Omkring dine spørgsmål til montage af Stripper blinket, så er det et spørgsmål om hvad man personlig tror på.
Stripperen er både en spinner og en blink, afhænig af hvad ende snøren monteres, men at mene at den ene type er bedre end den anden, er jeg ikke enig i, det afhænger helt af, hvor og hvordan man fisker med stripper blinket.
Man kan jo argumentere for, at ved den rigtige montage med snøren i den brede ende, har blinket fanget 1000 vis af fisk, alle mulige arter, men det var før at vi var nogle der kunne se, at blev Stripperne vendt om, så blev den en spinner, men også som spinner har man virkelig fanget fisk, især under særlige forhold, hvor blinket ikke virkede.
Jo, jeg valgte ret hurtig, at lave falsk gennemløb på Stripperne, for at sikre, at de tynde fusionsliner, ikke blev slidt i stykker, i de udstansede huller. Jeg fisker UL med 0,06 Microfus line, det holder ikke på en skarp metalkant!
I den her artikel er der vist, hvordan jeg montere mine gennemløbs blink, også Stripperen øverst i billedet er monteret på samme måde:
http://www.123nu.dk/lystfiskeri/artikler2.asp?placering=artikler&menu=Laesestof&Id=16483&kategori=Blinkst%F8bning%2E
Mine rig, er ikke så lange, ca. 30 cm. med enkeltkrog, og 0,45 mm. nylonsnøre - en eller 2 gummiperler og så en lille svirvel, ikke andet, men krogens øje trækkes i den første perle, så er knuden beskyttet, og krogen kan justeres, så man undgår yderlige tiltag, med stumper til realise taklerne. Svirvlen har en funktion mere, jeg binder mine ophængere fast i nederste øje på svirvlen, det er et meget gammelt setup til ophængre, som jeg har brugt i mere end 50 år, det virker for mig, og jeg fanget flere fisk på over 4 kg. på ophænger, så det kan godt holde til store fisk
Når jeg retter den original Stripper facon, så prøver jeg mig lidt frem, især til multihjulet, er det vigtigt, at tune blinkets bue, da der ellers hurtig bliver bygget rede i hjulet. Den kommer også lidt an på vægten af Stripperen, men jeg gør tit det, at jeg laver blinket i en lidt blød hvidmetal legering, og støber nogle prøver, så kan jeg rette blinket, ved at bukke med hænderne ude ved vandet.
Når den rette facon passer i vægt og buening, så laves den færdige model, og kan så bruges, som man nu har behov for.
Grunden til at støbe Stripperne er, at man kan styre det hele - vægt - støbning og ikke mindst farverne, hvid er godt, men ikke altid, en rå ufarvet støbt Stripper, fanger lige så godt!
Hvis man fisker i å / sø og elv, har en støbt falsk gennemløber mange fordele, mest fordi man kan ændre vægt / godstykkelse - farver, og så tune sin Stripper, så det passer til strøm, vand dybde, og reelet tilpasse blinket, til ens personlige fiskeri. Det samme gælder P&T, her bruges normalt små Stripper fra 4g. - 12., medens å - elv og se, sagtens kan gå helt op i 40g.
Når Stripperne er i støbt udgave, har vi nogle tiltag, der giver nogle roligere bevægelser, idet vi korter blinket af i den tynde ende, det kræver også at blinket testes mest mulig.
Hvis man synes, at de små stripper vejer for lidt, så bruger jeg den metode ,at lime 2 original blink sammen, lave en gipsform, så har jeg en mere kompakt Stripper, i de små korte udgaver, men med ca. den dobbelte vægt, så kan man koste rigtig langt, og blinket / spinneren går fint, hvis man kan lære sig, en indspinnings teknikken, der får blinket til at gå optimalt!
Rent historisk har Stripperens ophavsmand, Kent Andersen (KA) på sin hjemme side, beskrevet udviklingen rigtig fint, skim evt. linket her:
https://jackrapid.dk/historie.html
Håber ovenstående giver lidt mening, eller spørger du bare igen, kan jeg svare, så gør jeg det gerne
Mvh
Per Karlsen.
Redigeret af PK - 12 Okt 2021 kl. 18:07