150 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25617 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Put and Take
  Læst 1202 gange.
jeg er put-fisker!! 
Indsendt Tirsdag d. 6 februar 2001 - af  Christian Romanius Jakobsen
Min far har altid sagt at ”jeg blev bidt at en gal lystfisker den første gang han tog mig med ud og fiske”, hvis det passer så tror jeg at jeg forbliver sådan resten at mit liv, for fiskeri er en dejlig ting som jeg aldrig bliver træt af.

Jeg, der har fisket i put-søen fra barnsben, vil godt fortælle lidt om hvad det at fiske betyder for mig, lige meget hvor end det så er. Alle lystfiskere har et gen der gør at vi har brug for at fiske.

Det stammer helt tilbage til vores alleer første forfædre, da forskellen mellem abe og mennesket blev tydeligt, da fik vi en trang til at bevise at vi faktisk kunne fx at kunne overleve i en verden, hvor det eneste man har tilrådighed er ens kløftighed.

Det er en trang man for fra barnsben, efter at man har læst sit første Tarzan-blad, drengen der vokser op i junglen og klare sig gennem livet via modernatur. Jeg tror aldrig at man slipper af med denne trang til at skulle bevise at man også selv er en Tarzan, og sagtens kan klare sig selv.

Alle put-søer er jo en forretning, der gerne skulle give overskud, ellers bliver der ingen penge til at opretholde kvaliteten af fiskesøen, fiskene eller omgivelserne, så derfor er der nogle steder nogle uhyre høje priser men det
betyder forhåbentligt blot at man for mere for pengene.

Hvis nogen tror at regnbueørreder er lette at narre, så passer det ikke altid. De kan være ligeså sofistikerede og udspekulerede som havørreder har det med at være. Bare fordi
nogle går fra søen med en fyldt plasticpose med fisk så betyder det ikke at alle kan gå ind og gøre dem kunsten efter. Antallet af fisk må man jo selv bestemme, regnbueørreden er en fabelagtig spisefisk. Men der er jo også folk der slet og ret gider at begive sig ud til put-søen, da de ikke mener at turen er det værd. Til dem kan jeg kun sige at kvaliteten variere fra sø til sø, og de skulle prøve at fighte en god stor regnbue, ikke blot er det en smuk fisk men de er også kanon gode fightere, som jo også ses på steelheads der jo er en meget eftertragtet fisk, jeg fik selv en i Lindenborg å i år.

Hvis det er det etiske der er problemet så skulle man tage sig sammen og komme ud og se at ikke
alle fiskene bliver pilkede, er stressede, eller mangle finner, eller svømmer rundt med kroge i ryggen, nej der er såmænd nogle hæderlige dambrugsejere og lystfiskere tilbage der kan levere noget ordentligt til den næste der kommer,
ikke alle dambrug efterligner grise eller burhønsenes forehold. Og hvis det er en ordentlig kvalitet de søger, så er der efter min mening nok at vrage imellem blot i Nordjylland.

Hvis Nonput- fiskeren er meget skeptisk og kræver det bedste af det bedste, så skulle han eller hun prøve Danmarks 2 største ørredesø i Fjerritslev, som hedder Gøttrup fiskepark. Jeg vil tro at der går adskillige danmarksrekorder i den sø, da den er så stor at fiskene har en reel chance for at overleve og man behøves ikke stå skulder til skulder med Tyskere og fiske og hvor man ikke kan tage et kast uden at blive viklet sammen med nogle andres snøre.
Søen er ikke blot utrolig stor men også smuk, landskabet, vandet og selve stedet. Og det den ikke kan levere af fisk er ikke værd at fange. I søen går der, ud over regnbueørreder, også gedder, sandarter, aborre, skaller og ål.
Søen er så stor at man til tider, efter at have set den ene store ørred efter den anden hoppe ude på midten, godt tænke sig en båd, men det kan man ikke få i stedet kan man leje flyderinge med alt udstyr.

Fiskenes kondi fejler intet, og man ser tit når en af de gamle ørreder bliver fanget så er de helt blanke og utroligt faste i kødet og har et gebis som en anden gedde, da de sikkert lever
af alle skidtfiskene, hvis sådan en fisk ikke giver en ens livs fight så kunne den største chinook laks heller ikke. Mit livs bedste fight stammer fra lagunen fiskepark, fisken kom ikke med op, men gav et godt indtryk af sig selv.

Fisken vejede vel nok en 10 kilo, og den kæmpede bravt, den svømmede som skudt ud af en kanon og plaskede rundt i hele søen, til sidst sejlede den tværs over søen og placerede min spinner i et ankertov til fiskebeholderen ude midt på søen, det var en god fisk jeg godt gav at have haft oppe. Bagefter fortalte ens kammerrater en selv om alle de fejl man lavede under fighten, mens man mindes dog altid bedst det mistede, og nu da jeg har haft sådan en fisk på så ved man at man kan fange sådan en igen en gang. Derfor mener jeg at put-søerne er lige så godt som alt andet, og kan give en lige så god oplevelse som den norske
vildmark.

Og nu da jeg er en uhelbredelig allroundfisker, så ved jeg noget om det mener jeg selv.

Hilsen Christian Romanius Jakobsen

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard