Gennem flere år som aktiv i Dansk Grejsamler Klub har jeg aldrig set noget katalog - for Marlin havde ikke nogen salgs-organisation. Deres stænger kom ud til forretninger via grossister.
Petersen Bach i Ålborg var en af dem, og deres stænger af mærkerne REX og Silver kom fra Marlin. De nævnte 2 mærker var splitcane-stænger, og den noget kendte direktør i PB og fluefisker Ove Nielsen fik bygget specielle stænger hos Marlin til konkurrence-kast.
Marlin begyndte også at levere glasrørsstænger, monteret på klinger de selv lavede - mens andre firmaer indkøbte blanks fra udlandet.
Således er Yde-stængerne fra grossisten Steen Yde i Randers også fra Marlin.
Marlin lavede også stænger direkte til nogle butikker som fik deres eget navn på, således har jeg set en stang mrk."Jagt- og Fiskerimagasinet" i Hjørring - en stang der på grund af design, materialevalg m.m bare lugtede af Marlin.
Meget af de små-maskiner der blev benyttet ved produktionen blev lavet på Toppenbergs Maskinfabrik i Ålborg da Marlin-manden og Toppenberg var gode venner.
Marlin-sønnen fortsatte med at lave lidt stænger så længe materialerne rakte - selv flere år efter det officielt var slut. Værkstedet i Borgergade i Ålborg stod ubenyttet i mange år efter.
Der er blev lavet mange stænger her i landet. De mest kendte er "Norden", "Mesta" "Løga", "Sail" og altså "Marlin" som var en de bedre producenter. Deres glasfiberstænger blev mørkere med tiden men det er der ikke noget forkert i - det skyldes bare at der blev brugt phenol som bindemiddel. Det kunne bedre anvendes af mindre producenter, da brug af epoxy og polyester var sværere at arbejde med hos mindre firmaer.
-hilsen Henning Jakobsen