22 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Havfiskeri
  Læst 1027 gange.
Efterårstur på Nordsøen 
Indsendt Søndag d. 8 november 2009 - af  www.havfiskerne.dk
Der blev fanget fine torsk på op til 14 kg!

2 dages tur med M/s Bodil

Af Martin Andersen





Den 23-24 oktober var vi igen af sted på tur med M/s Bodil. Det blev dog i en forkortet version, da vejret ikke viste sig fra sin bedste side. Vi skulle have været af sted torsdag aften, men afgang blev udsat til fredag morgen kl. 7, så den værste sø kunne nå at lægge sig. Det hindrede dog ikke en del af deltagerne til at møde op torsdag til en hyggelig, men kold aften på dækket af Bodil. Der blev udvekslet historier og nydt en enkelt øl eller to. Der var måske en enkelt eller to der fortrød at de blev så længe på dækket om aftenen/natten, da der stadig var gode bølger, da vi stævnede ud næste morgen.



8 mand fra se linket HER , og 3 tyskere var klar til at fiske ved 11.30 tiden fredag, det var dog ikke de vilde fangster dagen startede med. Der kom hovedsageligt torsk i baljerne og enkelte langer. Fiskeriet foregik hovedsageligt på vrag, med nogle drev på sten og koraller engang imellem. Min mave gjorde opmærksom på, at den syntes at bølgerne stadig var vel høje, dog uden at jeg fik forfodret. Det var der enkelte andre der gjorde, dog uden at det havde nogen positiv effekt på fiskeriet. Dag endte med en enkelt måler samt ok med fisk i alle baljerne, samt en gang spagetti med kødsovs. De fleste var hurtig til at krybe i køjerne, godt trætte af den friske luft og måske med lidt rumlen i maverne.



Lørdag var vejret blevet bedre, det samme blev fiskeriet. Det blev fanget en del flere fisk, og der kom også flere målere på dækket. Turen endte med 4 torsk over 10 kilo med den største på 14 kilo. Det var igen Thomas der fangede den største. Det blev også fanget en lange på 10 kilo af Cheng. Lørdag blev der også medefisket en del, og der blev fanget en del langer, dog uden at de helt store udover den, Cheng fangede, kom på dækket. Kan kun anbefale at man varierer sit fiskeri, hvilket i det lange helt sikkert giver større og mere varierede fangster. Ofte pirkefiskede vi på det første og måske andet drev over et vrag, hvorefter vi skiftede til medefiskeri. Det kan sagtens lade sig gøre at nå at skifte tackel mellem drevene eller at have to stænger rigget til, en til medefiskeriet og en til pirkefiskeriet.



Per vendte stævnen mod Thyborøn sidst på eftermiddagen, der blev lovet op til 18-20 sek./m sidst på aftenen, så det ville være rart at være i havn inden det nåede os. Turen var en præmietur, og det var Cheng der var så dygtig at fange turens absolut mindste torsk samt største lange, så han var en fortjent vinder af præmien.
Per får nyt skib i 2010, som også vil komme til at hedde M/S Bodil og den gamle ´´Bodil´´ vil blive flyttet til Hvide Sande. Se mere her: se linket HER
Vi vil i 2010 have ture med begge skibene.

Tak for en super hyggelig tur og godt samvær. Næste gang bestiller jeg lidt mindre vind og bølger. Håber snart at vis ses på havet igen.





Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard