42 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25613 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Havfiskeri
  Læst 1053 gange.
Sej-eventyr? 
Indsendt Tirsdag d. 21 maj 2002 - af  Rikard Jensen
Denne artikel er en forlængelse af en tråd på forummet. Jeg mener dog at indholdet er af så generel karakter at jeg her gengiver det i denne artikel.

Vi fiskede 20 mand fra Antares, med skipper Carsten ved roret. Skipper havde gode nyheder: Dels var vejret særdeles lovende, og dels havde 9 mand taget godt og vel 700 kg torsk om lørdagen. Alt var tilsyneladende faldet i hak til et vildt fiskeri på revet.

Da vi efter 3 timers sejlads kommer ud på vraget, hvor der virkelig var mange fisk om lørdagen er det dog næsten tomt. Enkelte torsk op til 4 kg og nogle få sej er hvad der er tilbage. Vi prøver flere vrag i løbet af dagen, men alle med samme skuffende resultat. Næsten ingen fisk. Til gengæld er vejr og strømforhold perfekt til medefiskeri efter langer, havkatte o.l., og jeg når da også at få 3 langer op til 5 kg på hornfiske-´´flapper´´. Spændende fiskeri! Derudover får jeg en enkelt torsk og en lubbe på 1,8 kg. En enkelt havkat lader sig også friste af en medfiskers agn.

Mandagen blev brugt på et par vrag 3 timer ude, og derefter var planen at fiske på stenene dagen ud. Vragene er ikke kørende lige i de dage vi er der, så igen er det mest småtorsk op til 5-6 kg og en del sej. Vragene bliver hurtigt opgivet, men stenene er ikke meget bedre. Strømmen er stort set lig 0, og vi driver derfor næsten ikke. Skidt udgangspunkt for netop drivfiskeri. Jeg får mandag 1 lubbe, 1 lange og 8 torsk op til 3 kg. Sej har jeg ikke held med. De fisk der bider mister jeg lynhurtigt, og som en af de eneste får jeg ikke sej på denne tur. Jeg var ret desperat til sidst, for jeg ville meget gerne fange en sej. De andre var flade af grin hver gang jeg fik hug og skuffet kunne trække endnu en torsk til overfladen. Jeg prøver dog 3 dage i august ombord på Bonito. Så må vi se hvad det kan blive til der.

Fakta: 20 mand tager omkring 300 kg fisk på 2 dage. Bedste fisk er lange på 5 kg, torsk på 5,5 kg, havkat på 4,7 kg, sej 4,5 kg, lubbe 3,5 kg, kuller 2 kg.

Sejene huggede mest på sorte blæksprutter eller selvlysende makker str. 8/0-12/0. Langerne gik mest på hornfiske-agnede bundtackler. Havkatten tog også et stykke hornfisk. Lubberne var glade for røde sprutter og røde pirke, mens torskene var mest interesserede i sorte og røde pirke. Der blev prøvet flere slags agn (tobis, makrel, sild, hornfisk), men hornfisk var alt andet overlegent. Tobis som agn fangede ikke en eneste fisk.

Alt-i-Alt ikke en tur som lever op til fiskebladenes beretninger. Vi fik ikke store eller mange fisk - til gengæld fik vi en masse spændende arter.

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard