8 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Nyheder
Nyheder totalt: 8279
i dag: 0
25364 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

3 fordele ved professionel ordblindeundervisning 
Torsdag d. 31 marts 2022 - af  Lars Aagaard  Læst 567 gange.
Dette indhold er sponsoreret

Ordblindhed er den mest udbredte indlæringsvanskelighed blandt børn i Danmark og man anslår faktisk at 7-8 % af danskerne er ordblinde. Måske har du endda selv et barn, der er ordblind? Ordblindhed er et medfødt, usynlig handicap, der gør det vanskeligt at omsætte bogstaver til lyde og ord, og derfor har mange ordblinde svært ved at lære at læse og skrive. Men det behøver slet ikke være en kamp at lære, hvordan man staver og afkoder forbindelsen mellem bogstaver og lyd. Med den rette undervisning og ordblindetræning kan dit barn forbedre sine grundlæggende færdigheder i stavning og læsning, og rykke sig markant både fagligt og socialt.

Ugekurser for børn og unge
Hvis dit barn har vanskeligt ved at læse og skrive, kan dit barn komme på et ugekursus for ordblinde. På dette kursus vil en underviser først kortlægger dit barns faglige udfordringer, og derefter tilrettelægger et forløb, der kan hjælpe dit barn, der hvor det har udfordringer. Underviseren gør brug materialer, der bygger på veldokumenterede strategier, der kan hjælpe ordblinde børn med deres læse- og skrivevanskeligheder. Underviseren møder dit barn i øjenhøjde og giver det nye strategier til at læse og skrive, så det efter kurset med lethed vil kunne stave til ord, der før syntes alt for svære at stave til.

Udviklet af landets bedste eksperter
Kurset og det materiale der bruges, er udviklet af professionelle, der har erfaring med at undervise ordblinde unge og voksne. Materialet udgives på landets førende undervisningsforlag, og henvender sig til alle alderstrin i folkeskolen. Når man er ordblind har man svært ved at knytte lyde til bogstaver, og svært ved at opfatte, huske og bearbejde ordenes lyd. Derfor opfattes det som om bogstaverne flyder sammen. En strategi som materialet underviser i, er for eksempel den multisensoriske teknik at “tappe”, der betyder at man tapper antallet af lyde i et ord med fingrene. Denne strategi giver barnet en fysisk fornemmelse for sprogets lyde og hjælper med at fastholde ordene i hukommelsen.

Videnskabeligt dokumenteret effekt
Undervisningen i folkeskolen er ikke altid målrettet de vanskeligheder man kan have som ordblind, og folkeskolelæreren har heller ikke altid tid til at hjælpe det enkelte barn så meget, som det har brug for. Men med hjælp fra en professionel underviser og materiale, der bruger strategier, der videnskabeligt er bevist hjælper ordblinde til at lære bedre, vil dit barn få et lærings-boost og kunne gå i skole igen med nye læringsstrategier, så det kan følge med i den normale undervisning igen. Derfor er det ikke kun dit barns faglighed, der styrkes, men dit barns generelle trivsel i skolen vil også blive bedre, fordi det kan følge med sine klassekammerater.


<< Tilbage    Send til en fiskekammerat

Sommerhus på Langeland
Fluer.dk


Forest & Jagthuset


Fisk og Fang


GEOFF Anderson


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard