Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
  FAQ FAQ  Søg i forum   Kalender   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Co2 Klima

 Besvar Besvar
Forfatter
Bruno Andersen Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
Bruno Andersen Avatar

Tilmeldt:: 21 Jan 2002
Geografisk: Aarhus
Status: Offline
Beskeder: 322
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér Bruno Andersen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Co2 Klima
    Sendt: 30 Maj 2011 kl. 16:22
Dansk klimaforsker: Den værst tænkelige udvikling
30. maj 2011 13.57 Indland
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/05/30/134604.htm
Brug piletasterne til at flytte siden !
Stigningen i verdens CO2-udledning er så stor, at selv forskernes mest ekstreme klimascenarier ikke længere blot er skræmmebilleder, men reelle fremtidsudsigter.
Det siger forskningsleder ved klimacenteret på Danmarks Meteorologiske Institut, Jens Hesselbjerg Christensen.
Det var forventet, at udledningen af drivhusgasser ville nå et rekordniveau oven på finanskrisen. Men beregninger fra Det Internationale Energiagentur (IEA) viser en stigning så stor, at den ryster klimaeksperterne.
  • Den værst tænkelige situation ser ud til at blive virkelighed. Der er simpelthen fuldt tryk på kedlerne, siger Jens Hesselbjerg Christensen.

Fire grader varmere i 2100
Hvis verden skal undgå de mest skadelige effekter af global opvarmning, må det årlige udslip af drivhusgasser ifølge IEA ikke være højere end 32 gigaton i 2020.
Men hvis udviklingen fra 2010 fortsætter, passerer vi allerede den grænse i år - ni år før tid. Det vil gøre det stort set umuligt at håndtere den globale opvarmning.
  • Så ender vi med at indfri nogle uhyggelige forestillinger om globale temperaturstigninger på fire, måske fem grader i slutningen af århundredet, siger Jens Hesselbjerg Christensen.

Vildere vejr på vej
Jens Hesselbjerg Christensen har en plads i FN's klimapanel, og her har forskerne sat en temperaturstigning på to grader som det absolut højeste, hvis mennesket overhovedet skal kunne styre opvarmningen på langt sigt.
Men en temperaturstigning på fire grader vil have helt uoverstigelige konsekvenser.
- Vi får vildere vejr, både længerevarende tørker og kraftigere oversvømmelser. Vi vil også opleve, at Arktis i højere grad vil være isfri om sommeren, fortæller Jens Hesselbjerg Christensen.
  • Det betyder, at Grønlands indlandsis smelter hurtigere bort. Og der er lagt i kakkelovnen til, at det meste af iskappen smelter i løbet af et par hundrede år. Det vil give betydelige vandstandsstigninger kloden rundt.

Folkevandringer og konflikter
Professor Nicholas Stern, hovedforfatteren til Stern-rapporten fra 2006, der især dannede grundlaget for forhandlingerne ved klimatopmødet i københavn i 2009, advarer i avisen The Guardian om omfattende menneskelige konsekvenser af den udvikling.
- En sådan opvarmning vil påvirke hundredmillioner af menneskers liv og levevilkår verden over, og det vil betyde omfattende folkevandringer og konflikter. Det er en risiko, som ethvert menneske ved sine fulde fem vil gøre alt for at forsøge at undgå, siger han.
Og det gælder om at gribe ind nu, mener Jens Hesselbjerg Christensen.
  • Tiden for at nå to grader er ved at blive forpasset, siger han.

Concito kalder CO2-stigning uhyggelig
30. maj 2011 12.30 Politik

Det overraskende er ikke, at CO2-udledningen er steget i 2010. Det overraskende er, hvor meget de er steget. Og den stigning er uhyggelig, mener Martin Lidegaard, der er formand for den grønne tænketank Concito
- Det er meget uhyggeligt tal, der bekræfter vore viden om, at det her problem overhovedet ikke bliver taget alvorligt nok, hverken i den internationale debat eller herhjemme, siger han.
Mere ekstremt vejr
Agenturets tal viser, at den globale udledningen på et år er er steget med 1,6 gigaton til 30,6 i 2010. Ifølge Martin Lideggaard svarer udledningen på 30,6 gigaton, til, at man på globalt plan er fortsat uden nogen at forandre hverken forbrugsmønsteret eller energisammensætningen. Det vil betyde, at klimaforandringerne bliver større, og konsekvenserne dermed bliver værre.
- Allerede i det her århundrede vil vi kunne se frem til betydelige stigninger i havstanden og betydeligt mere ekstremt vejr. Det betyder altså, at det bliver sværere at lave fødevareproduktion og at vandmanglen bliver mere udtalt. Det er altså ganske kontante problemer vi går i møde, hvis vi ikke får løst det her problem, siger Martin Lidegaard.
Målet om to grader skrider
Ifølge eksperter i Det Internationale Energiagentur, begynder målet om at holde den globale temperaturstigning på mindre end to grader - som FN's klimapanel mener er grænsen for, hvad vi kan tillade, hvis vi skal undgå farlige klimaændringer - at ligne utopi. Og den melding er meget vigtig, siger Martin Lidegaard.
- Grunden til, at videnskaben er så optaget af de to grader, er jo, at man kan nå et såkaldt tipping-point, hvor man ikke kan skrue klimaforandringerne tilbage, fordi de bliver selvforstærkende. Og det er derfor, man har haft så meget fokus på at sænke CO2-udledningen globalt inden 2020, forklarer han.


Flere muligheder...

Læs også



Redigeret af Bruno Andersen - 30 Maj 2011 kl. 16:28
Til top
MORTEN ANDERSEN Se Drop Down
Meget aktiv bruger
Meget aktiv bruger
Brugernavn:
MORTEN ANDERSEN Avatar

Tilmeldt:: 02 Okt 2006
Geografisk: Vallensbæk
Status: Offline
Beskeder: 395
Indlæg Funktioner Indlæg Funktioner   Citér MORTEN ANDERSEN Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 30 Maj 2011 kl. 17:42
Og -
Som borger i lille dannevang, er der udsigt til varmere klima, bedre sommer, og ikke mindst lidt mere fiskevand.
Der er et par enkelte diger der skal hæves lidt, og det er så det -
Til glæde for de fleste Smile
Husk lille Dannevang er ikke større end Hamburg, vi kan (hvor gerne rød og blå stue ønsker det) ikke rede hele verden.
Men dem på Christiansborg, har med alle disse dommedags profetier, mega vind i de sejl der hedder CO2 afgifter. Til glæde for de fleste, bare ikke din penge pung Confused
Utroligt at Dansken finder sig i alle disse afgifter, det er kun skjulte skatter!!!
 
På kanten af det døde hav
Morten Andersen
 
Ps: Jeg har for mange år siden solgt min sommerhus grund der lå i kote 0Smile
 
Til top
 Besvar Besvar

Skift forum Forum Tilladelser Se Drop Down