Print side | Luk vindue

sæler

Udskrevet fra: 123nu.dk
Kategori: Generelt
Forum navn: Lystfiskeri generelt
Forum beskrivelse: Generel lystfiskerdebat om løst og fast
Web-adresse: http://www.123nu.dk/lystfiskeri/forum/forum_posts.asp?TID=43164
Udskrevet den: 28 Apr 2024 kl. 01:42


Emne: sæler
Besked fra: lassen
Emne: sæler
Posteringsdato: 09 Apr 2012 kl. 16:01
Hej
jeg har været nede på "mit" fiskevand på kysten, og konstateret at det er overtaget af 5 sæler !
jeg fisker på Aabenraa kanten, og sæler der er ikke hverdagskost.
De ligger og hygger sig på revet, og er tydeligvis irriteret over min tilstedeværelse, lige så snart jeg påbegynder fiskeriet kommer 2 af dem ud for mig i behørig afstand, og jeg får et par advarselsplask.Smile
der er vist ingen tvivl om, at fange havørreder lige der, er lig med 0.
mit spørgsmål er så: er området støvsuget for ørreder ?, jeg tænker på om fiskene kan høre, lugte sælerne, og dermed holder sig væk.
Er det bedste for mig at finde et nyt revir ?
glæder mig til at høre fra jer, der har erfaringer med lign.
mvh. jes
ps. det er fint for mig de er der, de er jo en del af naturen!
 



Svar:
Besked fra: carstenht
Posteringsdato: 09 Apr 2012 kl. 17:24
Der er nok ikke så meget at gøre end at vente til sælerne finder et andet sted at muntre sig.



Besked fra: SoftboyDK
Posteringsdato: 09 Apr 2012 kl. 17:40
Fisk du bare videre ... Det er jo ikke for sjovt de er der ... De er der så længe der er fisk .... 



-------------
Hellere 1 flue i vandet end 10 i æsken ....


Besked fra: bjar1525
Posteringsdato: 09 Apr 2012 kl. 23:25
var i påsken ude og nyde at båden var kommet i det våde element igen - ville have smidt anker for natten i dyvig - men fortrød og listede ind i mejlsvig - men lige da jeg først havde tænkt mig at droppe anderet i dyvig kom der en sæl op på siden af båden, og så gloede den bare på mig i noget tid, dykkede kort ned og kom op og glanede videre for så at forsvinde - dejlig oplevelse.


Besked fra: scott
Posteringsdato: 09 Apr 2012 kl. 23:33

.....

Ja Mjels Vig og Dyvig er virkelig en af naturperlerne på Als, særligt det smalle stykke Steg`s Gaf lige før indsejlingen ser spændende ud, specielt inde fra kysten.

Disse to små inderfjorde burde jo næsten vrimle med ørreder om vinteren.


Mvh

Jim.




Besked fra: Jørgen S
Posteringsdato: 09 Apr 2012 kl. 23:47
Ja, havde det bare været lidt længer nordpå så... - en enkelt 222 var nok
 
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=19271 - http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=19271
 
Noget jeg kun kan anbefale hvis man kommer på disse kanter - taler af 6 års erfarring og adskellige nedlagte dyr af min Sako 222 - herlige tider og god mad
Desværre.... fredet i Danmark
 
/J
 


Besked fra: Johan
Posteringsdato: 10 Apr 2012 kl. 00:03
På kysten har jeg tit haft fint havørredfiskeri, selvom der har været sæler i farvandet. Også ret tæt på. I åen er det en anden snak. Møder jeg den der, finder jeg en anden plads. Enten langt opstrøms eller en helt anden å.

Johan


Besked fra: jhh
Posteringsdato: 10 Apr 2012 kl. 09:54
Når vi nu er dernede omkring als.
Så kan Dyvig anbefales som sted at smide ankeret, i hvert fald lækkert område, bare træls når man skal hjemover, altså op gennem bæltet og vinden er i det lune pustehjørne fra nord Clap så kommer man til at holde på hat og briller helt op til stenderuphage Big smile


Besked fra: ler
Posteringsdato: 10 Apr 2012 kl. 17:20
På mit rev er ørrederne forsvundet, efter at sælerne er rykket ind. Om det er mangel på mundingsudsætninger, eller tilstedeværelsen af 10 til 15 legesyge sæler på et lille område  skal være usagt.


Besked fra: Rasmus Elvekjær
Posteringsdato: 26 Apr 2018 kl. 18:19
Sælen har sin eksistensberetigelse, jeg ville bare ønske den spiste op - istedet for at lege med maden:
Jeg er interesset i at vide om flere stadig oplever mange skambidte fisk? eller det blot var i en kort og kold periode?:

https://www.tveast.dk/nyheder/22-02-2018/1930/saeler-angriber-gedder

-------------
Mvh Rasmus Elvekjær


Besked fra: PK
Posteringsdato: 26 Apr 2018 kl. 19:50
Jeg er nu ikke sikker på, at sæler altid gør fiskeriet helt umulig. Jeg har erfaring med sæler på Halk hoved - fynske kyster - og på øen Fur, og Samsø, men er sælen dagligt til stede, så har vi trods sæler, alligevel fanget, især havørred og hornfisk.

Jeg tror mere, det er et irritations moment, at netop sælen er på pladsen, og den er jo reelt lige så uønsket, som Skarven.

Vi har haft nogle helt tossede oplevelser, med sæler på Halk hoved, for år tilbage, hvor en genudsætter lynhurtig røg i gabet på en velvoksen sæl, som ikke var bleg for at triumfere, ved at komme op til overfladen, med den genudsatte havørred i flaben - velbekomme, det var så et gratis måltid til sælenCry

Mvh
Per Karlsen.


Besked fra: tackler
Posteringsdato: 26 Apr 2018 kl. 21:26
Der er jagende sæler +30km oppe i Karup Å - og sikkert flere andre steder - de er et problem !



Besked fra: limfjord
Posteringsdato: 28 Apr 2018 kl. 21:57
Så vidt jeg ved er hvidhajen ved de engelske kyster pt, det er bare et spørgsmål om tid før sælen får mere end kamp til stregen fra den, og så selvfølgelig spækhuggeren som jo allerede er her. Jeg tror vi indenfor de næste tre år vil se en hurtig udvikling i den retning.  Så bliver det nok nærmere skridtstøvler der bliver solgt, frem for waders :-)


Besked fra: Jan Persson
Posteringsdato: 29 Apr 2018 kl. 10:40
Ulve, sæler, skarv, hejre, måger, odder osv... osv...

Hvor er det ynkeligt, at vi som mennesker er vokset så langt fra naturen, at vi ikke accepterer andre arter end os selv.


-------------
Tænk før du skriver....


Besked fra: Rasmussen
Posteringsdato: 29 Apr 2018 kl. 21:19
Selvfølgeligt er der plads til alle, men alt med måde. Som tingene ser ud på nogle fronter lige pt. er der ikke balance i tingene. Vi mennesker har med tiden udkonkurreret mange af de helt store rovdyr og derfor går det helt galt med balancen.
Et skæmmende eksempel er skarven som i nogle områder har udryddet alt liv i fjorden, så de selv er kommet i vanskeligheder med at skaffe føde.
Det samme vil ske med sælen og dens føde, det er kun et spørgsmål om tid.
Hvis vi mennesker skal have muligheder for at tolde på de bestande af spiselige dyr og planter der findes, kræver det at de øvrige arter som stræber efter tingede, holdes på et bæredygtigt niveau, ligesom vi mennesker laver kvoter og andre begrænsninger.
Problemet er bare at alting efterånden skal drives ud i ekstremerne før vi fatter alvoren. Og er en art blevet fredet er det stort set umuligt at få lov til at reducere antallet før skaderne er så store at de er uoprettelige.


Besked fra: imn
Posteringsdato: 29 Apr 2018 kl. 23:53


Besked fra: LasseK
Posteringsdato: 30 Apr 2018 kl. 21:40
Citat: Jan Persson

Ulve, sæler, skarv, hejre, måger, odder osv... osv...
Hvor er det ynkeligt, at vi som mennesker er vokset så langt fra naturen, at vi ikke accepterer andre arter end os selv.




-------------
Teori er godt, viden er bedre....


Besked fra: Marius Juhl
Posteringsdato: 04 Maj 2018 kl. 19:14
Hej Jes.

Som de andre skriver - fortsæt fiskeriet. Jeg fisker også i et område, hvor sæler er begyndt at dukke frem. Jeg står bare lidt væk fra sælerne og fisker. Så længe der er sæler, er der også fisk.

Mvh.
Marius


-------------
Er du i tvivl om, hvilket fiskegrej du skal vælge? Besøg http://friluftsmagasinet.dk/ - friluftsmagasinet.dk og læs diverse guides til valg af fiskegrej.


Besked fra: uffe-laust
Posteringsdato: 08 Maj 2018 kl. 11:06
At tænke på den danske natur som et sted der ideelt bør passe og regulere sig selv er nok en smule blåøjet, dertil har vi simpelthen lavet for meget ravage. Der er ikke meget natur tilbage som ikke er gennemreguleret af mennesker. At tro på, at vi bare kan give slip på det hele, og lade det passe sig selv er efter min mening en smule uovervejet.

Sælen har sin plads ved de danske kyster, og jeg holder af at se sælen lege og jage, på samme måde som jeg holder af at se en ræv luske rundt i skumringen, eller store flokke af dåvildt på marken. Men det virker underligt at der ikke indføres jagttid/regulering/kvoteafskydning på sæler, som der er på mange andre arter i Danmark. Hvad er argumentet for ikke jage sæler? Der er tale om en bestand af dyr der så stor, at den med mellemrum regulerer sig selv med sygdom (sælpest). 

Jeg mener at vi i Danmark bør have en sund og bæredygtig bestand af sæler, på samme måde som vi bør en have sund og bæredygtig bestand af ulve. Men jeg tror ikke på. at det på bedste vis kan regulere sig selv. Her leder jeg stadig efter argumenter for, at man ikke indfører jagttid på sæler, ud over at man ikke bør jage noget som helst, og derfor heller ikke sæler. Men det argument har vi som lystfiskere/sportsfiskere, eller bare kødspisere, svært ved at fremføre på troværdig vis.

Om man kan lide det eller ej, er dansk natur styret og reguleret af mennesker. Hvis vi bare lod det hele styre sig selv fra dags dato, ville dansk natur ret hurtigt ændre sig markant, og jeg kan være lidt i tvivl om flertallet ville mene til det bedre. Jeg er med på en naturromantisk forestilling om at verden ville være et bedre sted uden mennesker og deres evindelige indgriben i al ting, men vi (mennesker) er kommet for at blive en tid endnu, så kunne vi ikke indstillle vores natursyn en smule mere nuanceret og arbejde ud fra de præmisser som er til stede. Nemlig at Danmark ikke er et naturland, men et kulturland.

God dag:-)
 


Besked fra: Jan Persson
Posteringsdato: 08 Maj 2018 kl. 20:31
Citat: uffe-laust

  Hvad er argumentet for ikke jage sæler? 
 

Argumentet er, at det ikke er muligt at jagte sæler - eller andre havpattedyr - etisk korrekt, da en anskudt sæl vil stikke til havs og ikke være muligt at eftersøge med hund eller andet, den er dermed overladt til en langsom og pinefuld død, hvilket ikke er i overensstemmelse med hverken moralske eller juridiske regler for bedrivelse af jagt i Danmark.



-------------
Tænk før du skriver....


Besked fra: Henning
Posteringsdato: 09 Maj 2018 kl. 10:21
Citat: Jan Persson

 
Argumentet er, at det ikke er muligt at jagte sæler - eller andre havpattedyr - etisk korrekt, da en anskudt sæl vil stikke til havs og ikke være muligt at eftersøge med hund eller andet, den er dermed overladt til en langsom og pinefuld død, hvilket ikke er i overensstemmelse med hverken moralske eller juridiske regler for bedrivelse af jagt i Danmark.


Enig med Jan Persson, det er bestemt ikke rart at møde en anskudt sæl, som den på billedet!
 




-------------
Mvh
Henning



Print side | Luk vindue