28 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fluebinding
  Læst 1954 gange.
Sunray Shadow, et emne i Det fleksible rørflue System? 
Indsendt Søndag d. 19 juni 2011 - af  Per Karlsen


Sunray Shadow, et emne i Det fleksible rørflue System?

Jeg har i de sidste par måneder, fået en del henvendelser angående Det Fleksible Rørflue System, også henvendelser omkring Hama perle brugt i fluebindingen, tak for interessen, og der er stadig mulighed, for at få Introduktion pr. mail, og selvfølgelig mønstre på skrift.

Er vi kommer videre? ja reelt, er der igen ende i typen af mønstre / fluer, her bliver man aldrig færdig, mest fordi, der hele tiden kommer nyt tilbehør, både til rørfluer og krogfluer.

Kan man kombinere sine tiltag, med de nye ting, samtidig med at det hele afprøves i praktisk fiskeri, så tror jeg erfaringer bringer noget rigtig spændende frem.

Dog har jeg altid det forbehold, at uanset al reklame på nyt dingeldang til vores fluer, så tror jeg ikke, at man fanger mere, ej heller tror jeg på, at man finder det eneste ene, men eksperimenterne og udviklingen, ja det er jo så en del af hobbyen, og nogle af tiltagene giver nok fangst, mest fordi fiskene på hårdt fiskede stykker pludselig ser på noget, som de ikke er vænnet til, så nyt - nyt, kunne jo være sagen, men i sidste ende, er det vel manden med stagen, der er afgørende for, om noget bliver hængende ude i enden, eller er det held? Ja det kan der snakkes længe om, og alle har jo en mening, gudskelov for det, så er den kloge snak holdt i gang, og fiskene kan jo ikke snakke, heldigvis for det!

Nogle af de tiltag, der i de senere år, er blevet meget populært, er flue typer, såsom Sunray Shadow bundet på alle typer rør, men med meget laange vinger, ofte i nærheden af de 25cms. længde.

Nu er det ikke nyt for mig, jeg prøvede de typer fluer allerede i starten 80erne, men dengang, hold vi kæft, for det var ikke noget, man lige snakkede om, så store fluer, var lig med at man var tosset i hovedet, men det tog vi ikke så alvorligt i min lille kreds, for de fluer fangede fisk, mange endda, især havørred og steelheads, så fluerne blev brugt.

Da Det Fleksible rørflue System blev startet, havde jeg ingen ide om, at der sideløbende blev lavet fremragende setup i andre typer, så som Guidelines Pro Tube Fly System + Future Fly + SoftCones mm. fra Peter Falkenberg, men det betyder så i dag, at man kan kombinere mange af systemerne, over i Det Fleksible Rørflue System.

Man skal nok tænke sig om, og få planlagt lidt af ens behov, så man får kvalitet, i de fluer / mønstre man vil benytte.

Et tiltag, hvor man bruger de lange hår vinger, er at man kan lave vingerne, som en almindelig rørflue, blot bundet på det tynde indstiks rør, og så have et større udvalg i forskellige farver, som så sættes i et rør, det kunne være helt ufarvet, eller også i flerfarvet udgaver, så har man en kombinering af forskellige farve kroppe, og ditto vinger.

Nu er snakken ikke kun på plastrør, men det kunne være alle typer metal rør, og det fører os så frem til, at de fleste typer rør i metal, har en inder diameter, der ofte er for lille eller stor til, at ens indstiks rør kan bruges.

Nu behøver historien ikke stoppe her, for passer rørene ikke med indstik, ja så man selv få tilpasset sine rør.

Det kræver ikke andet et bor, som nøjagtig giver et hul i rørene, så indstikket lige glider i, og der kan en søjlebore maskine + et skruestik gøre arbejdet.

Det render jeg og hygger mig med i de kolde vinter måneder.

Hvad får man så?

Jo, man får alle mulige typer vægte i selve røret, hvor en hvilken som helst udformet vinget kan laves på indstikkene, og skiftets efter behov og smag! Så bliver det da ikke lettere, for man kan nøjagtig tune sine fluer, til dagens / nattens fiskeri, og der er så en anden effekt at det her, man kan, vis tingene er lavet rigtigt, både fiske med kroppen og indstikkene alene, og de små rør til indstik, med en kanin strips vinge, kan ofte få fiskene ud af røret, så det er bare at få løsdelene brugt!

De steder, hvor man bruge meget store messing rør og alu rør, er det tit nødvendigt at købe rør i 1m. længde, og tilpasse længderne selv, og hertil skal man have fingre i en lille 3 mm. rørskærer.

Jeg bruger så min aku boremaskine til at trække røret, mest fordi det kan være hårdt for fingrene, at trække røret rundt, hertil er borepatronen fremragende, og man får et lige snit i røret, og så kan man evt. bore røret op, så ens indstik kan gå i.

Jeg køber tit rør i messing – kobber – aluminium, og vis det er til at betale, poleret rustfast stål.

Jeg køber mine rør her, og jeg tror at priserne er rimelige:

http://teknikken.dk/catalog/product_info.php?products_id=3492&osCsid=93933b17ddeaaa978e057a7a6e12975e




Fiskeriet med de helt store rør, behøver jo ikke at være de gammeldags ”jern” men kunne se sådan ud, hvor man så laver rørerne, så de passer til Det Fleksible Rørflue System:

se linket HER

se linket HER

se linket HER


De link her, har jeg lænt mig op ad, når de store dyr, skulle laves!

Den helt simple Sunray Shadow er jo lig med masser af tradition, og ikke mindst rigtig velfangen, både overfor laks, men også danske havørreder.

Mit beskedne bud på en Sunray, udført som en del af Det Fleksible Rørflue Stem, ser ud, som det billede, der her er vist.

Jeg slutter med at sige, jeg bygger videre på Sunray Shadow, hvad siger man til en Sunray bygget op som en FlyingCondom?

Jeg ser for mig, at systemet kan bygges videre, hvad mener I aktive fluebindere / fluefiskere?

Knæk og bræk fra
P.K.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard