Nyheder
Nyheder totalt: 8294 i dag: 0
25612 skribenter.
|
|
|
|
| | Fredag d. 8 februar 2019 - af Erik Egvad Petersen | Læst 403 gange. | Hvad sker der i vinterferien? Små fisk - store muligheder
Vinterferien på Fiskeri- og Søfartsmuseet er fyldt med madoplevelser. Børn og voksne kan lave konserves som i gamle dage. Smage traditionelle og moderne fiskeretter fra Bangladesh og Thailand. Der er skattejagten Netop! Og de modige kan opleve den svenske Surstrømming i museets Hell Smell Challenge.
Børn har gratis entré.
Hav og klima er for alvor kommet på dagsordenen. Både hos politikere, medier, virksomheder og den almindelige dansker. Mange stiller spørgsmålet: Hvad kan jeg gøre? Hvad betyder det for vores hverdag? Og hvad betyder det for havet omkring os? Det kan man smage, lege og høre mere om på Fiskeri- og Søfartsmuseet i vinterferiens uge 7.
Den lækre løsning Havet omkring Danmark er fyldt med fisk af alle mulige slags. Torsk, rødspætte, skrubbe, sild og makrel ender i danske maver, men mange fisk bliver også brugt til foder eller sendt til udlandet. Sådan har det ikke altid været. Vi har i Danmark tidligere spist de små fisk med de store muligheder for tilberedning og klimaredning. Brisling, hvilling, tobis og andre arter er både bæredygtige, sunde og lækre som mad til mennesker.
Brisling på dåse Det kan man selv smage på Fiskeri- og søfartsmuseet i vinterferien. Uge 7 er fyldt med workshops for børn og deres forældre. Museets kokke, eksperter og formidlere går sammen med fiskere og tidligere fiskedamer fra Hermetikfabrikken, og fortæller om og smager på historien. De besøgende får en dåse brisling med hjem, som de selv har lavet. Og så bliver der sat ekstra krydderi til, når kogekoner fra Østerbyen stå på museets havn og laver smagfulde og duftende retter fra deres hjemlande Bangladesh og Thailand.
Et besøg på Fiskeri- og Søfartsmuseet i vinterferien vil gøre både børn og voksne klogere på, hvordan deres middagsbord både kan gøre noget godt for klimaet og havet.
Program
Titel: Smag verdensmålene Tema: Konserveringsworkshop med kokke Deltagere: For hele familien med børnene i centrum Tid: 11.15, 13.15 og 15.15 (Hele ferien) Varighed: 25 minutter
Titel: Bangladesh-dish & Thailand-tallerken Tema: Smag for en sag med kogekoner fra Østerbyen Deltagere: For hele familien med børnene centrum Tid: 11.30 og 14.00 (Hele ferien) Varighed: 15 minutter
Titel: Vores Vilde Værter Tema: Vil du være vært? Casting af museets nye børneværter Deltagere: Børn 12-16 år Tid: 10.15 + 13.45 (lør, man, ons, lør) Varighed: Ca. 60 minutter
Titel: Sælfie Tema: Sæltræning og selfies Deltagere: Hele familien - og en smartphone Tid: 11.00 + 14.30 (Hele ferien) Varighed: Ca. 20 minutter
Titel: Hell Smell Challenge Tema: Hvem tør smage surstrømming? Kendte esbjergensere dyster på dunst Deltagere: Hele familien Tid: 13.00 (Hele ferien) Varighed: 10 minutter
Titel: Skattejagten Netop! Tema: Løs gåden i baljen og i båden Deltagere: Børn med hjælp fra voksne Tid: Hele dagen (Hele ferien) Varighed: 60-90 minutter
Titel: Del delfinen Tema: Dissektion af delfin med vores eksperter Deltagere: Hele familien Tid: 11.30 mandag
Titel: Små fisk store løsninger Tema: Samtaler om verdensmål med eksperter, fiskere og landliggere Deltagere: Voksne Tid: 13.00 - 16.00 mandag
Fiskeri- og Søfartsmuseet er Danmarks museum for relationerne mellem mennesket og havet. Siden 1968 har vi samlet og formidlet Danmarks maritime historie. Gennem indsamling af genstande, dokumenter og beretninger puster vi liv i fortællinger om vores fælles kultur- og naturarv. En arv, vi aktivt bruger til at forstå og formidle fortiden, medfortolke nutiden og sætte ringe i vandet for fremtiden.
Om Fiskeri- og Søfartsmuseet
Fiskeri- og Søfartsmuseet er kultur- og naturhistorisk specialmuseum for dansk fiskerimuseet-omkring-1980, dansk offshore, dansk havmiljø, danske havpattedyr, vestjysk søfart og Vadehavets kultur- og naturhistorie. Vi er en selvejende institution,...
Erik Egvad Petersen - Jeg er derude...
Læs mere >> | << Tilbage
Send til en fiskekammerat
|
|
|
|