47 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1431
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Send nedenstående artikel til en fiskekammerat

Kammeratens e-mail:

Dit navn:  

-
  Læst 954 gange.
Kan man det? Opfølgning. 
Indsendt Onsdag d. 18 marts 2020 - af  Per Karlsen

I denne corona tid, med tvungen ophold, i hjemmet, er der pludselig mulighed for dem af os lystfiskere, der interessere sig for fluebinding, at få en ekstra chance for at udvide bindesæsonen, den har jeg personlig udnyttet.

Nu er jeg vænnet til at kunne beskæftige mig, uanset om der er karantæne eller ej, der altid noget omkring fiskegrejet, som kan laves og justeres, og alt, hvad en lystfisker nu kunne finde på, og binding af fluer, er altid en god tidsrøver, nu da forholdene er som de er pt.

Jeg har i flere omgange stillet spørgsmålet omkring moderne fluebinding, kan man det?, og jeg er altid positiv omkring det spørgsmål, og svarer, at der reelt ikke er noget man ikke kan, når talen er på fluebinding, det er kun fantasien, som måske skulle begrænse ens udfoldelser, ved fluestikket!

Jeg har i denne artikel sat fokus på nogle tiltag, som jeg har rodet med i små 10 år, dels at lave sine egne print af junglecock, og bruge nogle alternative ting til fluernes kroppe, og egentlig også bruge nogle lidt anderledes materialer, til fluens vinger.

Fluen her, er normalt lavet i Michael Frödins ånd, med levende vinger, med forskellige former for flash og glimmer i vingen, og så lavet i 6 cm. – 9 cm. og 12 cm. vingelængde.

Sådan et mønster giver muligheder til hele paletten af dansk fluefiskeri, både nat fiskeriet i Karup å, laksefiskeriet i vores lakse åer, men også både gedde fiskeri, og kystens havørred fiskeri!

Jeg gør dog det, at jeg ændre lidt i kropsvægten, afhænig af, hvad flue mønsteret skal fange, men ellers bevarer jeg, vingernes setup

Mønsteret på illustrationsbilledet, består af flg. dele, som indgår i fluen, som den her opsætning fortrinsvis sigter mod å fiskeriet efter laks / havørred, men kunne reelt også bruges til en let gedde flue:

1: Us tube i ca. 12 mm. længde, i sat et klart passende rørfluerør, og så er metalrøret overtrukket med Hama perler med striber, her 2 stk. sort / hvid, med en fluo. orange ½ perle, som butt.

2: Printet junglecock efterligninger, her i sort stribet udgave. Jeg laver dem 30 mm. høje, og ca. 0,5 mm. brede, de er dækket på begge sider, af klar pakke tape! (Der ligger flere artikler på nettet omkring tilgangen, til at lave sine egne print af tilbehør, til især rør fluer).

3: Hvidt islandsk fåreskind, købt i Coop, har ca. 15cm. lange hår, og bruges som undervinge.

4: Flere farver af luksus bucktael, ca. 8 cm. lange, og er i en meget tynd udgave, bruges som mellem vinge!

5: Sort islandsk fåreskind, købt i Coop, har ca. 20cm. lange hår, og bruges som overvinge.

6.: Hacklet er i den her udgave lavet af sølv / sort pelsgarn, jeg laver ca. 5 – 6 omgange med pelsgarnet, så fyldet det fint, og det redes ud, med en tændrørs børste, i rustfast stål!

7: Færdigt fluemønster i ca. 9 cm. vingelængde.

Vingernes flash og glimmer, kan man lave i de farver man nu tror på, jeg bruger meget blandet, mest fordi jeg har en masse rester, fra mine store geddefluer, og det bliver så udnyttet til havørred / lakse fluerne.

Jeg laver normalt ikke langvingede fluer kraftige i mængden af hårmaterialet, der skal lige akkurat være nok til, at fluen får liv, men jeg tager hensyn til stedet, hvor fluen skal bruges. Det er ikke ligegyldigt om vingen, er lavet til stille / langsomt vand, eller en brusende elv, men det er noget man skal få erfaring med, til sit eget fiskeri, så det er kun at få fluen prøvet under praktiske forhold. Jeg har ofte flere varianter, så jeg under de fleste forhold, kan fiske med en toptunet flue, som lige nøjagtig passer til fiskepladsen!

Materialevalget her, er nok lidt utraditionelt, men de lange tynde fåre hår, er fremragende til lange vinger, også Sunray Shadow typer, og Hama perlerne, som er boret op, så de passer på metal tuben, er en sjov og i øvrigt ofte velfangen udgave i kroppe, og jeg har brugt perlerne, i mange sammenhænge i rigtig mange år.

Så kan man spørge, hvorfor bruge sådanne materialer? Ja dels, har jeg altid eksperimenteret meget, men min filosofi har gennem årene været den samme, nemlig at med så mange typer / størrelser / farver, som fiskene ser hver eneste dag, så er jeg overbevist om, at noget, som er helt uden for skiven, måske giver lystfiskeren, som eksperimentere, den helt store fangst og oplevelse, men det kan jeg ikke bevis, og dog fisker man tit nok, med de eksperimenterende mønstre, så kommer fangsten sandsynligvis også.

Som altid, så kunne overstående sikkert laves på andre måder, men jeg har haft glæde og fangster, ved at arbejde intens, og fiske med de tiltag her, og håber, at der er nogle ude ved fluestikkene, som kunne inspireres til også at prøve lykken.

Knæk og bræk i 2020.

En lystfisker hilsen fra
Per Karlsen.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard