24 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Havfiskeri
  Læst 954 gange.
En forenings fødsel 
Indsendt Tirsdag d. 31 december 2002 - af  Jan Dalgaard
Ikke for at sige noget ondt om tyskerne, men man kan sige at de indirekte var én af årsagerne til at Havfiskeklubben Måleren så dagens lys i 1999.

Jeg selv og et par gode venner tog ofte på havtur sammen. Vi blev meget grebet af fiskeriet på ”Det Gule Rev” og var af sted så ofte som tiden og økonomien tillod det. Efterhånden var der nogle ting der begyndte at irritere os. Man kunne f.eks. aldrig vide, hvad det var for nogle medfiskere, man skulle af sted sammen med. Nogle gange kunne der være en lidt negativ stemning ombord, hvor folk kun talte sammen med dem som de nu kendte i forvejen. Skibet var delt ind i små kliker, som helst så, at de andre ikke var der til at optage pladsen, fange fiskene og vikle sig ind i netop deres liner. En ting man kunne være sikker på næsten hver gang var, at der ville være tyskere ombord. Ikke fordi jeg har noget i mod tyskere, men de har ofte en tendens til at tage på havfiskeri med alt for let grej. Følgen af dette var ofte sammenfiltrede liner og irriterende spildtid. Et andet ønske, der efterhånden meldte sig, var at vi godt kunne tænke os at have større indflydelse på turene.

Vi gik længe og snakkede om disse ting, og vi fandt frem til, at vi havde 2 muligheder, hvis vi ville ændre på tingene. Den ene var, at vi kunne melde os ind i en forening med mange havture på programmet. Den anden mulighed var, at vi selv kunne lave en forening. Vi blev enige om at vi kendte potentielle medlemmer nok til, at vi turde kaste os ud i mulighed nummer 2. Vi var meget enige om konceptet : Billigt medlemskab, spændende havture og et vigtigt socialt element. Mange foreninger ligger mange kræfter i festivaler og konkurrencer af forskellig art. Vi ville blot gerne ud og opsøge eventyret med en god og kammeratlig stemning ombord.

Den stiftende generalforsamling blev holdt over telefonen. Et sæt vedtægter blev nedskrevet og et antal havture blev bestilt. Vi valgte selvfølgelig at koncentrere os om de mindre turbåde, da vi til at starte med kun var 3 medlemmer. Venner og bekendte blev lokket med på havture. For nogle blev det første og sidste gang, og for andre blev det starten på en stor interesse for havfiskeriet. En af mine bedste venner tilbød at lave en hjemmeside for foreningen, og det viste sig at blive foreningens helt store omdrejningspunkt. Via hjemmesiden fik vi kontakt med havfiskere over hele landet. Folk som havde tænkt nogen af de samme tanker som os tre stiftere af foreningen, og folk som bakkede 100 % op om, at vi havde gjort det rigtige ved at ”skabe” Måleren. Enkelte af disse medlemmer fandt ud af, at de havde taget fejl og meldte sig hurtigt ud igen, men langt de fleste blev som medlemmer og har været med til at forme foreningen i dens indtil nu kun 3½ leveår. For et par år siden valgte vi at stoppe for tilgangen af nye medlemmer, da vi var bange for at den sociale dimension ville lide et knæk, hvis vi blev for mange. Det er stadigvæk én af hovedtankerne i foreningen, at man gerne skulle have mulighed for at møde gamle kendinge på turene. For at sende et signal om, at Måleren ikke vil køre på politisk frihjul valgte vi i år 2001 at melde os ind i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Selvom Måleren som sagt kun har eksisteret i 3½ år, er der på turene blevet fanget mange og store fisk. Bl.a. lykkedes det på en af vore ture at sætte ny danmarksrekord med en brosme på 12,75 kg. Derudover kan nævnes både torsk og lange på hver 25 kg, samt flere store sej på over 10 kg.

I dag laver Måleren et program af forskellige afvekslende havture for medlemmerne. Sæsonen 2003 kommer til at byde på ture fra Hanstholm, Skagen, Middelfart, Nyborg, Spodbjerg, Thorsminde, Skærbæk samt Risør i Norge. Er du interesseret i medlemskab kan du henvende dig til undertegnede, som er kasserer i Måleren, via mailcenteret.

Læs mere >> 

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard