32 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fluebinding
  Læst 1826 gange.
Us-Tubes et godt våben. 
Indsendt Onsdag d. 16 april 2008 - af  Per Karlsen
x

US- Tubes et godt våben.

Når man i dag binder moderne laksefluer, er der en masse tiltag til nye opbygninger af fluens grunddele.

Det er ikke anderledes på eksempelvis US - tuber, som jeg binder på en lidt anden måde end de traditionelle mønstre.
Jeg binder mine hackler, med twistet hår, gerne ræv, og det giver nogle andre muligheder med hensyn til udseendet.

Samtidig har mine US rør limet et stykke plastrør, som er forberedt på flg.:

Ønsker man at få et fast krogophæng, med plastslange, så er der et udhæng, med brændt krave, som er lig et normalt rør til rørfluer.

Udhænget bruges også til særlig indbinding af hale / hackler, eller som nedbindings sted, for evt. tiltag hen over tuben, såsom kroppe af uld - dubbing og flossilke.

Ønsker man at have en frit hængende krog uden kroghold, kan flue justeres ved at klippe den lille snip af, og brænde den forsigtigt med et fyrtøj. Et godt råd er, at stikke en nål igennem røret før brænding, så smelter hullet ikke sammen!

Så kan man spørge, hvorfor nu det? Jo, jeg havde under fiskeri i Gels å rigtig mange indtag med skidt på, når jeg fiskede lidt frækt op af vandpest og siv, og det dur ikke under natfiskeriet, at der konstant hænger et eller andet i krogen. Så jeg valgte at gøre det samme på US Tuben, som jeg gør på mine almindelige Coneheads og rørfluer, nemlig at sætte et kroghold på i form af et stykke slange, lidt tykvægget med mindre hul, og så bruge en dobbeltkrog, som så har krogene vendt opad, placeret i vingen. Det afhjalp absolut de værste indhug i grøden, og en gevinst i form at en god krogning i fiskens overmund, var jo heller ikke så tosset.

Fluer bundet med twistet hackler, kan godt virke ustruktureret i forhold til fjer hackler, men der er en måde, at få lidt hold på hårene, nemlig ved at nedbrænde hårene med et fyrtøj, gør det lidt forsigtigt, det er jo ikke meningen hele fluen, skal futte af. Ønsker man justering af selve hår vingen, så er det også muligt med et fyrtøj.

For få lidt check over udseendet efter en evt. brænding, friseres vinge og hackle, med en blød tandbørste, eller et andet relevant værktøj.

I det praktiske fiskeri, kan fluens pust, friskes op med en børste, som dem bøssemagerne bruger til rensning af riffelløbet.

Jeg er begejstret for fluer med twistede hackle, håber at du også vil få glæde af den type fluer i dit praktiske fiskeri.

Knæk og bræk.

En lystfisker hilsen fra

P.K.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard