Citat: lmehl
Hej Poul Erik
Tak for svar - her ser du skaden.
|
Ok. Det ser mere medgørligt ud end jeg havde frygtet. Faktisk giver det mig nu større tro på, at du med succes delvist ville kunne udfylde med den omtalte blanding. Jeg ville proppe de store huller godt til og presse massen godt ned i dem. Det gælder både fortil, hvor hjulfoden rigtigt har lavet skade og det hul midt på. Det ser ud som om at det kan være en god ide, enten at gøre det samme inde under hjulholderen eller i det mindste lime lime der. Det ser ud som om, at det er et problem for at hjulet bliver ved med at sidde godt. Eller er noget der sikkert ville blive værre, hvis du lader det være. Sådan en blanding bliver lidt tyk i det og kan måske være svær at fylde ud med derunder.
Selv kunne jeg nok finde på under hjulholderen at lime det med lynlim, hvor studsen er lang og tyng - det kunne være af typen Loctite Precision. Det er den jeg selv bruger til mangt og meget i 5 g flasken. Jeg køber som regel flere af gangen, når de er på tilbud og har altid. Det er der en rimelig pæn besparelse på. Der er også til meget brug mange gange i sådan en. Men vigtigt efter brug, allerede fra første gang, at opbevare den på hovedet med tuden nedad. Ellers vil man opleve at tuden mere og mere fyldes med størknet lim. Ret ærgerligt at skulle kassere med en masse brugbar lim tilbage. Det har jeg ikke oplevet problemer med, siden jeg konsekvent begyndte at opbevare på hovedet. Måske det også er en lim der som visse andre kan holde længere og bedre på frost. Men det ved jeg ikke, om det kan tåle. Selv bruger jeg selv lynlim så tit, at det ikke lige for mig kan føles som nødvendigt at udforske og opbevare sådan. Det er nu også lige meget ved at opbevare på hovedet, hvor lang tid der går imellem brug. Limen holder sig stadig flydende hele vejen ned igennem studsen uden fare for indtørring. Lige til sidste dråbe.
Jeg kan sige at det ikke er et problem for den størknede lim at blive våd. Derfor ville jeg ikke være bange for at prøve det selv. Limen er også ganske stærk. Men direkte erfaringer med det på denne måde, har jeg altså ikke. En fordel kunne og burde også være at den flyder lidt tyndere end to-komponent. Så den vil være god til at fylde helt ud i de mindre revner. Måske nødvendigt eller bedst at fylde lidt ud af gangen. Uanset kan det ikke lykkedes at fylde helt ud i ét hug. For korken og al træ vil helt naturligt suge noget lim specielt ved første limning. Der skal så at sige kimes for. Så kan du evt. sprinkle lidt savsmuld på ind imellem. Så får du nok det rette look. Limen vil blande sig med savsmulden, som den synker ned på og igennem dette. Endelig ikke forsøg at lave en blanding først for derefter forsøge at proppe det ned i hullerne. Det er der slet ikke tid til. Afslut med at sprinkle ovenpå og slib efter, når det er tørt. Det kan jo være rigtigt svært inde under hjulholderen. Men der måske nok blot at lime. Det er ikke sikkert, at man ville overhovedet lægge mærke til at det derinde er limet.
Måske det fortil i den tynde revne er ligeledes bedst med lynlim. Hvis du foretrækker med blandingen istedet, ville jeg nok prøve under limning at udvide sprækken imens du fylder i. Ellers tror jeg ikke du får limet i bund. Optimalt set ville du, når du har fyldt ud og straks derefter lader sprækken glide i, se lim flyde op som en boble du kan fjerne så det flugter. Vær parat med sammenkrøllet wc-papir i konisk form og vatpinde til at suge op med. Det bruger jeg selv til diverse limninger. Helst må limen ikke flyde ud over det øvrige område. For det vil kunne ses og være grimt. Eneste måde at fjerne det igen er ved slibning. Det vil man gerne holde der hvor man reelt har lavet en rep. Hvad der er bedst kan du nok kun selv vurdere inden, når du står med det i hånden og ser hvad du kan med sprækken. Lynlim er sikkert det bedste . Det vil nemt kunne fylde ud, uden du behøver at prøve sprede sprækken. Hvilket jo indebærer en vis fare. Når du bagefter skal slibe efter kan det sikkert være bedst at bruge en multisliber. Så kan du også bedst tilpasse at hjulfoden sidder godt. Den vil være rigtig god på det tørrede lim specielt. Men kan også være grov og nem at lave fejl med. I kombination bruger jeg altid selv alm. sandpapir og det er med sin hånd den flotteste finish opstår. Det er mine tanker om det. Bemærk det meste er kun tanker. Jeg har kun før limet store huller med savsmuldblanding i to-komponent lim. Det synes jeg stadig vil være bedst og mest velegnet i de store huller du har. Her vil du skulle bruge al for meget lynlim og virker uegnet til store udfyldninger i øvrigt. Den tykkere blanding vil du meget hurtigere, stadig effektivt og flot kunne fylde ud med. Jeg har dog erfaring med at lime træ med lynlim. Det fungerer super godt. Men siden al træ suger er et nødvendigt tip, at lægge et lag lim først og lade det tørre. Før man endeligt limer f.eks to stykker sammen. Lidt noget andet end her. Men illustrerer meget godt, at man er nødt til også på kork at lade suge og tørre først.
Håber ikke du synes jeg har været al for pedantisk. Men ved ikke hvad du ved og vant til. Det er nu sådan med mig, at det altid falder mig for at forklare så udførligt som muligt. Jeg tror såmænd nok, at du skal få has på det der og med mulighed for ganske pænt resultat. Hvis du får lyst til at vise den endelige rep. frem ville det være dejligt at se.
|