Citat: tolund
De har lige kontrolleret en række økologiske landbrug og der var næsten problemer ved alle. Jeg kan ikke huske hvor mange, hvor de overvejer en politianmeldelse for svindel. Medicin som ikke burde findes i stalden, var bare et af problemerne. Hvad jeg mener med hakkebøffen, det er at de svindler i alle led. Mange af dem der forarbejder vores fødevarer kunne lige så godt stå og opveje møtrikker i poser. De mangler stoltheden ved et levere noget godt til kunden. Hvordan kan man sælge en fiskefilet hvor størstedelen er et tykt lag pannering og kalde det en fisk. Det burde være bageren der sælger det brød med fiskefyld. |
Desværre fordi vi forbrugere (ikke alle - men mange) ser på prisen prisen prisen og ikke på grisen.
Hvorfor mon meget af f.eks. det gode køb bliver eksporteret? Fordi vi i Danmark ikke vil betale prisen.
Hvorfor kan den fiskefilet sælges? Fordi vi køber den :(
I dag er det nærmest en nicheproduktion at lave gode råvarer/fødevarer. Jeg har ænder i haven - skulle jeg sælge dem og bare have ind, hvad de har kostet i foder, ville de minimum skulle koste 125-150 kr. Og hvor mange ville betale det, når man i Bilka kan få en and til en halvtredser?
Mange undersøgelser viser jo osse, at når pengene er små (efter min mening for de fleste ikke små men "mindre")er fødevarer der, hvor der ofte spares.
Glemmer aldrig en udsendelse, jeg så. En journalist blev nysgerrig, da han på fiskeriauktion så en kasse fisk, som han vurderede til "selvdøde strandvaskere" - aldeles uegnet til menneskeføde. Disse "uegnede" fisk er dem, mange hvert år spiser til julefrokosten. Man så, hvordan de blev frosset - for ellers faldt de fra hinanden - og blev fileteret og paneret.
Eller hvad med såkaldt "maskinudbenet" kød. Mange tror, det er en smart robot, der selv kan udbene en gris. Mange lukker øjnene for, at det er en blanding af brusk, indvolde, ben og andre affaldsprodukter :(
Nu har vi så fået trombose - eller kødklister. Hvorfor? Fordi det kan sælges, og det er nok desværre den vej, vinden blæser øv øv