31 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fluebinding
  Læst 1185 gange.
Fly Swap 2003 
Indsendt Tirsdag d. 25 februar 2003 - af  Steen Jeppesen
En udfordring for eksperimenterende fluebindere...

Så er følgebrevet netop skrevet, flueboxen er pakket, fluerne alle mærket så der mangler kun lige det sidste med at få kuverterne lukket og gjort klar.... Klar til hvad ?

Ja, jeg har for anden gang meldt mig til det man kalder ´´fly swap´´, på dansk må det nærmest blive ´´fluebytning´´.
Første gang var i sommeren 2001 hvor jeg på en af de amerikanske fluefiskeklubber på Yahoo havde set at de lavede en ny flyswap. Jeg meldt mig straks....
Det viste sig at temaet var ´´favorit tørflue´´. Jeg valgte personligt at lave en polywing udgave af ´´Smedens´´ som jeg betragter som en af de særdeles gode Danske mønstre. Måske ikke så ofte anvendt som tørflue.... Men den er nu ret effektiv.

Jeg fik lavet de 16 stykker som jeg skulle bidrage med..... Sendte dem afsted til en fyr i Denver, Colorado. Herefter var det så kun at vente.

Der gik omkring 8 uger..... Så kom posten med en forsendelse fra Denver..... Spændingen var stor da jeg åbnede pakken og kunne se de 15 fluer jeg fik retur. Mange typiske US style fluer. Mest kendt må være Royal Coachman. Mest spændende var dog en Green Drake med vævet krop.... Rigtig flot lavet.
Jeg havde nydt at binde fluerne og har så siden holdt øje med om der igen skulle byde sig en lejlighed til at lave et ny swap.... Og den kom så her i slutningen af januar.

I år hedder emnet ´´nymfer´´.... Mit bidrag er et af mine egne mønstre der har fået navnet ´´Jinx´´. Det er en flue af emerger typen eller det man måske vil kalde en flymf.... Jeg fisker den både opstrøms og nedstrøms lige under overfladen. (Mønstret kommer på fluelisten snarest.)
Jeg har de sidste uger fået bundet de 18 stk. der skal til i denne ombæring. I morgen kan jeg så gå på posthuset med kuverten for at sende den til Idaho.... hvor ´´swapmeister´´ bor denne gang.

Udover Yahoo.... Hvor der findes adskillelige klubber lig den jeg er med i, ja så er der et hav af andre hjemmesider med fluemønstre, både Danske, Nordiske og Internationale.... Ja selv en Japansk er jeg stødt på under mine søgninger på nettet.

Jeg har kun meget positive oplevelser med internettet i denne sammenhæng... Og kan kun opfordre andre med adgang til internet at prøve kræfter med det.

Ideen med flyswap må helt givet kunne føres ud i livet herhjemme. Måske som en underafdeling af dette sites fluesamling.
Kystfluer kunne være et oplagt emne, det er et område der er under meget hastig udvikling herhjemme. Når man ser fluesiderne her kan man jo se at der sidder mange kreative folk med masser af spændende ideer.

Jeg hæfter lige mine 5 favorit sites ved.....

se linket HER/

se linket HER

Http://web.utk.edu/~ldecuir/patterns.htm

Http://globalflyfisher.com/patterns/index.php

Http://groups.yahoo.com/group/flytyersbench/

NB: adgang til Yahoo kræver at man tilmelder sig på Yahoo

Jeg kan kun varmt anbefale at man prøver at tilmelde sig et swap, ikke mindst hvis det skulle vise sig muligt at føre dem ud i livet her i Danmark.

Steen Jeppesen



Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Fly Swap 2003af: Henrik Møller
RE: Fly Swap 2003af: Nicolai Eriksen
RE: Fly Swap 2003af: Henrik Møller
RE: Fly Swap 2003af: Nicolai Eriksen
RE: Fly Swap 2003af: Steen Jeppesen
RE: Fly Swap 2003af: Steen Jeppesen
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard