Print side | Luk vindue

Tilbehør ende grej - priser!

Udskrevet fra: 123nu.dk
Kategori: Spinnefiskeri
Forum navn: Grej og udstyr
Forum beskrivelse: Spinnefiskerens udstyr
Web-adresse: http://www.123nu.dk/lystfiskeri/forum/forum_posts.asp?TID=52101
Udskrevet den: 28 Mar 2024 kl. 10:02


Emne: Tilbehør ende grej - priser!
Besked fra: PK
Emne: Tilbehør ende grej - priser!
Posteringsdato: 17 Sep 2021 kl. 17:58

Når vi køber montage dele, til vores ende grej, så kommer vi vel alle ind over det økonomiske, kvalitet og smag, da der i dag er tusind dele, at købe sig til.

Jeg har alle dage monteret mine hjemmestøbte borede blink, med springringe og svirvler, gerne rustfrie spring ringe, men i dag er rustfrie ringe, en noget dyr affære, så jeg laver reelt det meste ende grej, som gennemløb, enten som falsk eller ægte gennemløber.

Springringe kan laves, som hjemmesløjd, enten ved at lave fjeder på drejebænken, eller ved brug af ens ACU boremaskine, men det kræver så, at man finder den rigtige fjedertråd, men så kan man også lave sine springringe nøjagtig, som man ønsker, og klippe den til, med en skævbider.

Gennemløb? Ja i dag er der jo masser at tiltag, til at lave den rigtige rig, så her kan der godt komme omkostninger, der løber op, især hvis man vil have kvalitets tilbehør, men jeg har så valgt et ganske simpelt rig, til mine gennemløber:

Enkelt kroge (Karpekroge i ass. typer str.) Sufix 0,45mm. nylon line – ø5 gummiperler, og en tøndesvirvel (Ass. str.), til at binde, til hovedlinen.

Jeg er, som pensionist meget obs. på priserne, og mine kroge har jeg hidtil købt her:

https://tackle.dk/enkeltkroge/1737-nordic-specialist-medekroge-100-stk-fl-str.html - https://tackle.dk/enkeltkroge/1737-nordic-specialist-medekroge-100-stk-fl-str.html

Svirvler? Ja guld kan vel egentlig købes for dyrt! Med det mener jeg, at især svirvler, i min verden er helt urimelige dyre. Ok, her er der selvfølgelig også forskel på kvaliten, men jeg vil med den Googlede side vise, hvad vi er oppe imod, om man vil handle dyrt, er jo helt op til en selv.

https://www.google.com/search?q=Svirvler+priser&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiSqbX0p4bzAhWlxIsKHcHmC5IQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1047&bih=521&dpr=1.38 - https://www.google.com/search?q=Svirvler+priser&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiSqbX0p4bzAhWlxIsKHcHmC5IQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1047&bih=521&dpr=1.38

Jeg har fundet er godt sted at handle svirvler, som jeg er ganske tilfreds med, det sker her:

https://toko.dk/butik/barrel-swivel-stoerrelse-10-500-stk/ - https://toko.dk/butik/barrel-swivel-stoerrelse-10-500-stk/

Jeg vil med ovenstående blot gøre opmærksom på, at nogle af stumperne til vore ende grej, ikke behøver at koste en halv jetjager.

Jeg gør samtidig opmærksom på, at jeg absolut ikke er ”gift” med nogle af de nævne firmaer, men jeg kan stå inde for, at de ting jeg har investeret i, er ok til mit eget personlige fiskeri!

Blot til orientering.

Mvh

Per Karlsen




Print side | Luk vindue