Du skriver du har adgang til dette:
Jeg har mulighed for at få fat på. Rådyr skind/hale, ræve skind/hale, masser af fasaner, agerhøner, gråænder, kraver, husskader, duer, hare skind/hale, vildsvin "hår", krondyr skind/hale, fåre hår/uld måske skind, dobbeltbekkasin og måske Skov sneppe.
Alt skind, såsom vildsvin - rådyr - ræv - krondyr -får, skal have pelsen af, og så skal kødsiden skrabes ren for fedt, og herefter spændes ud og saltes godt. Er der adgang til at kunne spænde sine skind ud på et bræt, er det sagen, og man kan slå lidt stifter i, så skindet kan løftes fra underlaget, så tørrer det hurtigt, vis der kommer luft, både til hår og kødside.
Husk at alt hårvildt, har mange tæger, og det vigtigt, at få den slået ihjel, enten ved evt. at fryse skindene, før man spænder dem op, eller ved almindelig ud tørring.
Hjortevild,, kan have uhyggelig mange tæger, og de kravler alle vejne, når der gøres klar, plast under dyret, så er det til at samle op
Alt fuglevildt er tilrådeligt at flå, så man kun har skindet, men det kommer an på, hvad man vil bruge.
I dag bruger man ikke krager - skader - duer, så glem dem, og koncentrer dig om fasan - agerhøns - gråænder.
Fuglevildt peljer jeg at flå, putte en avis sammenrullet ind i fuglen - fryser det hele i 8 dage tage det ud, lad det tø op i 4 dage, og frys så det hele igen i ca. 6 dage, så er utøjet væk.
Efter sidste frysning, kan det betale sig, at tage de fjer fra man vil bruge, og ligge det i poser med et eller andet middel til imprægnering, jeg bruger lavendel i poser, det er i spåner, det holder møl af vejen!
Vis du får fingre i vildsvin, så er det børsterne midt på ryggen, der har interesse, jeg plejer at bruge, hele rygstykket!
Får?, ja jeg har før brugt uld + de lange hår, som findes på nogle fåretyper, men der er alt for meget besvær med at rengøre, og klargøre materialer fra får, og det ville jeg glemme.
Sneppe og bekkasiner er i dag ikke noget normale fluebindere roder med, det er kun specialister, der vil føre nogle af de gamle engelske traditioner videre, så nyd helere en god middag med dem
Fasaner er et rigtig godt bindemateriale, både fra kok og høne, men da fasaner + haren normalt skal hænge, så skal man få fingeren ud, og hurtigt få tingene organiseret, da dyrene lugter meget, når de har hængt.
Jeg plejer at tage vinger - haler og brystfjer, så kan man gøre det medens vildtet hænger.
Haren er et vigtig element i mange fluer, og jeg plejer at gøre opmærksom på, at man skal tænke sig godt om, når talen er på, hvad man vil bruge på haren.
Jeg pelser haren, og tørrer hele dyret, gerne placeret oven på fyret, og det skal være knastørt, før man bruger af skindet.
Når det er tørt, klipper jeg pelsen af, ligger de i poser, sorteret efter farve, lys mørk osv. og jeg klipper i bund, så jeg får underulden med. Senere vaskes hare ulden i skyllemidel, tøres, og kommer så i en kaffekværn, og man har nok verdens bedste dubbing, når det er færdig.
Harens uld kan med fordel blandes med kanin uld, så kanin er også et emne, og lige så vigtig som haren.
Harens ører er et klassiks fluebindings materiale, og man klipper den korte uld af øret, og dubber det på bindetråden.
Håber den her redegørelse kan bruges. Jeg har, som jæger haft rigtig stor glæde af, at kunne bruge det jeg har skudt, og som fluebinder, har man mulighed for at få 1.kl. materialer, men man skal opbevarer sine naturlige materialer rigtigt, eller får man bøvl med utøj - man skal virkelig tænke sig om, hvordan man vil bruge, og behandle naturmaterialer!
Mvh
P.K.
Redigeret af PK - 23 Aug 2012 kl. 16:41