man sikkert også overliste en havørred her.
Sydsiden af 1 består af en sivbræmme, som nok mest er tiltrækkende for aborrefiskerne, men der burde også kunne tages ål i sivkanten.
Nordøstsiden, som vender ud mod sejlrenden, bliver hurtigt dyb, man vade ca. 10m. nordligst og 20-30m. sydligst på denne side at øen. Herfra kan man kaste godt langt ud i sejlrenden, hvor havørrechancen på dette sted er størst.
Siden over mod bådehavnen er en typisk inderhavns plads, her bliver der taget aborrer og ål. Denne side er ikke egnet til vadning, da bunden består af uregelmæssige sten og desuden kan man kaste hele vejen over til lystbådehavnen, uden at vade ud.

Plads nr. 2.
Begynder at minde lidt om molefiskeri, dog er der ikke så dybt helt inde ved kanten, højst 2 meter.
De fleste fisker denne plads, enten ved at kaste ud i sejlrenden, eller så ind i vigen som ligger østligt/sydligt for halvøen. Jo mere sydligt man kaster jo lavere vand får man under angen. Ofte bliver der også fisket fra den anden side af vigen, her er der god mulighed for vade/flue fiskeri, da bunden bliver langsomt dybere ud i vigen. Jeg har personligt observeret endog store fisk, stå helt inde på en halv meter vand her (det var en sommeraften ved 22 tiden).

Plads nr. 3.
Høfdefiskeri. Her foretrækker jeg selv at fiske, man skal dog være lidt adræt, da turen ud på sidsen går over de store sten som høfden er opbygget af. Er denne udfordring lidt for stor, er der også et udemærket fiskeri på hele den østlige side af det stendige, som høfden er en del af. Den vestlige side af høfden er meget lavvandet de første 20-30 meter, men her kan der sene sommeraftener dog træffes store fisk (jeg ved ikke om det er havørreder eller rimter, men de er gået rigtigt meget til den, de gange jeg har oplevet det, dog uden at kunne fange noget).
Spidsen af høfden giver mulighed, for at komme et godt stykke ud over det normale, ud i køge bugt. Derfor er det et rigtigt godt sted når hornfiskene har bevæget sig så langt ned igennem øresund, det plejer at starte i begyndelsen af maj. Stedet er også ofte fuld at fisk om natten, men det skal dog siges at man bør blive derude, indtil man kan se stenene igen, så man ikke kommer galt afsted i mørket. Jeg har hørt at det er et godt multested, men har ikke selv afprøvet rygtet. Rimter har jeg personligt observeret, selvfølgelig er dette også et udemærket havørredsted, men plads 1 eller 2 er nok at foretrække, hvis det udelukkende er havørreder man er ude efter.

Ishøj havn har længe været mit foretrukne sted at kystfiske, mest af nød, da jeg ikke er i besiddelse af et automobil. Men lærer man først stedet at kende, bare nogenlunde, er det er godt sted, som næsten kan kaste fisk af sig hver gang, bare man vælger den rette plads på dagen, men som sagt er der jo masser at vælge imellem.

At komme derud er også rimeligt simpelt, med offentlige transportmidler, tager man bussen(300s,400s,121,127,128,174E) eller toget(S-A,S-A+,S-E,S-Ex) til Ishøj, og derefter 128 ud til Arken (det er den store bygning nederst i venstre hjørne på billedet), man skal dog lige bemærke hvornår sidste bus går fra Arken, da gåturen ind til Ishøj st. er på 3-4 kilometer.
Med bil kører man ad E20/E47/E55 og drejer mod ishøj ved afkørsel 26 (hovedvej 243) denne fortsættes sådan set bare ligeud, så kommer man ud til arken.

Jeg håber denne lille guide kan hjælpe folk igang med Ishøj havn, der er sikkert mere erfarne folk herinde på forum, som kan fortælle mere om hvordan vind og vejr påvirker fiskeriet, men så kendt er jeg ikke med Ishøj havn endnu, det må komme til senere.



Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Ishøj Havnaf: Henrik Møller
RE: Ishøj Havnaf: mikkel thorup
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard