57 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1431
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Havørredfiskeri
  Læst 1082 gange.
FISKEguiden 2/10 Havørred 
Indsendt Lørdag d. 2 juli 2016 - af  Per Jacomo
6 FISKE guide films er på gaden!

Ny programserie omkring lystfiskeri med fokus på især at tiltrække lystfiskere i bred forstand, ung som gammel har set dagens lys.

Denne indgangsvinkel på serien har en smule fokus på Havørredfiskeri på Spin og er no. 2 i rækken af en serie på 10 film. Men 6 fine films er allerede "på gaden", på nettet - live and for real. YouTube er mediet - superb.

Bagved dette solide projekt står dels Danmarks Sportsfiskerforbund, dels FISHING ZEALAND - spændende projekt og det virker!

Som omtalt indledningsvis er dette en ny filmserie, hvor fokus er meget på begyndere ung som gammel, men læring er der også for de mere øvede og for den sags skyld de såkaldt rutinerede.

Har kigget de første 6 film igennem og må sige, at jeg personligt som professionelt finder filmene dels informative, dels let tilgængelige og ´´nede på jorden´´ og dels inspirerende for de nye lystfiskere, som i dag, i morgen og i overmorgen ser dagens lys.

Enkle tilgange til diverse fiskerier, enkle tips & tricks og mindre fokus på dyrt grej, idet fokus er "kom ud og fisk", fiskene er derude.

Filmen omkring havørredfiskeriet udmærker sig ved - udover filmisk skarp og flot - at tage spinde- eller spinnefiskeriet i ed, så alle kan være med.

Klogeligt nok så tager Gordon Henriksen sit udspil i fiskeri med Bombardaflåd og rig til samme, så dels dem som vil fiske med orm dels dem, som vil få første spæde start udi fluefiskeri kommer på banen. At Bombarda setup dernæst er effektivt, at ´´man´´ kan få lov at kaste fluen pænt langt ud og dermed få affisket en større mængde vand, er jo ikke at foragte.

Vil ikke hér komme så meget ind på filmens nuancer - film. no. 2 Havørred - udover i.f.t. den konkrete omkring havørredfiskeriet bemærke, at du får syn for sagen omkring fiskeri med bombardaflåd, men også med det mere traditionelle fiskeri med blink.

Dernæst ja, så fanges der faktisk fisk og det viser så også - selv om der kan gå timer imellem - at havørredfiskeriet er noget vi alle kan være med i, herunder reelt set få en havørred i tale og så sandeligt også på land!

Er ikke i tvivl om, at disse film, netop nu er der som sagt 6 film på banen omkring Geddefiskeri (det ny hit især vs. brakvandsfiskeriet), Havørred, Hornfisk, Put and Take fiskeri og så barndommens store glæde (mine første drømmefisk) Fladfisk &no. 6, Torsk - vil få mange til at tilslutte sig vores fælles hobby.

Tænk engang at fladfisk og torsk kan vække barndomsminder - jeg er ramt.

Alt er let forståeligt og på dansk, men tænker i øvrigt også at filmene kan tiltrække fisketurister, når vores land og fiskevand på denne måde vises frem! Måske der skulle køres noget ud med eksempelvis engelske undertekster?

At Gordon og co. så sætter fokus på det mere - forstå mig ret - simple og let tilgængelige omkring spinnefiskeriet, herunder med fladfisketackel og den slags gør det ikke mindre attråværdigt, tværtimod.

Iøvrigt kan "man" få inspiration i eksempelvis filmen omkring Geddefiskeriet til, hvordan "man" håndterer og lander en geddemadamme uden at miste en 2-3 fingre :-) I "torskefilmen" ser det også lidt omkring fightteknik og stillen af bremse og påny i let forståeligt sprog.

Super godt gået Danmarks Sportsfiskeriforbund, FISHING ZEALAND m.fl. og min scores på 5 fisk er så absolut med pil og tommelfingre op af.

Ser frem til de næste 4 films og så kan i som jeg glæde jer over, at filmene kan ses på YouTube og det gode danske ord GRATIS er prisen for, at du som fremtidens lystfiskere kan blive beriget i film, som let og elegant klarer en hel del i 1/2-times film - film som ikke går i tomgang, men har fin afvejet fokus. Ikke så ringe endda.

GODT GÅET - SUPER INITIATIV - INSTRUKTIV + ILLUSTRATIV FOKUS, NEDE PÅ JORDEN KOMMUNIKATION OG ON-LINE KIG I EN NY VERDEN ER FØDT - LYSTFISKERIET LÆNGE LEVE

SE IØVRIGT UNDER "LÆS MERE" og kig på

https://se linket HER

se linket HER

se linket HER/



Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

Vurdering (1-6 fisk):      

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard