Jeg kan også stemme i med Kysingnæs (Norsminde). Når du bevæger dig ud af kysten er der uden for fredningsbæltet på den første spids som regel godt fiskeri. Men kræver waders. Hvis du bevæger dig helt ud på revet på spidsen af næsset burde der være mange fisk og chancen optimal - igen waders påkrævet for at kunne afsøge/affiske pladsen. Men noget der sjældent nævnes er at deres bidelyst som regel markant aftager hvis der går en sky for solen og generelt er dårligere i gråvejr end solskin. Under havørredfiskeri med en hjemmestøbt imitator i farven grå med en grøn stribe på den ene trediedel af den ene side af blinket har jeg dog ofte oplevet at de også gerne tager i gråvejr hvor de ellers har ladet alt andet være. En undtagelse kan være som der nævnes sild som også jeg regner som den absolut bedste efter hornfisk. Pas på med at lave strimlerne for store. Jeg laver dem max 1,5 cm brede og ca. 8 cm lange. Taper dem spidse i den ene ende og krog dem i den anden ende. Du kan sagtens købe frosne sildefileter i en dagligvare butik, de er længe gode. Skær på langs og brug kun de blanke dele for de er markant bedre end de mørke dele på ryggen og lidt ned ad siden. Brug en lille trekrog hvor du bøjer de to af krogspidserne sammen så de begge kan kroge strimlen i den brede ende. Brug flydende bombardo og forfang på 1-1,5 m og fisk det aktivt ind med små pauser for hver to meter. Hold en vinkel på 45 op til 90 grader imellem stangspids og agn - for det er ekstremt vigtigt at du ved mindste bid kan nå at give slæk line. For du vil opleve at ved mindste modstand i selve hugget at de tit helt dropper at æde agnen. Men lykkedes øvelsen tager det blot få sekunder for dem at gafle det helt ind og de kan også ske at være en del mere taknemmelige i forhold til at slæbe rundt på flåddet en smule derefter hvis de først helt har besluttet sig for at æde agnen.
Angående Studstrup er det jo en gammelkendt plads der engang imellem kaster store havørreder af sig. Men også et sted det er meget nemt at have en 0-tur til. Specielt efter hornfisk ville jeg vælge helt andre steder end den type lokalitet med meget dybt vand helt ind til. En undtagelse kunne dog være Århus Havn hvor der traditionelt altid har været fisket efter og fanget mange hornfisk. En årsag dertil kunne formodentlig være at en del fisk lader sig opfange/føres derind samt de store mængder føde der samtidig samler sig der. Et godt bud kunne være at affiske stenstrækningen foran "Isbjerget".
Men generelt ville jeg opsøge den åbne kyst og spidser/rev. Specielt på spidserne og rev hvor der er god strøm absolut elsker hornfiskene at samle sig. Men du vil også kunne finde dem på den åbne kyst og der burde i og for sig også være mulighed for at finde dem ved den Permanente, Moesgård- og Mariendal Strand. Hornfisken kommer hovedsagligt hertil for at gyde og æde. Gydningen foregår på lavt vand, som regel inde ved land i udkanten af tangbælterne. Samtidig foregår det tit sprøjtende i overfladen og man kan tit finde dem ved gå langs kysten og spotte dem på den måde. De fisk der gyder hugger ikke men lige udfor vil der altid være flere fisk der meget gerne hugger.
Jo fiskeri efter hornfisk KAN være nemt men kræver stadig man finder fiskene og benytter den rette teknik. Du må ud at søge og når du finder dem skal du nok også lykkedes at få succes. Med tid og erfaring kan du sikkert også opnå at synes det ikke er så vanskeligt. Det skal bare lige læres først.
Et sidste råd kunne være at tage forbi eller ringe til Stef´s - der vil du sikkert kunne få nogle helt specifikke og aktuelle råd til pladser der er hotte lige nu.