Print side | Luk vindue

Byg selv eller færdig rygeovn.

Udskrevet fra: 123nu.dk
Kategori: Generelt
Forum navn: Uden for emne - snik snak
Forum beskrivelse: Her behøver det ikke at dreje sig om lystfiskeri
Web-adresse: http://www.123nu.dk/lystfiskeri/forum/forum_posts.asp?TID=51933
Udskrevet den: 28 Mar 2024 kl. 19:02


Emne: Byg selv eller færdig rygeovn.
Besked fra: Jesper123
Emne: Byg selv eller færdig rygeovn.
Posteringsdato: 22 Jun 2020 kl. 22:00
Hej,
Jeg er ny her, men fritidsfisker gennem mange år. Det bliver mest til en stang fra molen eller langs kysten. 

Jeg har længe ville bygge en rygeovn og har kigget meget på https://www.foodfreaks.dk/roegeovne - rygeovn her . Der er flere forskellige jeg nok godt kunne bruge, men det er højden af ovnen jeg er lidt betænkelig ved.
Hvad er erfaringen med hvor høj en ovn bør være? Hvis der skal være plads til at hænge hele laks og makreller i den, måske i 2 rækker. Jeg kommer ikke til at ryge ål. Kun fisk og lidt bacon. 
Og de automatiske man kan få er der nogle der har prøvet det? 

Venlig hilsen jesper 



Svar:
Besked fra: Ejner
Posteringsdato: 28 Jun 2020 kl. 23:23
Hej Jesper
Jeg har gennem tiden haft de samme spekulationer om røgovn som du har. Jeg har prøvet at bygge rørformede røgovne både tykke og tynde, men uden det store resultat.

I dag bruger jeg en kuglegrill på 54 cm., og der er et godt resultat hver gang.

Jeg ryger både fisk og kød uden problemer - dog ikke ål. Dem kunne jeg heller ikke finde ud af at ryge i de rørformede ovne.

Som varmekilde bruger jeg kun de gode kul, der kan holde i min. 3 timer., og du kan som tommelfinger regel regne med, at et kul giver 10 graders varme i ovnen. Du kan regulere varmen ved at tage et kul af, eller lægge 1 på.
Jeg starter gerne med 11 - 12 kul i 10 minutter til den indledende kogning af fisken, og så går jeg ned på 7 - 8 kul under røgningen, der helst skal ske ved omkring 80 grader.
Røgeflis, røgesmul eller pinde lægger du oven på kullene. Flis og pinde skal først gøres våde.
God fornøjelse
Ejner


Besked fra: æ fisker
Posteringsdato: 29 Jun 2020 kl. 09:37
meld dig i gruppen morfars røgeovn på facebook der kan du finde alle de oplysninger du har brug for, både om bygning af røgovn og størrelse på disse, samt alt om røgmetoder og temperatuer. held og lykke med røgning.Smile



Print side | Luk vindue