51 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8232
i dag: 0
24969 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

Gode hiking råd til øvede og nybegyndere 
Onsdag d. 1 januar 2020 - af  Lars Aagaard  Læst 669 gange.
Hiking giver både god træning og flotte naturoplevelser. Studier viser faktisk, at det giver masser af mentale såvel som fysiske fordele. Og det kan være med til at forebygge sygdomme som f.eks. osteoporose. Så er der er masser af gode grunde til at komme ud i naturen, og det er også meget sjovere end at stå på et løbebånd, eller gå på en brolagt sti. Så der er masser af fordele ved at komme ud og hike i naturen!

Brug de korrekte sko og sokker.

Før du begynder at hike, er det naturligvis vigtigt at du finder de korrekte vandrestøvler og sokker. Smertefulde fødder kan således ødelægge en vandretur. Det kan derfor godt betale sig at købe sko og sokker af god kvalitet. Det giver en bedre hiking oplevelse, og det behøves ikke nødvendigvis at være tunge vandrestøvler. I dag findes der rigtigt mange støvler der er lette, og som ikke vejer meget. Du skal også huske at finde et par sokker, der passer lige til støvlerne, og her må man ikke gå på kompromis med kvalitet. Husk ingen bomuld. Det anbefales at du vælger syntetiske sokker eller uld.

Husk at finde den rigtig rute

Det er vigtigt at du vælger en vandretur der passer til dit niveau. På den måde får du den bedste hiking oplevelse. Hvis du er lidt usikker på hvor langt du kan gå, skal du starte stille og roligt, også langsomt putte flere og flere kilometer på. Det er en god ide at tage tid på hvor lang tid du bruger på at gå en kilometer, og på den måde få sat tingene i system. Når du har været ude og hike en eller to gange, har du en fornemmelse for, hvor langt og hvor højt der passer lige til dig. Det er på samme måde små lån, hvor renterne derimod er høj, så det passer til dine behov.

Tjek vejrudsigten

Frem til din vandretur, og igen et par timer før, skal du kontrollere vejret. Dette giver dig værdifulde oplysninger om, hvordan du klæder dig, og hvad du skal pakke. Hvis vejret forventes at være forfærdeligt, giver det dig chancen for at ændre planer i stedet for at blive overrasket på sporet.

Fortæl nogen, hvor du vil være.

Det er vigtigt, at nogen, der ikke er på vandretur, kender rejseplanen, og hvad tid man skal bekymre sig og ringe om hjælp. Bemærk! Jeg sagde ikke, ´´når du forventer at være hjemme.´´ ´´Bekymringstiden´´ kan være flere timer senere end din planlagte finish for at give mulighed for langsom vandring, en fantastisk udsigt eller måske en øm ankel, der forårsager en forsinkelse.

En anden mulighed er at bære et nødapparat, såsom SPOT tracker, som giver dig mulighed for at indkalde nødhjælp via satellit. Én advarsel, enheder som SPOT er ikke en undskyldning for at fjerne ansvaret for din egen personlige sikkerhed - de er en sikkerhedskopi.


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Black Friday


Fluer.dk


Forest & Jagthuset


Fiskerejser.dk


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard