Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
  FAQ FAQ  Søg i forum   Kalender   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Tørfluer -P&T

 Besvar Besvar
Forfatter
Per Karlsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
PK Avatar

Tilmeldt:: 18 Mar 2004
Status: Offline
Beskeder: 1752
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér PK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Tørfluer -P&T
    Sendt: 22 Jun 2021 kl. 16:06
Jeg har afsat 2021, til at binde tørfluer, i alle afskygninger, mest for at få mine materialer / tørflue kroge brugt.

Jeg har fisket med tørflue i mere end 50 år, så jeg har været runden rundt mest i Nordeuropa, og mest i åerne, men Put&Take halter det lidt med.

Jeg er egentlig godt klar over, at der er mange muligheder med insekterne i stille vand, men jeg forestiller mig, at jeg vil have fyldt en æske med tørfluer, udelukkende til P&T fiskeriet.

Det jeg kunne tænke mig, var et input omkring mønstre, som i praksis virker, og er der medlemmer af forrumet, som vil dele deres erfaringer, med tørfluefiskeri i P&T vande, så er en mail meget velkommen, så må vi se på, hvad informationer, der evt. kunne udvekslesWink

På forhånd tak.

Mvh
Per Karlsen.


Redigeret af PK - 22 Jun 2021 kl. 16:06
Til top
jens rasmussen Se Drop Down
Aktiv bruger
Aktiv bruger
Brugernavn:
jens65

Tilmeldt:: 06 Aug 2015
Geografisk: sjælland
Status: Offline
Beskeder: 74
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér jens65 Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 23 Jun 2021 kl. 07:28
Hej Per
Har ofte brugt små sorte fluer str 14-18 i stille vejr, med meget tyndt forfang. Black gnat er virkelig god til sky fisk.
Vh
Til top
Per Karlsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
PK Avatar

Tilmeldt:: 18 Mar 2004
Status: Offline
Beskeder: 1752
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér PK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 23 Jun 2021 kl. 07:45
Hej Jens.

Tak for input.

Ja, sort er altid brugbart. Jeg har fisket meget Midge i kl. 2, med fluer fra str. 16 - 24, men rent bindeteknisk, er spørgsmålet vel, hvad der på disse små str. skal bruges som hackler.

Jeg bruger gerne kvalitets hackler, hvis man kan opstøve fjer, som passer til krogstørrelsen, men jeg har i de senere år brugt twistet CDC hackler, de er brugbare og effektive, men svære at se på vandet.

Hvad bruger du af hackler, på dine små sorte fluer?

Mvh
Per karlsen.
Til top
jens rasmussen Se Drop Down
Aktiv bruger
Aktiv bruger
Brugernavn:
jens65

Tilmeldt:: 06 Aug 2015
Geografisk: sjælland
Status: Offline
Beskeder: 74
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér jens65 Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 23 Jun 2021 kl. 10:38
Kan dårlig huske det, men mon ikke jeg bare brugte de yderste spidser på hanesadler, i hvert tilfælde meget små. Pudsigt nok virker fluen fint uden vinger, men lidt bindeteknisk må der jo gerne være. Så hedder fluen vel egentlig ikke Black Gnat, men er mere en myg eller myre. Husker at stallingerne var helt vilde med dem  udlandet, fisket frit nedstrøms med rigtig langt forfang. Men man skulle være på tæerne med stang løft, når fluen forsvandt. 
Til top
Per Karlsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
PK Avatar

Tilmeldt:: 18 Mar 2004
Status: Offline
Beskeder: 1752
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér PK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 24 Jun 2021 kl. 11:34
For nu mange år siden, fiskede jeg og min familie meget i det midjydske. Her er der jo bille og knot land, og begyndte her at fiske med meget simple sorte fluer, som reelt kun bestod af krop og så en vinge, af de helt tynde hvide elektronik skum, det skum elektriske artikler, og meget andet er pakket ind i.

Det var fluer i str. 18 - 24, men den hvide vinge gjorde at fluerne, kunne ses ret tydeligt. Fiskene var i den grad med på melodien, og i de følgende år, fik vi et meget fint resultat, med den type fluer, og vi fangede virkelig mange fisk, især Stalling, og i dag, er det stadig en fast del, af vores flue æskers indhold.

Mønsteret er i årenes løb forfinet, og skimmer man linket her, så kan man se, hvordan man i dag, laver den type, høj effektive fluer:

https://globalflyfisher.com/patterns-tie-better/peemew-midge

Mit grej er stadig kl. 2 i 9' stænger - lange tynde forfang, og modhageløse kroge.
Ja, str. 18 - 24 har ikke meget krog eller kroggab, men klemmer man modhageren ind, så har man en god mulighed, for en god krogning.

Jeg førsøger dog at finde de små kroge med stort gab + evt. også med længere krogskaft, mest fordi det bindeteknisk, er lettere at få de forskellige materialer på + at jeg synes, at en længere krog, kroger fisken bedre.

Bindetråd til de helt små fluer, skal være tynd, men da jeg bruger Amman sytråd i 200, kan denne deles, og jeg har så en utra tynd, men meget stært bindetråd, som er rigtig god, til helt små fluer!

I åbent vand, så som P&T, kan fluerne trods de hvide vinger, være meget svære at se, men fiskene går villigt til fluen, og har man lidt is i maven, så venter man med sin opstramning, indtil man mærker fiskens vægt, det er akkurart, som havørred fiskeriet både på kyst og i å, men man skal godt nok bevare roen, men det kommer med rutinen, så er der fast fiskTongue

Angående skum vingen, så har vi prøvet skum, i meget skrappe / fluoriserende farver, især gul kan se langt væk, og selvom der er ændret farver, så tager fiskene stadig fluen, så farvet skum kunne vel være løsningen, hvis fluen er svær at se!

Mvh
Per Karlsen.


Redigeret af PK - 24 Jun 2021 kl. 11:39
Til top
Carsten O Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
carsten o

Tilmeldt:: 08 Nov 2012
Geografisk: SydFyn
Status: Offline
Beskeder: 673
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér carsten o Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 27 Jun 2021 kl. 11:37
Da jeg startede på at binde tørfluer for mange år siden.
Da var de bedste nakker til det fra Metz !
Men så kom der nakker fra Hoffman, de er bare super !
Af en fjer kan man lave 6-7 fluer.
Helt ned til str 24 og op efter.
Så vil helt sikkert anbefale Hoffmann nakker til tørfluer Wink



Til top
Per Karlsen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
PK Avatar

Tilmeldt:: 18 Mar 2004
Status: Offline
Beskeder: 1752
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér PK Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 27 Jun 2021 kl. 15:43
Ja, der er ingen tvivl om i min verden, at de sidste mange år, med genetisk tilrettet materialer, til alle typer fluebinding, har gjort livet, endog meget lettere for os fluebindere.

Jeg har været med hele vejen fra 1968 og frem til 2011, og har som sådan, været hele møllen igennem, med kvalitet fjer til tørfluerne.

I min omgangs kreds, var der i perioder, hvor man selv avlede hanerne, og det at se en skallet hane i baghavens voliere, var ikke kun for sjov, der var "høstet" hanehackler, til vores tørfluer, det var en hel videnskab, som i dag er så specialiseret, at man reelt kan få alt, hvad hjertet begære, når talen er på fjerkræ, til fluebinding.

Er man interesseret i udviklingen, indefor toppen af fjerkræ, til fluebinding, så skim linket her, der er virkelig guld korn her:


Hoffman nakkerne, var jeg så heldig af få foræret til test, og selv i dag har jeg adgang til disse meget flotte fjer, som i den grad er opdateret i Whitings mange forskellige serier af nakker, i absolut topklasse.

I dag kan man få tørflue fjer, der op til 60 cm. lange, ens til en krogstørrelse, og kunne måske få op til 20 stykker super kvalitets fluer, ud af den ene fjer, enestående at det er lykkedes ,at nå så langt, både forsknings mæssigt, og produktions mæssigtWink

Jeg har været så heldig, også at få foræret de nyeste nakker, og jeg nyder virkelig, at kunne arbejde med sådanne fjer. Idag er fluerne til eget brug, men de lange fjer, gjorde faktisk over tid, at man, som professonel binder, kunne duble dagens ration af tørfluer, noget ens kunder værdsatte, da ventetiden selvfølgelig blev acceptabel!

Jeg tror personlig ikke, vi vil se voldsome fremskridt i produktionen af kvalitets nakker, men jeg tror på, at vi nok vil se billigere nakker i fremtiden, for man må jo indrømme, at prisen på små 700 kr / 3000 kr. pr. nakke, det holder ganske enkelt ikke, hvis det skal hvermands eje, men det er lækre sager, om så fisken værdsætter dette er nok tvivlsomt, men flotte fluer, det kommer der ud af disse meget fine fjer.

Mvh
Per Karlsen.


Redigeret af PK - 27 Jun 2021 kl. 15:46
Til top
 Besvar Besvar

Skift forum Forum Tilladelser Se Drop Down