Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
  FAQ FAQ  Søg i forum   Kalender   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Høder 10g.?

 Besvar Besvar
Forfatter
Per Karlsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
PK Avatar

Tilmeldt:: 18 Mar 2004
Status: Offline
Beskeder: 1639
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér PK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Høder 10g.?
    Sendt: 28 Jan 2020 kl. 07:47
Jeg har været i gemmerne, og fundet blink frem til formfremstilling og støbning, og har fandt dette blink, et Høder 10g.

Det er dansk, med en delfin, som stempel, lavet i rustfast plade og elpoleret, er 80 mm. langt og 10 mm. bredt, med en tykkelse på 2 mm. og bukket voldsomt, men er faktisk ikke så tosset, til eksempelvis fangst af hornfisk og makrel.

Jeg kan ikke erindrer, hvor jeg fået fat i dette blink, men kunne godt tænke mig, at høre lidt om historien, omkring blinket.Så spørgsmålet bliver:

Hvem lavede dette blink, og hvilket årstal er det fra? Hvem forhandlede dette blink, og blev det lavet i flere vægte, og var der daværende patent på blinket?

På forhånd tak.

Mvh
Per Karlsen.


Til top
Henrik Pold Se Drop Down
Knapt så aktiv :)
Knapt så aktiv :)
Brugernavn:
HPLures

Tilmeldt:: 05 Okt 2019
Geografisk: Kolding
Status: Offline
Beskeder: 1
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér HPLures Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 28 Jan 2020 kl. 10:51
Hej Per

En hurtig søgning på tante Google gav nedenstående link - måske du kan bruge det til noget

Mvh HP Lures
Til top
Per Karlsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
PK Avatar

Tilmeldt:: 18 Mar 2004
Status: Offline
Beskeder: 1639
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér PK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 28 Jan 2020 kl. 11:14
Hej Henrik.

Tak for linket.Wink

Interessant læsning, så er der altså flere vægte, det havde jeg en mistanke om, men har aldrig ejet andet, end den her 10g.

Til gengæld har vi her i Haderslev området fra 1972, og fremad, set mange lokale Smelt typer, med samme voldsom bøjninger, som Høder, og de blink var normalt lavet i 1,5 mm. messingplade, og varmet enten med gasbrænder, eller blot lagt på kogepladen, det gav nogle flotte farver, som kom i nærheden af den naturlige børste orm, og de blink, har op gennem årene fanget mange tusinde havørreder, også ret så store fisk, som alle har være fokuseret på børsteormene.

Nogle af typerne i Smelt, var meget lange op til 200 mm. længde, disse var i rustfast stål, og noget af det første, som var laserskåret, og brugt til dørgning. Samtidig lavede jeg et værktøj, til min PK Smelt i 90 mm. længde og 9g., også det blink blev af nogle lokale, bukket i retningen, som den Søder i 10g., så faconen, er kendt her i området.

Salige Jens Ploug Hansen, gav jeg et sådant tilpasset Smelt blink, under et af mine besøg i Limfjorden. Hansen kunne absolut ikke lige udseendet og faconen, men prøves det skulle den. Efter 5 stk. fine grønlændere, ud for Livø, ja så røg blinket i samlingen, og jeg tror, at der blev fanget mere, han ville bare ikke være ved, at netop den type, var et hitSmile

Mvh
Per Karlsen.


Redigeret af PK - 28 Jan 2020 kl. 11:16
Til top
 Besvar Besvar

Skift forum Forum Tilladelser Se Drop Down

Black Friday


Fluer.dk


Forest & Jagthuset


Emma-Line grej


GEOFF ANDERSON