27 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Flyderinge
  Læst 4129 gange.
Sikkerhed til søs i en flydering! 
Indsendt Torsdag d. 6 november 2003 - af  Erik Simonsen
Der er mange lystfiskere der for længst har anskaffet sig en flydering. Det har de gjort for på den måde at kunne afdække nye fiskepladser. Flyderingen giver let adgang til de steder der tidligere kun kunne nås med båd eller lignende.

KlausDet er en sand fornøjelse at sidde i flyderingen på yderkanten af en sivbramme i geddesøen, eller sejle ud til det rev du ikke tidligere kunne nå under almindelig vadefiskeri på kysten. Mulighederne er mange! Det er dejligt komfortabelt at sidde og fiske fra flyderingen,, med stangen i den ene hånd, og kaffekoppen i den anden! Den udvidet aktionsradius giver dig mulighed for at nå flere fisk end tidligere.


Der er dog nogle simple regler du gør klogt i at skal følge når har anskaffet dig en flydering. Det skulle jo nødigt gå dig som den lystfisker der i starten af juni 2002, drev 10 timer rundt i meter høje bølger midt Storebælt. - Den stakkels fyr blev dog reddet i god behold. Den uheldige hændelse kunne sikkert været undgået, hvis han inden han var taget ud, havde taget nogle forholdsregler og sat sig lidt ind i hvordan man øger sikkerheden til søs.



Inden du for alvor går i gang.

Det er vigtigt at du starter med at prøve ringen et trygt sted, hvor du kan sejle lidt rundt uden fare for at drive til havs. Når du føler at du kan manøvrere rundt, og få flyderingen til at opføre sig som den skal, er det tid til en lille vælte øvelse på lavt vand sammen med en kammerat.
Lad mig sige det med det samme, det er næsten umuligt at vælte en flydering. Det er et meget stabil fartøj, pga. flyderingens lave tyngdepunkt. Du bliver nød til næsten at kravle ud på siden af flyderingen, og trække den med rundt.
Når du har fået væltet ringen på hovedet, og du ligger ved siden af, skal du vende den i vandet uden at støtte med fødderne på bunden. Næste skridt er at kravle op i flyderingen igen. Øvelsen er utrolig let, men det giver en vis ro at vide at man kan gøre det hvis det skulle blive nødvendigt. Denne øvelse kan kun lade sig gøre i en U-Ring. Det er en god ide at have en kammerat til at stå ved siden af, og se til at alt går vel under øvelsen.

Huskeseddel:

Køb en U-Ring, det er efter min mening den eneste rigtige ring at vælge. Den er mere stabil end de helt runde O-Ringe. Desuden er U-ringen også mest komfortable at fiske fra.
Jeg har selv købt en: Creek Company flydering fra Fenwick. Svendsensport laver en nøjagtig kopi af denne model, den er mere prisvenlig og ganske god. Der skal i hvert fald være mindst to luftkamre i den flydering du anskaffer (tilfælde af at det ene punkterer).
Undersøg altid vejrudsigten. Uvejr, fralandsvind, vind og strømforhold m.m. Undersøg eventuel trafik af hurtigfærger, da disse laver store bølger.

Sejl aldrig ud alene.

Meddele familien hvor du tager hen. Hvornår du forventer at kommer hjem.

Kompas hvis der bliver tåget. Der kan komme havgus i løbet af ganske få minutter, så kan det være svært at orientere sig med den dårlige sigtbarhed. Den kan evt. fastgøres med en strip til flyderingen så du ikke taber eller glemmer det.
Anker med et ca. 6 m.m. tykt ankertov i en god længde. Ankertovet fastgøres til flyderingen med en rustfri karabinhage, så du kan fæste den forskellige steder på ringen. Desuden er det let at ´´kappe´´ linen hvis ankeret har sat sig fast i nogle stem eller lignede.
Ekstra rem til svømmefødderne, da det er rimeligt svært at sejle i mod strømmen med kun en finne. Det er også vigtigt at vælge nogle svømmefødder skal kan flyde. Så du kan fange dem igen hvis remmen springer.
Mobiltelefon i en luftfyldt lynlåspose. Du behøver ikke åbne lynlåsposen for at ringe eller tale fra den.

Nødraketter.

Lygte - evt. stort knæklys. Dels for at kunne se kompasset i mørke, og dels for at du kan blive set.

Redningsvest.

Proviant. Tag en flaske vand og lidt proviant i form af slik eller frugt med. Man forbruger en del energi og væske under svømmeturen. Eventuelt lidt varm kaffe eller te (det er også hyggeligt)

Alle smådelene samles i separate lynlåsposer og kommes til sidst i en stor vandtæt lynlåspose, så er tingene tørre når du skal bruge dem.

Tænk dig om! - hold øje med land, så du ikke driver for langt ud, du skal jo svømme den lange vej ind.

Knæk og bræk!



Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard