127 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Fishing Gear Aarhus
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Fluebasen
Mønstre i alt: 2411
i dag: 0


GrejOnline.dk


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i fluebasen:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne
Scierra Salis fluestang
Før 1799,- nu KUN 1000,- kr.

Ice Dubbing A.jensen KUN 12,50,- kr
Kun 12,50 kr.

DEMO DOUGLAS DHF 7904 TIL SALG
 900,00 kr.

HARDY PROAXIS SINTRIX
 2900,00 kr.


flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

<< Kyst-fluer - vinter-flue
Neon Prejen  læst 446 gange.

Neon Prejen af: Poul Erik Jørgensen

Velegnet til:
Havørred

Kategori:
Kyst-fluer

Underkategori:
vinter-flue

indsendt af:
Poul Erik Jørgensen
Krog:
Str. 10 streamer

Krop:
Mohair

Andet:
Øjne af brændt nylon

Bindevejledning:
Kulden er så småt ved at indfinde sig og tiden ved at komme over os til de ofte lidt mindre fluer i krasse farver.
Her er mit bud på en type til de lave temperaturer og vinterfiskeriet.
Fluen bygger på en rejeflue jeg bruger i sommerhalvåret som jeg blot kalder Prejen. Den er en smule anderledes men det meste af principperne er her de samme.
Dog gælder for den nye her at en ting er vendt helt på hovedet sådan helt generelt. For medierne, litteraturen og traditionen tilsiger at hugpunkt skal være en lille del og i en kras kontrastfarve. I dette tilfælde er det istedet selve kroppen der som største del er attraktoren og de sorte øjne som mindste del der bliver fokus- og hugpunkt.
Jeg har med vilje ikke lavet nogen lang "hale". Dels har man således ikke problem med fisk der napper i lange filamenter og sommerfluen Prejen har igennem 20+ år vist det ej heller er nødvendigt.
Med vilje henviser jeg ikke til en specifik krog da den slags ofte er religion og dette mønster burde principielt kunne overføres på vidt forskellige kroge.
Jeg har bundet på en krog med nedadbøjet øje da jeg fortrinsvis vil binde den på med en dobbelt turleknude der styrer fluen til et ligeud gående bevægelsesmønster. Det anser jeg for at være det mest naturtro i forhold til at være mest lig det mønster en reje både svømmer afslappet og flygter i (hvis vi altså lige samtidig ser fuldstændig bort fra det meget unaturlige i at rejer ikke findes i disse farver ved vore kyster). Det muliggør også en hurtig indfiskning som jeg normalt er stor tilhænger af. For selvom vinterfiskeriet kan være en langsommelig affære vil denne i lighed med min almindelige Prejen også være meget velegnet som ophængerflue.
Fluen kan også ses som et opgør med alt for unødig respekt for havørreden som andet end blot det dyr den også er. Tråden kan ligeledes være at der allerede ses ret simple mønstre i krasse farver der er ganske effektive. Tillige er det en fryd for mig både som fluebinder men også yderst praktisk fisker at der kun behøves ganske få materialer. Kroppen består af dubbing der primært er friseret skråt opad og bagud på toppen af ryggen og siderne af fluen. Både giver det en fornuftig form og den rejste dubbing giver opdrift der sammen med modvægten af krogbøjning og -spids opvejer vægten af øjnene. Fluen holder sig derfor oprejst som det er meningen selv ved hurtig affiskning og som ophænger. Fluen har endvidere den kæmpe fordel at den kun bliver bedre af at blive fisket med og får et bedre og mere naturligt udtryk af brug og vandets og indtagningens påvirkning.
Skulle man slutteligt undre sig over navnet er det fordi jeg gerne tager ejerskab ved at sætte P´et i mit fornavn foran reje. Jeg synes det klinger nogenlunde og selvom jeg ikke altid navngiver fluer har den almindelige Prejen i den grad fortjent et navn. Det hjælper selvfølgelig også med et navn når man videregiver et mønster.

Se relaterede artikler om fluebinding

<< Tilbage  Send til ven   Udskriv 
Hvidovre Sport
worklightpro.com
Northwest Fishing guides
Fangfisk.nu
GEOFF ANDERSON
Fiskerejser.dk
BEST FISHING
Altid mange tilbud
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard