48 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1431
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Flueliner
  Læst 3948 gange.
JSB Unique Masterclass WF 8 
Indsendt Torsdag d. 12 november 2009 - af  Lasse Karlsson
Jeg var en af de heldige der fik en gratis flueline til test på forummet. Følgende er mit bud på en test af linen.

Grundlaget for testen var følgende indlæg fra JSB ejeren Svend Erik Vardrup:

emne: Re: rigtig god flueline - af: Svend Erik Vardrup - dato: 04-10-2009 17:06:22

>Kære vener,
>har igennem årene været stort set alle flueliner igennem - eller kendt skrappe iskere der har. ..og tro mig; de dyreste liner er ikke altid de bedste! Derfor gi`r jeg blandt 10 af de fluefiskere der reagerer på dette indlæg i aften en WF8F (orange) flueline UB og portofrit!
>Det kunne være rart at få nogen uvildige kommentarer på siden her, fra nogen skrappe gutter, der tør sig deres ærlige mening
>
>Med venlig hilsen,
>Svend Erik


JSB’s unique masterclass WF 8 line omtales på deres hjemmeside som:
Let kastet (easy casting)
Blød (soft)
Langt kastende (long casting)
Ekstremt velskydende (ekstremly well shooting)
Flettet kerne ( ja der er en stavefejl på slagsgassen, men jeg har taget mig den frihed at se igennem dette og oversat til det der rent faktisk menes: Braided core)
Der er ingen detaljerede oplysninger omkring taperinger og længde på klumpen eller taperingerne. Blot en illustration af hvad en WF (weight forward) line er og at den skulle være 100 fod lang (30,5 meter)

se linket HER

På forummet er linen blevet fremført som værende kvalitet der kan måle sig med alle andre kvalitets liner, af den grund har jeg valgt at holde JSB’s masterclass line op imod en line fremstillet af en af de største producenter af flueliner for et Svenskt grejfirma.
JSB Masterclass kommer i en gennemsigtig plast pose som det ses på nedenstående billede, jeg modtog ved en fejl først en 9´er line derfor billedet.

Første indtryk jeg fik da jeg åbnede posen var en overvældende dunst af opløsningsmiddel. Linen lader ikke til at have fået lov til at hænge til tørring længe nok til at den har dampet af. Linen føles som slagsgassen lover ganske blød.
Jeg målte herefter på linen, front taperingen er knap 1 meter lang, bagtaperingen knap 2 meter og klumpen er inklusive taperinger 11 meter lang.
Hele linen er i ustrukket tilstand 102 fod lang (31,1 meter) efter strækning 105 fod (32 meter) Ved strækning har linen en meget høj elasticitet, den giver sig faktisk over 15 %, selv efter den er blevet strukket er elasticiteten intakt og over 14%.
Vægt mæssigt lå de første 9,14 meter som er der man måler AFFTA standarden på enhånds liner på 13,2 gram, hvilket er indenfor tolerancen for en 8’er line, og alle 11 meter vejer ind på 17 gram.

se linket HER

Til sammenligning har den anden line fra det Svenske firma en elasticitet på 7% både før og efter strækning.
Begge liner spolet på hjul og monteret med ens forfang og samme størrelse garnstump, og med to ens stænger begav jeg mig til kastebanen sammen med mit målebånd.
Jeg var interesseret i at teste om JSB linen nu også var så langt kastende som det påståes. Hvilken bedre test end at lade den konkurrere med en anden line i det samme kast, hvor JSB linen ville få de bedste forhold? En WF line kastes nemmest hvis hele klumpen er udenfor topøjet. Trækkes der, så bør man lægge trækkets længde og en sjat til for at få de bedste betingelser. Jeg afprøvede både med og uden træk. JSB linen fik lov at sætte længden, så i kast uden træk, var der 11 meter udenfor topøjet og når der blev trukket var der mere. Begge liner blev kastet samtidigt så kastebevægelsen og den ganze molivitten var ens i alle kast. Ja, jeg kan kaste med flere stænger i samme hånd ;-) Nej jeg fanger ikke flere fisk ved det :-(

JSB linen tabte konsekvent længdekonkurrencen med i gennemsnit 1½ meter.

Jeg prøvede også at give den hele armen og linen kan sagtens smides meget langt, men der var ikke noget overbevisende om at den skulle være ekstremt velskydende. Mere om det senere.

Den meget bratte og korte fronttapering giver et reelt godt overslag. Faktisk alt for godt. Når linebuen er rullet ud, er der så meget energi tilbage i linen at den slår så hårdt over at man får et fint bunkekast længst ude om man vil det eller ej.
Den korte frontapering vil egne sig godt til fiskeri med store fluer, med normale størrelser for enden af forfanget vil det være en god idé at benytte et egnet forfang!

Vel hjemme var der et par tests der skulle udføres.

Først ville jeg teste brudstyrken på linerne. Jeg har desværre ikke en maskine til den slags, så det blev på gammeldags facon. Samme knude på begge liner, salter fjeder vægt der går til 20 kg (ja gammel karpefisker er man vel) og samme person som trækkraft. JSB’s line knak konsekvent ved 8 kilo, den Svenske ved 10,5 kilo.

Dernæst skulle friktionen testes. To ens pæretopøjer blev monteret hver sin line. 1 meter af hver line blev målt ud, og så fik øjerne lov til at glide ned ad linen i et fald på 45 grader. JSB linen kom til sidst med i gennemsnit 10 cm ned til 1.pladsen.

Jeg vil gerne teste holdbaheden af coatingen, men indtil jeg finder ud af en eller anden form for mekanisk test til dette, må dette punkt vente til senere.

Summa summarum: Linen lever ikke op til slagsgassen på andre punkter end at den skulle være blød.
Linen skyder ikke specielt overbevisende, den er uforholdsmæssigt elastisk, og taperingen i front gør den ikke til et oplagt valg til kystfiskeri medmindre man konsekvent smider meget store ubehagelige (som en kendt dansker ville udtrykke det) fluer i vandet. Dog vil jeg mene at der er andre mere oplagte valg til en line hvis det er det man mest har lyst til.
JSB linen sælges til 199,- og lovprises som værende høj kvalitet. Jeg har sammenlignet den med en line der i butikkerne koster 679,- Måske det havde været mere fair at teste den imod en af de forskellige fabrikanters billig liner, men nu var den blevet hypet som værende overlegen kvalitet, dette lever den så bare ikke op til.

Mvh
Lasse Karlsson
Erfaren fluepisker og pt Danmarksmester i fluekast.


Eftertanke: Som det ses herunder og kan opleves flere steder i forum, var det altså ikke den ærlige mening som var efterspurgt. At en grejhandler vil være sig selv bekendt at indrykke en annonce herude til venstre med følgende ordlyd:

Bestillings-test af JSB Masterclass flueline?
xx Kr.
Læs under test af fiskegrej om en glad dansk lystfisker, der har "testet" en JSB`s Masterclass flueline. En "test" med så mange misforståelser og fejl, at den umuligt kan være skrevet af en fluefisker. Læs samtidig facts om moderne flueliner fra en af US`s førende fluefisker-websites!
Kommentér selv en JSB Masterclass flueline, der efter erfarne skandinaviske fluefiskeres vurdering er særdeles velkastende! Og døm så selv, om testen her på 123nu.dk virker kvalificeret - eller bare som et surt - useriøst - opstød?

Efter Jonas´s anmeldelse se linket HER af samme line som jeg her har anmeldt virker ærlig talt frastødende og som seriøst dårlig stil. Hvem sagde blå vuggestue?




Klik på billedet, for større udgave.

Vurdering (1-6 fisk):  

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Esben Ludvigsen
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: rasmushansen.com
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: michael nielsen
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: thomas christensen
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Marc skovby
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Jonas
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Lars Andersen. Køge
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Peter Eskildsen
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: maciej
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Lars Matthiessen
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Peter Eskildsen
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Lasse Karlsson
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Svend Erik Vardrup
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Svend Erik Vardrup
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Heine Johansen
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: rasmushansen.com
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Svend Erik Vardrup
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Leif Christensen
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: maciej
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Heinz Gerhard
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: maciej
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Lars Enkelund
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Svend Erik Vardrup
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Lars Enkelund
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Svend Erik Vardrup
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Lars Enkelund
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: rasmushansen.com
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Peter Neerdorf
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Heine Johansen
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Svend Erik Vardrup
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Svend Erik Vardrup
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af: Peter Rødsgaard Jensen
RE: JSB Unique Masterclass WF 8af:
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard