60 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8294
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Send nedenstående nyhed til en fiskekammerat

Kammeratens e-mail:

Dit navn:  

Lillebælt er blevet naturpark 
Onsdag d. 20 december 2017 - af  Erik Egvad Petersen  Læst 909 gange.
Trekantområdet kan nu prale af landets største naturpark. Friluftsrådets bestyrelse har nemlig godkendt Naturpark Lillebælts ansøgning om at blive naturpark.
Med godkendelsen fra Friluftsrådet kan Naturpark Lillebælt nu kalde sig Danmarks største naturpark. Samtidig vil Friluftsrådet støtte naturparken med 1,1 mio. kr. til at etablere støttepunkter for friluftsliv og naturformidling. Borgmestrene i de tre kommuner bag projektet, Fredericia, Kolding og Middelfart, er begejstrede.

Borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard, siger i dagens pressemeddelelse: - Tænk, at vi har fået en naturpark lige udenfor døren. Når man ser ud på Lillebælt til dagligt, tænker man ikke altid over, hvor unikt det er. Her har vi nu en marin naturpark med det strømmende bælt som kerne omkranset af smukke kystnære landskaber. Her findes en af verdens tætteste bestande af hvaler – de små marsvin. Naturparken skal arbejde for, at vi sammen på tværs af kommunegrænser skaber et hav af oplevelser, som giver os lyst til at passe på og forbedre Lillebælt.
Borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen, fremhæver samarbejdet omkring naturparken og glæder sig over udsigten til flere oplevelser for borgere og turister: - Det er fire års ihærdigt arbejde og et forbilledligt samarbejde mellem de tre kommuner og lodsejerne i naturparkens område, vi nu kan krone med udnævnelsen som naturpark. Den gode tilslutning fra lodsejerne viser, hvor langt vi kan nå gennem frivillighed, og jeg vil samtidig også gerne takke de mange hundrede borgere og repræsentanter fra foreninger, erhvervslivet og Naturparkrådet, der har deltaget i arbejdet med gode input, idéer og forslag. At vi nu har en naturpark vil utvivlsomt bidrage til at gøre Lillebælt og kystlandskabet til et endnu større aktiv for alle os der bor her og for de hundredtusindvis af gæster, der hvert år besøger vores smukke område.
I Middelfart Kommune er borgmester Johannes Lundsfryd lykkelig over Friluftsrådets beslutning om også at yde tilskud til nogle konkrete projekter: - Vi har nu fået tilskud på 1,1 mio. kr. til etablering af støttepunkter for friluftsliv og naturformidling ved Solkær Enge, Røjle Klint og Kanalbyen i Fredericia. Formålet er at formidle den lokale natur samt at få flere børn og voksne til at være aktive i det fri. Formidlingen har særligt fokus på marsvin og det øvrige marine liv. Pengene går til faciliteter, formidling, undervandskamera og grej. Det er netop et af formålene ved naturpark-samarbejdet at gå sammen om fælles projekter – og få midler hjem til det.

Friluftsrådet godkender, hvem der bliver Dansk Naturpark: - Vi er glade for at optage endnu en naturpark i Danske Naturparker, især når det sker med et så stærkt samarbejde på tværs af kommunegrænserne om at åbne naturen for borgerne og skabe naturoplevelser i Lillebælt, der jo rummer helt særlige oplevelser. Friluftsrådet ønsker de tre kommuner et stort tillykke med udmærkelsen og held og lykke med udviklingen af Naturparken fremover, lyder det fra Flemming Larsen, der er formand for Danske Naturparkers Nationalkomité.

Læs mere >> 


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard