Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
  FAQ FAQ  Søg i forum   Kalender   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Når naturen plejes.. til VENSTRE

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
Peter Tjellesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
tjellesen

Tilmeldt:: 02 Apr 2010
Status: Offline
Beskeder: 320
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér tjellesen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Når naturen plejes.. til VENSTRE
    Sendt: 06 Jan 2011 kl. 10:21
haha, fed debat...   jeg er selv håndværker, og kan bestemt heller ikke se nogen grund til, ikke at fortsætte med at arbejde, hvis man ellers har fysikken til det og ikke er slidt ned. alderen alene, kan ikke bruges som indikator for en persons funktionalitet.  de fleste ældre mennesker, går da først rigtigt i forfald, fra den dag de forlader arbejdsmarkedet og pludselig går i stå. så begynder kroppen så småt at lukke ned, det er faktum.    og det er jo både til gavn for en selv og velfærden, hvis man arbejder 5-10år mere, så gir det også 5-10års ekstra indbetaling på pensionen, og 5-10års ekstra indbetaling til velfærds samfundet.   det "grå guld" som de er blevet omtalt, skal da bare se at få fingeren ud.   på den måde, slipper vi også for at vores arbejdspladser bliver overdynget med østlændinge, og dertil hørende stigene kriminalitet(ja jeg ved godt man ikke ska skære alle over en kam, men det er virkeligheden nu)
Til top
michael nielsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
santa Avatar

Tilmeldt:: 11 Okt 2005
Status: Offline
Beskeder: 1122
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér santa Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 06 Jan 2011 kl. 10:34
Hej Peter
Sådan er det alllerede, man bestemmer selv. Og jo du har ret i dine antagelser, jeg håber virkelig for dig at du kan fortsætte med at arbejde så længe du selv vil.
For jeg håber virkelig ikke du skal igennem førtidspensions møllen, som kan blive realiteten for dem som er nedslidte, mere nedværdigende og depressions femmende proces findes ikke. Men lad os komme til en konklusion " at vi er enige om at nedslidte ikke skal stå med hatten i hånden, hvis reformen kommer"
Michael
 
Til top
steen kehler Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Stone05 Avatar

Tilmeldt:: 14 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1746
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Stone05 Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 06 Jan 2011 kl. 10:45
Citat: tjellesen

...  det "grå guld" som de er blevet omtalt, skal da bare se at få fingeren ud.   på den måde, slipper vi også for at vores arbejdspladser bliver overdynget med østlændinge...
En reform af efterlønnen, så der skulle lægges en helbredsvurdering til grund for bevillingen, det synes jeg, ville være et samfundsmæssigt fornuftig træk.
 
- At udenlandsk arbejdskraft fortrænger bl.a. danske håndværkere fra arbejdspladserne og sender dem ud i arbejdsløshed skyldes i meget høj grad reglerne om skattefrie diæter - en afskaffelse af de skattefrie diæter specielt indenfor håndværkerfagene burde være noget, som alle partier hurtigst muligt blev enige om at få gennemført, da det er fuldstændig hul i hovedet, at bl.a.  østeuropæiske håndværker suger ufattelige summer af skattefrie kroner ud af landet, mens danske håndværkere går på understøttelse.
Til top
martin petersen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
map

Tilmeldt:: 02 Apr 2006
Geografisk: lolland falster
Status: Offline
Beskeder: 559
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér map Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 06 Jan 2011 kl. 11:40
Citat: jimjensen

Undskyld, det gik lidt hurtigt, der skal selvfølgelig stå arbejde i 40 år !!
 
Efterløn efter 40 års arbejde er da om noget velfærd, og man bevare vel ikke velfærden ved at afskaffe den ?? 
 
Hej Jim,
 
Jeg har læst det med de 40 år. Umiddelbart en besnærende tanke men ikke noget jeg støtter op omkring.
 
Min grundholdning er at folk, der er brugt og slidt skal kunne forlade arbejdsmarkedet med æren i behold. Det gælder uanset om du har arbejdet 10 år eller 50 år. Jeg ser ingen grund til at man absolut skal forlade arbejdsmarkedet bare fordi man "har aftjent sin værnepligt" om man så må sige.
 
Er du frisk må du arbejde til du når pensionsalderen. Vil du stoppe før tid bør samfundet ikke betale for det. Er du ikke arbejdssygtig skal du kunne forlade arbejdsmarkedet uanset hvor længe du har været der.
 
For mit vedkommende kan jeg ikke drømme om at forlade arbejdsmarkedet med mindre jeg af helbredsmæssige årsager bliver nødt til det.
 
/M
Til top
Jim Jensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
jimjensen Avatar

Tilmeldt:: 21 Maj 2005
Geografisk: Sdr. Jylland
Status: Offline
Beskeder: 359
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér jimjensen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 06 Jan 2011 kl. 19:07
Hej igen Martin !
Hvis man bliver svækket (uanset alder) så er der ikke ret meget ærefuld udtrækning fra arbejdsmarkedet. Man kommer i gennem et helt fuldstændigt grotesk forløb med lægelige dokmentationer, arbejdsprøvning mm. Det kan tage mange år at få tilkendt en pension. Og ja så mener jeg bare ikke det er et forløb man skal igennem efter mange års beskæftigelse, eller sagt på en anden måde, hvis man feks. trådte ind på arbejdsmarkedet og arbejder i 40 til 45 år, så syntes jeg faktisk at man skal have den rettighed at kunne trække sig tilbage med æren og helbreddet i behold.
Og ja igen, så er jeg grundlæggende uenig med dig at alle skal arbejde til de er 65 - 72 år, hvis ikke de inden rammer ind i noget arbejdshindrende sygdom, især hvis ens arbejde har haft en nedslidende karakter.
Vi må se hvorledes forslaget bliver skruet sammen, så er der noget mere konkret at forholde sig til, tak for debatten !!
Til top
Peter Tjellesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
tjellesen

Tilmeldt:: 02 Apr 2010
Status: Offline
Beskeder: 320
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér tjellesen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 10:12
ja det er svært at diskutere om noget, hvor der ikke ligger helt udspecificerede forslag om regler endnu....  
 
michael nielsen- syntes du at det er forkert at det er svært at få førtids pension?  når man ser på statistikkerne(ja vi ka jo kun gå ud fra de passer, men kan reelt ik vide det)  så er der en temlig stor del af dem på førtidspension, som er unge og i ganske fin stand til at arbejde, måske ikke som det de plejede at gøre, men så i en anden form for job, så må man jo f.eks tage en ny uddannelse, hvis det er det der skal til. frem for bare at sætte sig på røven i så ung en alder.


Redigeret af tjellesen - 07 Jan 2011 kl. 10:14
Til top
Thomas Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
thomas.segato

Tilmeldt:: 22 Maj 2005
Status: Offline
Beskeder: 146
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér thomas.segato Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 10:36
Hvad er det for noget sludder at folk med udannelse skal takke håndværkerne- alle er vel med til at bidrage med skatter specielt dem med udannelse som ikke arbejder sort (ikke at alle håndværkere arbejder sort)?
 
Dem vi i virkeligheden skal takke er vores iværksættere som tør at lægge hus og økonomi til at tage en chance og skabe firmaer og arbejdspladser (og arbejde 70-80 timer om ugen).
 
Og regnestykket er meget simpelt. Skal der være penge til de nedslidte skal der komme penge ind på kontoen igennem export og erhverslivet. Bliver skatterne for høje bliver det svært for iværksætterne at konkurrere med iværksættere fra andre lande (se bare vores kommende bro/tunnel på Lolland som udliciteres til Kina på trods af stor arbejdsløshed i samme område fordi vi er for dyre).
 
Skal siges jeg ikke er iværksætter eller noget der ligner, men det er dem jeg takker for mit arbejde. Og jeg stemmer borgerlig fordi jeg tror på de varetager vores erhversliv bedst, og vi derigennem kan sikre der er penge til de svage også. Og om iværksætterne bliver stinkende rige har jeg ikke ondt i røven af de betaler trods alt stadig meget mere til statskassen, så vi andre kan få vores offentlige velfærd.   
Til top
Per Hansen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Taonga Avatar

Tilmeldt:: 17 Apr 2004
Geografisk: Fredensborg
Status: Offline
Beskeder: 2059
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Taonga Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 10:59
ThomasThumbs Up
Til top
martin petersen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
map

Tilmeldt:: 02 Apr 2006
Geografisk: lolland falster
Status: Offline
Beskeder: 559
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér map Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 11:03
@ Jim, selv tak. Der er heldigvis plads til alle synspunkter. Og intet er vel rigtigt og forkert når det kommer til stykket.
 
@ Thomas, det drejer sig jo om øjnene der ser. Vi bliver ikke rige - og der bliver ikke råd til velfærd - af at klippe hinanden. Er også ved at være træt af at høre på den der med at de rige skal bidrage mere. Helt ærligt, hvor meget skal man betalt førend man bidrager nok. Hvornår har man gjort sig fortjent til samfundets flidspræmier?
 
Når en person sælger sin virksomhed for 2 mia. og betaler 1 mia. i skat kan man jo anskue det på to måder: Nøj, han har stadig 1 mia. tilbage. Så kan han godt bidrage lidt mere for så mange penge har han ikke brug for. Eller, han har allerede betalt 1 mia. i skat. Det er godt nok et stort bidrag til samfundskassen. Jeg vælger den sidste.
 
/M  
Til top
René Jørgensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
UL tossen

Tilmeldt:: 16 Aug 2010
Geografisk: Sakskøbing
Status: Offline
Beskeder: 103
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér UL tossen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 12:05
Hej , en lille kommentar. Jeg er snedker, har været det i næsten 30 år, idag er jeg 44 år og nedslidt. Jeg har slidgigt i ankler og skuldre og seneskedehinde betændelse i begge håndled og begyndende slidgigt i fingrene. Skal jeg arbejde til pensionsalderen, kan jeg slet ikke holde på en fiskestang endsige stå op i mere end kort tid af gangen. Førpension er slet ikke på tale på trods af smerter hver dag, lægen siger jeg slet ikke har ondt nok. Så jeg frygter at jeg skal arbejde til sygdom tvinger mig væk fra arbejdsmarkedet. Kort sagt: bevar efterlønnen så jeg os kan fiske når jeg er gammel.
Mvh René
Til top
Peter Tjellesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
tjellesen

Tilmeldt:: 02 Apr 2010
Status: Offline
Beskeder: 320
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér tjellesen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 12:11
rene- det er en sørgelig historie du bringer, men det er langt fra flertallet der har det som dig.  mener du ikke at dem som IKKE er nedslidt, stadig bør arbejde videre?  man kan vende den om, hvem vil du ha skal betale for din efterløn?  når der ikke er penge nok i kassen mere(lige som er tilfældet nu)
 
det er jo lige præcis IKKE dig, vi ønsker skal arbejde videre, men alle dem som godt kan.
 
omvendt, du er 44, du kan sagtens nå at sadle om og få f.eks et stillesidende job...   
 
 
Til top
Peter Tjellesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
tjellesen

Tilmeldt:: 02 Apr 2010
Status: Offline
Beskeder: 320
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér tjellesen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 12:15
og hvis man mener, at det kan man ikke som 44årig, så er det fordi man er forvent, og ikke gider. ja der kan blive bøvl med økonomien, hvis man sidder i hus og har børn etc...  men, hvorfor skal det være en gavebod?
 
da jeg som 16årig gik på teknisk skole, gik jeg i klasse med en på 46, han havde noget købmans udd af en art, men havde valgt at gå en anden vej, da de små købmænd rundt omkring ikke ku løbe rundt, mente han, at han sku tjene sine penge på en anden måde.    der er masser af mulighedder Wink
Til top
Peter Tjellesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
tjellesen

Tilmeldt:: 02 Apr 2010
Status: Offline
Beskeder: 320
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér tjellesen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 12:21
jeg har et bud, der hedder fjern alt person fradrag, og skal der penge ud af kassen, at de skal tilkomme iværksætterne, så man på den måde, investerer i at der kommer flere penge i kassen fra iværksætterne
Til top
michael nielsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
santa Avatar

Tilmeldt:: 11 Okt 2005
Status: Offline
Beskeder: 1122
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér santa Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 12:24
Hej Peter
Nej jeg synes kriterierne er for at få førtidspension er OK. Men måden den forvaltes på er kritisabelt. Der skelnes ikke mellem folk, men alle skal igennem den samme (dyre) proces med diverse udvalg, arbejdsprøvning, arbejdskurser og andre for nogle ligegyldigdige processor.
Det er ligegyldig om du er døende, har brækket ryggen, har et langt sygdomsforløb bag dig og har udsigt til at komme tilbage på arbejde om nogle måneder, eller går i kemobehandling så skal du igennem det samme  forløb som alle andre, det er der alle pengene ryger hen,  jeg kan godt se at der skal være et nåleøje, men ikke 30 der skal tråde det.
Michael
Til top
martin petersen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
map

Tilmeldt:: 02 Apr 2006
Geografisk: lolland falster
Status: Offline
Beskeder: 559
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér map Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 12:29
@ Rene, træls historie du bringer til frem. Så vidt jeg har læst er der ingen der mener at nedslidte skal lades i stikken. Men hvorfor opretholde en (omkostningstung) ordning for alle når den kan tilpasses de få der har brug for den?
 
/M
Til top
Tom Bak Hansen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
TBH Avatar

Tilmeldt:: 17 Nov 2006
Status: Offline
Beskeder: 477
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér TBH Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 12:38
Embarrassed
Ups....
Så kom dagens 3 meningsmåling, mit indlæg er pga den derfor værdiløst og slettet!!l


Redigeret af TBH - 07 Jan 2011 kl. 12:47
Til top
Thomas Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
thomas.segato

Tilmeldt:: 22 Maj 2005
Status: Offline
Beskeder: 146
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér thomas.segato Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 12:46
Hej Rene,
 
Jeg er 35 år og IT konsulent og har også gigt. Jeg ser mange kollegaer med samme problemer. Det er også nedslidende for kroppen  at sidde på en stol dagen lang,  og mange går ned med stress da de ofte har arbejdsuger på +70 timer. Jeg syntes absolut vi skal hjælpe folk som dig, men hvorfor skal dette emne relateres til håndværkere? Hvorfor ikke ikke skære det over en stor kam og sige folk der er nedslidte fra alle brancher?
 
Jeg er ikke udelukkende borgerlig jeg ville ønske jeg kunne plukke de bedste ting fra alle, men skal der være penge til vi kan tage sig af folk som dig og mig så skal vi blive mere dygtige end vi er nu, og samtidig kunne passe på hinanden.
 
Mvh. Thomas
Til top
martin petersen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
map

Tilmeldt:: 02 Apr 2006
Geografisk: lolland falster
Status: Offline
Beskeder: 559
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér map Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 12:55
Enig, nu kører reklamerne med murere mv. Hvis man tror det kun er arbejdere med hårdt fysisk arbejde der nedslides vidner det om total mangel på indsigt i det danske arbejdsmarked.
 
For mit eget vedkommende er jeg uhelbredeligt syg pga. stress gennem en årrække. Det til trods mener jeg ikke det er samfundets opgave at forsørge mig.
 
Med 44 år på arbejdsmarkedet har man vel også haft mulighed for at ligge lidt til side til en regnvejrsdag frem for blot at kræve at samfundet betaler?
 
/M
Til top
martin petersen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
map

Tilmeldt:: 02 Apr 2006
Geografisk: lolland falster
Status: Offline
Beskeder: 559
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér map Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 12:59
Som et andet klogt kvindemenneske har sagt tidligere:
 
"Det eneste problem ved at være socialist er at men på et tidspunkt løber tør for andres penge"
 
/M LOL
Til top
Thomas Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
thomas.segato

Tilmeldt:: 22 Maj 2005
Status: Offline
Beskeder: 146
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér thomas.segato Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 13:18
Men spørgsmålet er om vi overhovedet har en borgerlig regering. En gut der tjener 50.000 kr om måneden betaler 68% af en stor del af hans løn. Den samlet skal ligger vel på 55-60%. Af de penge der er tilbage betaler man afgifter på mad, benzin (alt man køber)... Af de penge der er tilbage skal man bruge håndværkere, mad, tandlæger som hver betaler 50-60% skat, som skal bruge håndværkere....
 
Dør man tager skatten 15%. Køber man en bil betaler man 280% til staten.
 
Alt i alt af de penge denne person tjener ryger 85-95% af indtjeningen ind i samfundet så ved sku ikke helt hvor borgerlig regering vi har:D
Til top
Peter Tjellesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
tjellesen

Tilmeldt:: 02 Apr 2010
Status: Offline
Beskeder: 320
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér tjellesen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 07 Jan 2011 kl. 15:55
uanset hvad man stemmer på, så er det jo for det meste løfter de ikke kan holde, der lå som grundlag for at man stemte på dem, sad but true...   
 
 
 
 
Til top
René Jørgensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
UL tossen

Tilmeldt:: 16 Aug 2010
Geografisk: Sakskøbing
Status: Offline
Beskeder: 103
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér UL tossen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Jan 2011 kl. 14:47
Jeg er helt enig i at det ikke kun er håndværkere som bliver nedslidt. Jeg er også enig i at man skal blive i arbejde hvis man har helbredet til det. Men som det ser ud nu i min situation er jeg ikke syg nok til førpension. Jeg vil gerne have muligheden for og ku stoppe med arbejde før jeg bliver for syg til det og mener efterløns ordningen er ok alternativ. Jeg søger også andet arbejde, mit store ønske er og blive faglærer på snedkerskolen, men de stillinger hænger desværre ikke på træerne. Så jeg prøver og hænger i, passer på mig selv og så må jeg se hvor længe jeg holder.
Til top
Jim Jensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
jimjensen Avatar

Tilmeldt:: 21 Maj 2005
Geografisk: Sdr. Jylland
Status: Offline
Beskeder: 359
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér jimjensen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Jan 2011 kl. 15:51
Ja i virkeligheden begynder der sig at danne sig et billede af at efterlønnen er en kamp mellem yngre og ældre, hvor de yngre har svært ved at se hvorfor der skal være en efterløn (og udgift hertil).
På samme måde oplever jeg nu at efterlønnen bliver en kamp mellem dem uden uddannelse eller kort uddannelse, og så på den anden side, dem med de længere uddannelser.
Nu generalisere jeg, jeg ved det udmærket godt, men prototypen af en uden uddannelse eller kortuddannet, er jo en der når vedkommende kommer over 60 år, jamen så har man været på arbejdesmarkedet i 40 - 50 år.
Hvorimod prototypen af en med en længerevarende uddannelse ikke nær vil/kan opnå samme længde på arbejdsmarkedet.
Problemmet med dette er blot at forståelse og opbakningen til efterlønnen nu ikke længere er der blandt de unge og de langt uddannede generelt, og derfor heller ikke forståelse og opbakning til efterløn til dem uden uddannelse eller kort uddannet. Som ordningen er i dag, så er det jo særdeles lukrativt at blive i arbejde, med førhøjet efterløn efter de 62 år, samt skattefrie bonusser fra 62 til 65. Men det er åbentbart ikke nok ??
Det efterlader bare det billede at man skal arbejde (uanset hvor mange år) til man segner / ikke kan mere, eller til man når 68 - 72 år, det er der ikke meget værdighed eller velfærd i for dem uden uddannelse eller en kort uddannelse.
Men uden opbakning og forståelse (og solidaritet) fra de unge, dem med lange uddannelse, og ikke mindst de ældre, så er det en taber sag at kæmpe for at bevare efterlønnen, beklager men sådan ser det ud, desværre.
Meningsdannere, og beslutningstagere kommer ikke til at skulle bruge eftelønnen, så der skal lidt solidaritet til, hvis den skal bevares.
Og så lige til sidst til dig Martin, morsomt citat omkring socialister, men glemmer du ikke at udgiften til erhvevsstøtten er langt større end til efterløn, og her er slet ikke medregnet støtten til landbruget.
Så det er ikke alene de trætte der vil på efterløn der får "andres penge" her ;-)
Fortsat go' debat !  
 
Til top
Henning Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Henning Avatar

Tilmeldt:: 09 Okt 2005
Status: Offline
Beskeder: 1319
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Henning Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Jan 2011 kl. 17:26

Der blev i Jim Jensens indlæg sagt, at erhvervsstøtten er langt større end hvad der bliver brugt til efterlønnen.

Det er faktisk meget værre, efterlønnen er også en støtte til erhvervet. Inden for mit arbejdsområde, er det meget almindeligt at beskæftige efterlønnere, det er jo så smart indrettet, at når man bruger en efterlønner istedet for en almindeligt ansat, er det for firmaet som at have en daglejer, der er ingen opsigelse og man kan nårsomhelst ringe og bede manden komme på arbejde, og når jobbet er slut, kan efterlønneren bare gå hjem.
Fordelen for efterlønneren i det her beskrevne er, at arbejdet er på akkord, men efterlønnen kun skal modregnes med de medgåede timer.
Ulempen er så, at en arbejdssøgede kan blive holdt udenfor job.
 
Jeg synes vi skal bevare efterlønnen!
 
Mvh
Henning  
Til top
martin petersen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
map

Tilmeldt:: 02 Apr 2006
Geografisk: lolland falster
Status: Offline
Beskeder: 559
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér map Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Jan 2011 kl. 17:51
Men hvordan kan det lade sig gøre når efterlønnere er så svækkede at de ikke kan arbejde Wink
 
/M
Til top
Peter Tjellesen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
tjellesen

Tilmeldt:: 02 Apr 2010
Status: Offline
Beskeder: 320
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér tjellesen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Jan 2011 kl. 17:55
men bevare den som den er, eller lave om på nogle ting.
 
jeg syntes, trods min tidligere indlæg, som sådan også, at efterløn, i sig selv er en fin ting, spørgsmålet er bare hvordan og hvornår man skal ha mulighed for den.  hvorfor skal sunde og raske mennesker, læne sig tilbage og lade os andre betale, fordi de ikke "gider" mere?   
Til top
steen kehler Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Stone05 Avatar

Tilmeldt:: 14 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1746
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Stone05 Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Jan 2011 kl. 18:56
Citat: jimjensen

Meningsdannere, og beslutningstagere kommer ikke til at skulle bruge eftelønnen, så der skal lidt solidaritet til, hvis den skal bevares.
 
Tja!, hvis dette er prototypen på en menningsdanner/beslutningstager -  med en sådan grad af dobbeltmoral, så kan man vel næppe forvente så meget solidaritet:
Til top
Jim Jensen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
jimjensen Avatar

Tilmeldt:: 21 Maj 2005
Geografisk: Sdr. Jylland
Status: Offline
Beskeder: 359
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér jimjensen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Jan 2011 kl. 19:01
Hej igen (også til Martin der syntes lidt træt, og kun vil komme med kommentarer i spøg og skæmt afdelingen) Jeg er ikke økonom, så hvis et tal eller 2 ikke er helt korrekt, så venligst vejled mig ;-) Finansloven fordeler i omegnen af 600 mia hvert år, efterlønnen koster mellem 5 - 15 mia. (ja eksperterne er utrolige uenige, så det må være et ca. tal)
Med andre ord fylder efterlønnen ikke det hele, og landets fremtid afhænger nok ikke alene af dens bevarelse, eller afskaffelse.
Det er med andre ord en politisk prioritering om nogen skal have lov til at slippe ud af arbejdsmarkedet mens helbreddet er i behold ?
Det er vel det vi skal stemme om ved næste valg, blandt meget andet ?
Mvh. Jim
Til top
mads knudsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
mads77 Avatar

Tilmeldt:: 21 Maj 2008
Status: Offline
Beskeder: 134
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér mads77 Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Jan 2011 kl. 19:35
Citat: tjellesen

men bevare den som den er, eller lave om på nogle ting.
 
jeg syntes, trods min tidligere indlæg, som sådan også, at efterløn, i sig selv er en fin ting, spørgsmålet er bare hvordan og hvornår man skal ha mulighed for den.  hvorfor skal sunde og raske mennesker, læne sig tilbage og lade os andre betale, fordi de ikke "gider" mere?   
Undskyld mig men kan vi ikke blive enige om at man som borger, lønmodtager og forbruger her i vores lille samfund, efter 40 år på arbejdsmarkede har lagt mere i fældes kassen en man har fået, så man lader vel ikke andre om at betale, eller gør man ?
 
Vh Mads



Til top
martin petersen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
map

Tilmeldt:: 02 Apr 2006
Geografisk: lolland falster
Status: Offline
Beskeder: 559
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér map Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 10 Jan 2011 kl. 19:41

Hvornår præcis har man lagt mere end man har og vil bruge i fremtiden?

@ Jim, du har meget ret. Jeg er træt efter at have arbejdet de normerede 37 timer i weekenden.
 
/M
Til top
Se Drop Down
Knapt så aktiv :)
Knapt så aktiv :)
Brugernavn:
Guests
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 11 Jan 2011 kl. 12:53
Citat: LarsH

Hvorfor er det sådan her i Danmark, at man ikke kan være naturelsker og -forkæmper og samtidig være borgerlig/liberal vælger. Jeg har i hvert fald svært ved at finde et parti, der passer til mig. Måske man skulle starte et selv. Er der nogen der vil være medWink


Neej, for jeg er ikke til den side. Men jeg kan godt forstå dine frustrationer! Start du dit eget parti.
Ellers hvad med de Radikale, eller er de for venstreorienterede for dig? Nu ved jeg jo ikke hvad den andre politiske synspunkter er udover borgelig liberal med kærlighed for miljøet.

Men bortset fra alt det, s
å virker linket ikke for mig!
Til top
steen kehler Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Stone05 Avatar

Tilmeldt:: 14 Maj 2007
Status: Offline
Beskeder: 1746
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Stone05 Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 11 Jan 2011 kl. 14:15
Citat: Flyveren

Citat: LarsH

Hvorfor er det sådan her i Danmark, at man ikke kan være naturelsker og -forkæmper og samtidig være borgerlig/liberal vælger. Jeg har i hvert fald svært ved at finde et parti, der passer til mig. Måske man skulle starte et selv. Er der nogen der vil være medWink


Neej, for jeg er ikke til den side. Men jeg kan godt forstå dine frustrationer! Start du dit eget parti.
Ellers hvad med de Radikale, eller er de for venstreorienterede for dig? Nu ved jeg jo ikke hvad den andre politiske synspunkter er udover borgelig liberal med kærlighed for miljøet.

Men bortset fra alt det, s
å virker linket ikke for mig!
Hvis man vil tages seriøst som værende en naturelskende lystfisker, så er det ret ligegyldigt, om et givent parti er det ene eller det andet, da det jo burde være hensynet til  naturen, som var det afgørende - når man har givet sig selv predikatet; naturelsker/forkæmper, så vil det være hyklerisk ikke at stemme på et parti, som har en "grøn" politik.
Til top
 Besvar Besvar Side  <12

Skift forum Forum Tilladelser Se Drop Down