64 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Ålefiskeri
  Læst 1102 gange.
Havørredens Hemmeligheder 6 Flue 
Indsendt Fredag d. 18 april 2014 - af  Per Jacomo
Havørredens Hemmeligheder 6 Flue

og atter er det vores fynske ven fra GoFi, Claus Eriksen, der med sin erfaring og ikke mindst ihærdighed viser, hvordan havørreden kan tackles til at nappe på fluen. Han ikke kun taler, han gør!

Denne film handler – som også Havørredens Hemmeligheder 5 Spin gør det – en del om, hvordan havørreden agerer og reagerer under vandet. Det følges så klogelig til dørs af en Claus, som fortæller og viser, hvordan ”man” fra fluefiskerens side kan spotte fisken, herunder ikke mindst kaste til den i al slags vejr!

Niels Vestergaard fra se linket HER , tager os med Claus ud til den åbne kyst og fjorden og lur mig om du ikke får oplevelser omkring det at være en ægte skarp kystfluefisker.

Undervandsoptagelser en masse og så ikke mindre end 11 kapitler
er filmens overordnede indspil, herunder en film, hvor det meget handler om ”hvor er/hvor står havørreden henne og hvordan reagerer de så, når de ser min flue?”.

Dette krydres i øvrigt med mange ting, herunder det at fiske med 2 fluer, hvor Claus rigtigt får fortalt, hvorfor det giver god mening, men også at det kan give tabte fisk. Kig selv og du vil forstå.

”Let’s taste that fly, let’s flyfish” kommer i højsædet og året rundt derude ved fluefiskevandet får bundet det hele godt sammen. Claus beviser, at der ikke findes dårligt fiskevejr, men måske tøsedrenge, som ikke har det rigtige ”tøj på” og den rigtige indstilling. Forår, sommer og efterår er primært fisketiderne … og måske burde vinteren lige have været taget i ed. Erindrer dog, at ”man” ser lidt snefnug i filmen.

Claus Eriksen
er som sagt filmens fluefisker, som med sin mangeårige indsigt træder i karakter ved vandet og får fortalt lidt omkring fluevalget. Det klæder også filmen, at Claus viser en del omkring – uden at fortælle men blot gøre det – det at fighte, lande og håndtere havørreden. Og det så i øvrigt uanset om den skal sættes ud (det gør han oftest) eller den skal citat: ”med hjem til gryden”. Det kan mange danske fluefiskere lære af!

Skulle jeg lige kort vende retur til det omkring de 11 kapitler, så kunne nøgleord være: rette fiskeri, børsteorme (marine worms), forår, efterår og …. Gennem disse kapitler, så husk at lur ind omkring kaste- og affiskningsteknik, herunder det at ”læse vandet”. Så har du fået meget ud af filmen.

”Skal man kaste langt for at fange havørred” – se filmen og bliv klogere og svaret ligger lige til … det er ikke strengt nødvendigt. Kast til der, hvor fisken er + læs vandet!

Fiskestrategi, flittighed, læse vandet samt fluer du tror på
er en del af denne film, men af hensyn til spændingen, herunder det selv at se og opleve filmen, så lader jeg ordene slutte her. Fynboen Claus giver viden fra sig – du skal blot være åbent for nyt!

Har anmelder glemt det om undervandsoptagelserne?
som for det meste speakes igennem af Niels Vestergaard? Nej, det har jeg ikke, men jeg vil lader dig som ”filmsseer” se det an, idet jeg personligt finder det spændende og lærerigt om end måske nogle gange lidt for meget i form af gentagelser. Det ændrer ikke ved, at det er interessant, men se og følg selv – lur på – hvad det er der sker, når havørreden ser netop din flue derude i vandet!


Spilletid
Filmen tager 1 time og 17 minutter af din tid, men den tid er nu givet ganske godt ud, herunder må ikke forglemmes, at kapitelopdelingen gør, at du kan tage filmen udi dit helt eget tempo. Herunder gense kapitler, som måske tiltaler dig lidt mere end andre. Praktisk og så glemte jeg helt, at du også kan se/høre filmen udi en engelsk version, hvis det tænder dig.

En film af
Niels Vestergaard, hvor det som vanlig lykkes Niels, at få speaking, musik, introduktion og samspil med filmens fluefisker Claus Eriksen til at gå op i en højere enhed. Efter at have set filmen tænker jeg, at de må have været sammen i ”uhyggeligt” mange timer, herunder være bærere af en masse tålmod. Men okay, tåmodighed er jo også en fluefiskers bedste ”våben” før havørreden slår til.

Producent
Ja, det er jo Niels og se linket HER der står bag filmens produktion, ligesom Niels på bedste vis tackler tilrettelæggelsen omkring kamera, klip og lyd. Han er flittigt producerende Niels og jeg tænker som anmelder på ”hvad er så hans næste skridt” udi films? En anbefaling kunne være noget mere fokuserende omkring gear/grej/udstyr med videre til den danske kystfisker, men nu ikke mere om det.

Købes hos
enten din lokale grejshop – støt dem venner! – eller hvad med

se linket HER

>Pris
Jamen den lyder 169,00 danske kroner – du får meget for pengene - og filmen har været på gaden i en kort tid. Se den, oplev den og gå ud og følg rådene.

Min anbefaling
som tager sit udgangspunkt i, at du er lettere øvet, øvet eller rutineret udi kystfluefiskeriet – og for den sags skyld primært havørredfiskeri – gør, at jeg hæver mig op til 5 fisk, havørred om du vil. Filmen holder noget for enhver smag og er du åben for udvikling, så lærer du også noget denne gang.

Køb blot filmen før eller sammen med din fiskekammersjuk og husk nu, at det er ude ved vandet, at du for alvor får afprøvet filmens tips & tricks herunder reflektoriske input fra såvel Niels’ som Claus’ hånd.

Husk, at havørreden venter på dig!

Tight loops & Tight lines Guys

Per Jacomo
Himmelev
18. april 2014



Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

Vurdering (1-6 fisk):      

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Havørredens Hemmeligheder 6 Flueaf: MORTEN ANDERSEN
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard