24 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25613 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Mit grej
  Læst 1234 gange.
Wobler – nostalgi – opfølgning. 
Indsendt Mandag d. 2 januar 2012 - af  Per Karlsen


Wobler – nostalgi – opfølgning.


Ja, jeg vil lige følge op på artiklen / efterspørgslen på gamle woblere.

Først og fremmest tusind tak for alle henvendelser og mails, og så skal jeg da ellers love for, at vi blandt vores kollegaer på 123nu, har folk, som ikke er bange for, at vise venlighed.

Jeg har fået foræret woblere, få mulighed for at købe woblere, som jeg egentlig troede, var et overstået kapitel i min sportsfisker karriere, og nu glæder jeg mit til, at få afprøvet woblerne i praksis.

Der var også woblere i blandt, som jeg ikke kendte, så nu er der lagt op til testfiskeri igen, og jeg er spændt på, om der blandt de ikke kendte woblere, pludselig er en storfanger, det kunne være rigtig spændende på det ” gamle” grej, at fange en personlig rekord, som efter hånden også er gammel, men ikke mindre mindeværdig, nemlig en blank påske havørred på flotte 8,3 kg. fra Samsø, jo drømmen om en 10 + lever stadig!.

Under min oprydning, var der en kasse, hvori der lå en seddel med teksten” Super Woblere – det dur bare” og her i æsken lå et sæt af de Jack Rapid Woblere, der igennem mange sæsoner skovlede fisk ind, også lidt med lidt størrelse, og det var JR i de kendte udgaver, lige fra den 12g. garage wobler, over en hjemegns SS Wobler, til de kendte skallelignende købeudgaver.

Jeg var meget glad for de helt gamle udgaver i 12g., mest fordi de kunne købes, så jeg selv kunne ligge farver på, og i min omgangs kreds begræd vi inderligt, at de fabriksstøbte JR overtog markedet, vi mener, og har altid ment, at de helt gamle typer var dem, som gik bedst i vandet, og hvad der ikke er fanget af antal havørreder, ja det er ikke godt at vide, men undertegnet har nok fanget mere end 500 fisk, på den gamle type, så de woblere, har en meget stor plads i mit hjerte.

I samme kasse lå der en lille meget flot farvet 11g. ægte Louis Olesen wobler på 11g., og jeg har nok gemt dette lille smykke, fordi jeg var bange for at miste den. Den går utroligt fint i vandet, og jeg fik i en periode mange fine Steelheads på skydebanen ved Halk I Sønderjylland, fisk der var fuldstændig blanke og med hele finner, og som var i størrelser på op til 4kg., ja de kunne godt lide den lille fine wobler, og gav nogle forrygende fights på UL grej.

Det er den type wobler jeg har efterlyst, men desværre har det ikke været respons på den!

Under snakken med de mennesker, som har leveret wobler af den ene eller anden art, kom jeg i tanke om flg.:

Gladsaxe woblerne har jo også været en wobler, der bare har virket, og jeg har i dag en god solid samling i alle de gamle udførsler, og jeg har taget min del af havørrederne på dem.

Gladsaxe blev også støbt af kreative hjemmestøbere, men er der nogensinde nogen af de hjemmestøbte woblere i Gladsaxe udgaverne, som var gennemløb?

Vis der findes Gladsaxe woblere i gennemløbs model, så ville jeg være meget interesseret i nogle 16g. + 20g. + 27g., og farven er egentlig ligegyldig, jeg kunne bare tænke mig at prøve sådan en fyr!

Nu må fremtiden vise om vore dages havørreder gider æde de gamle woblere, det skal i hvert fald prøves.

NB: Skulle den 10+ havørred dukke op, så må jeg vel hellere ligge et godt billede ind under fangster, ja håbet er lysegrønt!

Knæk og bræk i 2012.

En lystfisker hilsen fra
P.K.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Wobler – nostalgi – opfølgning.af: bo madsen
RE: Wobler – nostalgi – opfølgning.af: Per Karlsen
RE: Wobler – nostalgi – opfølgning.af: Per Karlsen
RE: Wobler – nostalgi – opfølgning.af: Louis.M.Olesen
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard