33 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Fluebasen
Mønstre i alt: 2528
i dag: 0


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i fluebasen:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

<< Kyst-fluer - Fiske-imitation
Cactus Kernen  læst 818 gange.

Cactus Kernen af: Poul Erik Jørgensen

Velegnet til:
Havørred

Kategori:
Kyst-fluer

Underkategori:
Fiske-imitation

indsendt af:
Poul Erik Jørgensen
Krog:
Ja helst, bedst for krogning

Bindetråd:
Hvid

Krop:
Cactus chenille

Undervinge:
360 grader lag rundt om hele kroppen af hvid polarfiber

Overvinge:
Oliven polarfiber

Cheeks:
2D eller 3D øjne limet fast

Andet:
Evt. dekoreret med sprittusch

Bindevejledning:
De tre mønstre jeg her har indtastet er mere en type end et enkelt mønster som jeg har kaldt Kernen som grundnavn. Egentlig er det en baitfish - byttefisk imitation som der findes meget lignende af allerede. Men det som her måske er nyt eller anderledes er at det her handler om at skabe og udnytte en effekt igennem transparens igennem de forskellige lag ud fra hvad jeg har brugt af materiale aller inderst. Måske er sådant allerede lavet og offentligt gjort. Det kan sagtens være og kan udmærket være et billede på at jeg har lagt stille fluebindingsmæssigt meget længe og kun har bundet de gamle travere ud af behov. Men måske er der her alligevel noget nogen kan bruge til noget.
I Cactus Kernen er det cactus chenille jeg har brugt som kerne der derefter er klippet godt ned for ikke at fylde for meget. Formålet er at det hvide lag over skaber en livagtig flimrende effekt med et skær af en anden farve igennem det. Det er også ønsket og håbet at fibrene på chenillen delvist arbejder sig igennem det hvide lag og skaber en anderledes overflade tekstur på siden af "fisken" samt de enkelte reflekterende udstikkende dele kan give illusionen af enkelte reflekterende skæl som det også ses på visse byttefisk i virkeligheden.
Med vilje henviser jeg ikke til en specifik krog da den slags ofte er religion og at dette mønster principielt burde kunne overføres på vidt forskellige kroge. I dette her tilfælde har jeg fravalgt de traditionelle korte kroge til disse typer af fluer. Både for at have et større transparens område kropsmæssigt men også for at få krogningsegenskaben længere bagud. Jeg har tillige bundet på en krog med nedadbøjet øje da jeg fortrinsvis vil binde den på med en dobbelt turleknude der styrer fluen til et ligeud gående bevægelsesmønster. Det anser jeg for at være det mest naturtro i forhold til at være mest lig det mønster en byttefisk både svømmer afslappet og flygter i. Det muliggør også en hurtig indfiskning som jeg er stor tilhænger af. Fluen er dog lidt fortung og kan have et lettere dyk der også kan udnyttes mere fisket i en løkke. Et bevægelsesmønster der også bestemt har sin værdi så det kan vel betale sig at prøve lidt forskelligt.
Polarfiber materialet brugt her er fra H2O og virker som om at det er præcist det samme som craftfur der kan købes meget billigt rundt om i div. stof- og hobbyforretninger. Det har den trælse egenskab at ville kage sammen i striber uden rigtigt at ville hænge uniformt sammen. Jeg klipper en passende mængde til og breder det med fingrene ud som et tæppe der hænger så godt sammen og med fibrene fordelt så godt som jeg kan. Jeg har primært prøvet to forskellige måder at binde det på. Den ene hvor jeg lægger tæppet rundt krogen og med tilstramning af et løst tørn lader materialet dreje med rundt om krogen. Det kan være med til at fordele materialet på en fornuftig måde. Den anden måde er at lave et åbent V i den tykke ende af tæppet som jeg prøver at tilpasse i størrelse til lige at kunne nå rundt. Tæppet og V´et føres ind under krogen bagfra, foldes op om krogen og bindes ind fortil. Begge metoder er vist lige gode eller dårlige. Det er ihvertfald vigtigt at først betragte fluen fra alle sider og rette til før man binder det endeligt fast. Jeg bruger også en kombination af dubbingbørste, nål og pincet til at fordele og sammenføje materialet.
Øjnene limer jeg fast med lynlim frem for at bygge et hovede op af f.eks epoxy. Det er hurtigere samt skaber en for mig mere ønskværdig lav profil i vandet jeg synes bedre ligner en byttefisk frem for de ofte meget høje byttefiskimitationer der tit laves med denne slags materialer.
Øjenene her brugt er i 2D og en tilfældighed ud fra hvad jeg havde. Har dog også lavet dem med 3D formede øjnene der er er en lille smule tungere. Men tror derudover at lidt forskelligt kan bruges og have sin berettelse.
Ydermere kan denne grundtype varieres i et hav af materialer og farver.

Se relaterede artikler om fluebinding

<< Tilbage  Send til ven   Udskriv 
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard